Τεν Χαγκ: «Τα standards ήταν χαμηλά όταν έφτασα, οι παίκτες αυτοκτονούσαν»

Τεν Χαγκ: «Τα standards ήταν χαμηλά όταν έφτασα, οι παίκτες αυτοκτονούσαν»

Newsroom
Τεν Χαγκ: «Τα standards ήταν χαμηλά όταν έφτασα, οι παίκτες αυτοκτονούσαν»

bet365

Σε συνέντευξή του στους Times, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, μίλησε για τη διαφορά μεταξύ του να είσαι προπονητής και άνθρωπος είναι να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, όπως το να αφήσεις τον Νταβίντ ντε Χέα να φύγει και να στερήσεις από τον Χάρι Μαγκουάιρ την αρχηγία.

«Απαιτώ τα υψηλότερα πρότυπα», δήλωσε ο Έρικ Τεν Χαγκ σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στους Times. «Αυτό αφορά τον ύπνο, την αποκατάσταση και τη διατροφή. Όταν ήρθα εδώ, τα πρότυπα σε αυτούς τους τομείς δεν ήταν αρκετά καλά και έπρεπε να βελτιωθούμε. Το κορυφαίο ποδόσφαιρο είναι σκληρό στις μέρες μας. Αν παίζεις 70 παιχνίδια τη σεζόν σημαίνει ότι κάθε τρίτη ή τέταρτη μέρα πρέπει να ανταποκρίνεσαι στα υψηλότερα σωματικά επίπεδα. Όταν δεν ζεις τη σωστή ζωή, σκοτώνεσαι».

Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει ότι πρέπει να δίνει το παράδειγμα με την εργασιακή του ηθική. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στο τέλος της σεζόν, επέστρεψε στο γραφείο του στα κεντρικά γραφεία της Γιουνάιτεντ στο Κάρινγκτον την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, παίρνοντας μεγάλες αποφάσεις για την επερχόμενη σεζόν.

Αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Νταβίντ Ντε Χέα, τον επί σειρά ετών τερματοφύλακα της ομάδας, και όρισε τον Μπρούνο Φερνάντες ως νέο αρχηγό, αφαιρώντας την τιμή από τον Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Τεν Χαγκ δεν στερείται συμπόνιας, αλλά αναγνωρίζει ότι μερικές φορές πρέπει να επιδεικνύει σκληρότητα. Στο πρόσωπό του δεν διακρίνεται σχεδόν καθόλου συναίσθημα όταν τον ρωτούν αν οι αποφάσεις για τον Ντε Χέα και τον Μαγκουάιρ ήταν δύσκολες. «Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός προπονητή και ενός ανθρώπου. Στο τέλος, το ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο είναι να παίρνεις αποτελέσματα και πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Ο σύλλογος με διόρισε για να παίρνω τέτοιες αποφάσεις, αλλά και για να επικοινωνώ αυτές τις αποφάσεις με ευθύ και ειλικρινή τρόπο».

«Δεν είναι κάτι εναντίον του Χάρι, ήταν προς όφελος της ομάδας. Αλλά δεν θα πω ότι ο Χάρι δεν είναι μέρος αυτής της ομάδας. Πρέπει να παλέψει για τη θέση του. Είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός. Πιστεύω στις δυνατότητες του Χάρι Μαγκουάιρ. Απλά πρέπει να αποδείξει την αξία του και να παλέψει για να μπει στην ομάδα. Είναι στο χέρι του. Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει», σχολίασε σχετικά με την αφαίρεση της αρχηγίας από τον Άγγλο στόπερ.

Ενώ αναφέρθηκε, εν συντομία, και στον Χάρι Κέιν, που βρέθηκε στη μεταγραφική λίστα των «Κόκκινων Διαβόλων» πλέκοντας εκγώμιο του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας. «Δεν μιλάω για παίκτες άλλων συλλόγων. Πρέπει να σέβομαι τον σύλλογο και να σέβομαι τον παίκτη. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Χάρι Κέιν, γιατί είναι ένας σπουδαίος επιθετικός, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ίσως μπορεί να είναι ακόμη και ο καλύτερος επιθετικός που έχει υπάρξει ποτέ στην Premier League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα