Φάμπρεγκας: Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο 36χρονος Ισπανός

Φάμπρεγκας: Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο 36χρονος Ισπανός

bet365

Αυλαία έριξε στη σπουδαία του καριέρα ο Σεσκ Φάμπρεγκας, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κόμο της Serie B, ανακοινώνοντας στα 36 του χρόνια την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Σεσκ Φάμπρεγκας, γνωστοποιώντας με ανάρτησή του στα social media το τέλος της καριέρας του στα 36 του χρόνια.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ισπανός αγωνίστηκε στην Κόμο της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας αλλά το κυριότερο μέρος της ιστορίας του το έγραψε στην Αγγλία και την Ισπανία.

Ο Φάμπρεγκας συνέδεσε το όνομά του τόσο με την Άρσεναλ όσο και την Τσέλσι, στις οποίες πέρασε 6 και 5 χρόνια αντίστοιχα, θεωρούμενος μέχρι και σήμερα ένας από τους καλύτερους μέσους της εποχής της Premier League. Πριν μεταβεί από τη μια μεριά στου Λονδίνου στην άλλη φόρεσε και τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα από το 2011 ως το 2014.

Το σπουδαιότερο παράσημό του πάντως είναι το γεγονός πως υπήρξε μέλος της πιο λαμπρής εθνικής Ισπανίας της ιστορίας, κατακτώντας τα Euro του 2008 και του 2012 αλλά και το Μουντιάλ του 2010, στον τελικό του οποίου σέρβιρε το γκολ της νίκης στον Ινιέστα. Συνολικά φόρεσε το εθνόσημο σε 110 παιχνίδια από το 2006 μέχρι το 2016.

Στην Αγγλία πανηγύρισε ένα FA Cup με την Άρσεναλ και δύο πρωταθλήματα με την Τσέλσι, ενώ με την Μπάρτσα κέρδισε μια La Liga.

Η επόμενη μέρα του Φάμπρεγκας θα τον βρει και πάλι στο ποδόσφαιρο, αφού ο Ισπανός θα γίνει προπονητής της Κ-19 και της Β' ομάδας της Κόμο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα