Premier League: Έτσι θα ήταν η τελική κατάταξη χωρίς VAR

Λίβερπουλ και Φόρεστ οι «χαμένες» της κατάταξης αν δεν υπήρχε το VAR

bet365

Πώς θα ήταν η φετινή σεζόν της Premier League χωρίς το VAR; Το ESPN έδωσε την απάντηση και οι αλλαγές συγκριτικά με την κανονική κατάταξη είναι αρκετές και αξιοσημείωτες. Εκτός εξάδας η Λίβερπουλ, υποβιβασμός για Φόρεστ, πρωταθλήτρια με διψήφια διαφορά η Σίτι.

Η φετινή Premier League ολοκληρώθηκε κι εκτός από τον τίτλο που κατέληξε στα γνώριμα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι, έκρυβε αρκετές εκπλήξεις κι ανακατατάξεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Άρσεναλ «τρύπησε» το ταβάνι της και διεκδίκησε στα ίσα την κούπα μέχρι και τον Απρίλιο, επιστρέφοντας στο Champions League μετά από επτά χρόνια. Η Νιούκαστλ επιβεβαίωσε την εξελικτική της πορεία τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα, η εκπληκτική Μπράιτον εξασφάλισε επίσης ευρωπαϊκό εισιτήριο με ένα από τα πιο θεαματικά σύνολα της κατηγορίας (αλλά μόνο με το 19ο κορυφαίο μπάτζετ), ενώ στον αντίποδα, η Τσέλσι ολοκλήρωσε τη χειρότερη χρονιά της σύγχρονης εποχής της, η Λίβερπουλ αποχαιρέτησε τα «αστέρια» για την επόμενη σεζόν και η πρωταθλήτρια του 2016, Λέστερ, τα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου επιστρέφοντας στην Championship.

Πώς θα ήταν, όμως, η κατάταξη χωρίς VAR; Πολλά από τα παραπάνω δεν θα ίσχυαν.

Μετά από μια χρονιά με έντονες συζητήσεις για το VAR και τις αποφάσεις της διαιτησίας στο Νησί, το ESPN μέτρησε όλες, και τις 116 περιπτώσεις που επενέβη ο Video Assistant Referee σε φάσεις που χάρισαν ή πήραν πίσω ένα γκολ και η εικόνα παρουσιάζει αξιοσημείωτες διαφορές, εκτός από την αμετακίνητη σταθερά που λέγεται Σίτι: οι Πολίτες όχι απλά θα κέρδιζαν τον τίτλο και χωρίς VAR, αλλά θα το έκαναν με πέντε παραπάνω κερδισμένους βαθμούς και διψήφια διαφορά από την Άρσεναλ που θα ήταν επίσης 2η (+11).

Η Λίβερπουλ θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες «χαμένες» αν η φετινή σεζόν διεξαγόταν στην προ VAR εποχή, καθώς από την 5η θέση και το Europa League θα συμβιβαζόταν με την 7η θέση και το Conference League, έχοντας κερδίσει εννέα περισσότερους βαθμούς από τις αποφάσεις του VAR.

Τη θέση της στην εξάδα θα έπαιρνε η Τότεναμ, η οποία εν τέλει τερμάτισε εκτός θέσεων Ευρώπης, ακόμα κι αν το VAR επίσης ωφέλησε τους Σπερς με έναν παραπάνω βαθμό (60 αντί 59).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη «μάχη» του υποβιβασμού, οι Αλεπούδες θα κατάφερναν να μείνουν «ζωντανές» για άλλη μια σεζόν και τη θέση τους στην τελευταία τριάδα παρέα με Λιντς και Σαουθάμπτον θα έπαιρνε η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία χάρη στις επεμβάσεις της τεχνολογίας κέρδισε τρεις παραπάνω βαθμούς και σώθηκε εν τέλει μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Αναλυτικά η βαθμολογία χωρίς VAR και παρακάτω η πραγματική βαθμολογία της φετινής Premier League:

Βαθμολογία VAR στην Αγγλία

Βαθμολογία Premier

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα