Φιρμίνο: «Θα μου λείψουν τα πάντα, οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος, οι οπαδοί»

Φιρμίνο: «Θα μου λείψουν τα πάντα, οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος, οι οπαδοί»

Φιρμίνο: «Θα μου λείψουν τα πάντα, οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος, οι οπαδοί»

bet365

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Λίβερπουλ μιλά για τον δεσμό του με τους οπαδούς της ομάδας και πιστώνει στον Γιούργκεν Κλοπ την επιτυχία του μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα

Ο.... μετρ του no-look goal Ρομπέρτο Φιρμίνο κοιτάζει πίσω τα τελευταία οκτώ χρόνια και παραδέχεται ότι όταν το κεφάλαιο Λίβερπουλ κλείσει και τυπικά θα βάλει τα κλάματα. «Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι», λέει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο για το αντίο του στο Άνφιλντ κόντρα στην Άστον Βίλα το Σάββατο. «Αλλά μετά από αυτό θα κλάψω 100%». Ο Φιρμίνο έχει αποφύγει τις συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης παρότι υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς φιγούρες της πρόσφατης ιστορίας και επιτυχίας της Λίβερπουλ υπό τον Γιούργκεν Κλοπ και πριν αποχαιρετήσει το «Kop» μιλά στον «Guardian».

Αποχαιρετά με, μέχρι στιγμής, 360 συμμετοχές και 109 γκολ, και αμέτρητες λαμπρές στιγμές. Ο αποχωρισμός θα είναι επώδυνος το λέει ξεκάθαρα. «Θα μου λείψουν τα πάντα. Οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος, οι οπαδοί, ειδικά οι φίλαθλοι. Αγαπώ τους οπαδούς - με στήριξαν πολύ σε αυτά τα οκτώ χρόνια. Είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε εδώ μαζί. Για όλα όσα έκανε ο σύλλογος για μένα και για την οικογένειά μου, είμαι τόσο χαρούμενος».

Όσο για τον λόγο που αποχωρεί ενώ υπήρχε στο τραπέζι η επέκταση του συμβολαίου λέει: «Ήρθε η ώρα, δυστυχώς. Ο κύκλος εδώ έχει κλείσει και καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να φύγω. Είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα έχω κάνει εδώ με την ομάδα, για όσα πετύχαμε μαζί και για την όμορφη ιστορία που γράψαμε μαζί. Είμαι πολύ περήφανος. Ίσως μια μέρα να μπορούσα να επιστρέψω, δεν ξέρω, αλλά ήρθε η ώρα να φύγω».

Ο αποχαιρετισμός στον Φιρμίνο ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Λέστερ, όπου οι οπαδοί της Λίβερπουλ πέρασαν μεγάλο μέρος της νίκης με 3-0 τραγουδώντας το τραγούδι του Si Señor. Σε πλήρη αντίθεση με την προσωπικότητά του εντός γηπέδου, ο 31χρονος είναι ένας συγκρατημένος, σχεδόν ντροπαλός χαρακτήρας εκτός γηπέδου, ελέγχοντας συνεχώς τα αγγλικά του με διερμηνέα και κοκκινίζοντας κάθε φορά που του πετάνε λέξεις όπως θρύλος. «Έμεινα έκπληκτος επειδή το παιχνίδι ήταν εκτός έδρας», λέει για τα συνθήματα των οπαδών στο γήπεδο της Λέστερ. «Οι οπαδοί ξέρουν ότι δεν είμαι στον πάγκο, αλλά πίσω από αυτόν. Ήμουν πολύ έκπληκτος, αλλά ήμουν και πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Μου άρεσε πολύ και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και την αγάπη και τη στοργή που μου έδειξαν. Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα, αλλά όταν έμαθα ότι οι οπαδοί είχαν δημιουργήσει ένα τραγούδι για μένα ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί είναι συμβολικό. Σημαίνει ότι με αγαπούν και πάντα όταν άκουγα το τραγούδι μου, μου έδινε κουράγιο και κίνητρο να δουλέψω πιο σκληρά, να κάνω περισσότερα για την ομάδα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα