Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ πληρώνει τα δίδακτρα 14 φοιτητών από φτωχές οικογένειες της Αγγλίας

Newsroom
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ πληρώνει τα δίδακτρα 14 φοιτητών από φτωχές οικογένειες της Αγγλίας

bet365

Ο εξτρέμ της Τσέλσι, Ραχίμ Στέρλινγκ, μέσω του Ιδρύματος που διατηρεί θα προσφέρει 14 υποτροφίες σε φοιτητές από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα.

Το Ίδρυμα Ραχίμ Στέρλινγκ συνεργάζεται με το Kings College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για την παροχή 14 υποτροφιών σε φοιτητές μαύρης αφρικανικής και καραϊβικής καταγωγής από μειονεκτούντα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα. Οι πρώτες τέσσερις υποτροφίες (δύο στο King's και δύο στο Μάντσεστερ) θα είναι διαθέσιμες για φοιτητές που θα ξεκινήσουν προγράμματα σπουδών το 2023/24.

Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών για να υποβάλουν αίτηση οι φοιτητές, με τις αιτήσεις να είναι ανοικτές σε νέους στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και του Λονδίνου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ισότιμη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Άγγλος διεθνής δήλωσε: «Η ευκαιρία αυτή θα βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πρόσβαση στην ανωτέρα εκπαίδευση και θα τους παρουσιάσει εμπειρίες και ευκαιρίες που θα βελτιώσουν τις μελλοντικές προοπτικές σταδιοδρομίας τους. Ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα τα επόμενα χρόνια και είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Εύχομαι στους αποδέκτες της χρηματοδότησής μας τα καλύτερα και ανυπομονώ να τους συναντήσω όλους στην πανεπιστημιούπολη του Μάντσεστερ και του Λονδίνου αργότερα φέτος».

Σύμφωνα με έρευνα, λιγότερο από το 5% του συνόλου των φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου που θα ξεκινήσουν προπτυχιακές σπουδές το 2021-22 είναι μαύροι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα