Λίβερπουλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2: Όνειρα Ευρώπης με δίδυμο Ζότα - Σαλάχ!

Νίκος Κικίδης
Η νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Φόρεστ

bet365

Η Νότιγχαμ τόλμησε, ρίσκαρε κι έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ μέσα στο «Ανφιλντ», όμως οι Reds τη λύγισαν με 3-2 σε ένα ξέφρενο β΄μέρος και πλησίασαν στο -3 από την πρώτη πεντάδα.

Η εξάρα στην έδρα της Λιντς φαίνεται πως γέμισε για τα καλά το «κόκκινο» ντεπόζιτο. Το σερί χωρίς νίκη άλλωστε που είχε ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου έδωσε τη θέση του σε δυο διαδοχικές για τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία στο φινάλε της σεζόν βάζει μπρος τις μηχανές για να κλείσει την ψαλίδα από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Και θύμα των Reds αυτή τη φορά έπεσε η Νότιγχαμ Φόρεστ που πλέον βλέπει το σενάριο του υποβιβασμού πιο πιθανό ποτέ! Αν και στο β΄μέρος κατάφεραν να απαντήσουν δυο φορές στο προβάδισμα των γηπεδούχων, το σύνολο του Κούπερ τελικά λύγισε με 3-2 κόντρα στη Λίβερπουλ που σφράγισε ακόμα μια νίκη και πλησίασε στο -3 από την πρώτη πεντάδα.

Σε αντίθεση πάντως με το β΄μέρος που χαρακτηρίστηκε από καταιγισμό από γκολ, η αρχή του αγώνα ήταν τουλάχιστον... άνοστη. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν στρατοπεδεύσει μεν έξω από το οχυρό που είχε στήσει η Φόρεστ, δίχως ωστόσο να μπορούν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Νάβας. Έπρεπε μάλιστα να περάσουν 25 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη τελική, όταν ο Φαν Ντάικ υποχρέωσε τον Κοσταρικανό γκολκίπερ σε εξαιρετική επέμβαση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως η Λίβερπουλ άγγιξε πραγματικά το προβάδισμα σε προσπάθεια του Χάκπο, με τον πρώην... Κόκκινο ωστόσο Νίκο Γουίλιαμς να διώχνει τη μπάλα πριν τη γραμμή και να του στερεί το γκολ. Μια άστοχη κεφαλιά του Ζότα από πλεονεκτική θέση ήταν η τελευταία ευκαιρία ενός μονόπλευρου πρώτου μέρους που βρήκε τη Λίβερπουλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 85% ποσοστό κατοχής.

Το ζητούμενο βέβαια ήταν να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό, όπως και κατάφερε νωρίς στο β΄μέρος. Στο 47΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, έπαιξαν... βόλεϊ στην περιοχή της Φόρεστ και τελικά ο Ζότα με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ δεν θα είχε πρόβλημα να υπερασπιστεί το προβάδισμα απέναντι σε μια τελείως ακίνδυνη μέχρι τότε Φόρεστ, όμως η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ο Γκιμπς Γουάιτ έριξε προειδοποιητική βολή με δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο Άλισον και στο 51΄ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε τη ζημιά με μακρινό σουτ που κόντραρε και ξεγέλασε τον Βραζιλιάνο κίπερ.

Ο αγώνας πλέον είχε ανοίξει για τα καλά και η Λίβερπουλ χτύπησε ξανά στο 55΄όταν ο Ζότα κοντρόλαρε άψογα τη μπάλα και εκτέλεσε για το 2-1. Στο 65΄μάλιστα ο Νάβας στέρησε από τον Πορτογάλο το χατ τρικ με σπουδαία επέμβαση και δυο λεπτά αργότερα η Φόρεστ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τελείωμα του Γκιμπς Γουάιτ που κόντραρε στον Κονατέ και κατέληξε στα δίχτυα.

Όπως και μετά το 1-1 ωστόσο, οι παίκτες του Κούπερ δεν άντεξαν για πολύ. Στο 70΄κιόλας ο Σαλάχ με προβολή έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας, χαρίζοντας ακόμα ένα γκολ για τη Λίβερπουλ από στημένη μπάλα. Στο 79΄ο Τζόνσον άγγιξε την ισοφάριση και το τρελό 3-3, όμως το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε ένα ιδιαίτερο γκολ, με τη Λίβερπουλ να... κατεβάζει στη συνέχεια τον ρυθμό του αγώνα και να κλειδώνει μια πολύτιμη νίκη που κράτησε παράλληλα τη Φόρεστ στη ζώνη του υποβιβασμού.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (60΄Τιάγκο), Τζόουνς (82΄Μίλνερ), Χέντερσον, Ζότα (82΄Λουίς Ντίας), Σαλάχ, Χάκπο (60΄Νούνιες)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Νάβας, Φελίπε (86΄Σάριτζ), Ενιακατέ, ΜακΚένα (30΄Γουόραλ), Γουίλιαμς, Λόντι (87΄Αγιού), Μανγκαλά, Ντανίλο, Φρόιλερ (76΄Τζόνσον), Γκιμπς Γουάιτ, Αβονίγι (87΄Ντένις)

«Χρυσή» ανατροπή για τη Λέστερ

Πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο κατάφερε να πάρει η Λέστερ, η οποία επικράτησε 2-1 της Γουλβς και μάλιστα με ανατροπή. Χάρη σε αυτούς τους τρεις «χρυσούς» βαθμούς μάλιστα, οι Αλεπούδες βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη, βρισκόμενες πλέον στη 17η θέση ισόβαθμη με τη 18η Έβερτον. Η ομάδα του Λοπετέγκι κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ, όταν στο 13΄ ο Τίλεμανς έχασε την μπάλα και ο Κούνια με άψογο τελείωμα από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Στο 36' ωστόσο, ο Ιεανάτσο έφερε το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Βάρντι από τον Σα. Η Λέστερ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 75ο λεπτό, με τον Καστάνιε να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Έσωσε τον βαθμό στο τέλος η Άστον Βίλα

Το... ευρωπαϊκό τρένο του Ουνάι Έμερι και της Άστον Βίλα έκανε στάση στην έδρα της Μπρέντφορντ, εκεί που οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Οι Μέλισσες ήταν βελτιωμένες μετά το κακό τους σερί και είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, απειλώντας με συνέπεια τους Βίλανς. Το σκορ κατάφεραν να ανοίξουν στο 65ο λεπτό με τον Τόνεϊ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, σπατάλησαν τις επόμενες ευκαιρίες τους, που πιθανότατα θα «κλείδωναν» τη νίκη, και τιμωρήθηκαν. Στο 87', μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή τους ο Λουίζ νίκησε με πλασέ τον Ράγια και χάρισε τον βαθμό στην Άστον Βίλα που συνεχίζει 6η.

Άντεξε με δέκα παίκτες και πήρε την ισοπαλία η Έβερτον

Σημαντική λευκή ισοπαλία απέσπασε η Έβερτον στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Οι γηπεδούχοι φλέρταραν περισσότερο με το γκολ αλλά στο 58' το τέρμα του Έζε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τα Ζαχαρωτά έμειναν με δέκα παίκτες στο 80' εξαιτίας της αποβολής του Χόλγκεϊτ με δεύτερη κίτρινη, αλλά άντεξαν στην πίεση και έφυγαν από το «Σέλχαρστ» με τον βαθμό.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα