Τσέλσι - Έβερτον 2-2: Τα Ζαχαρωτά «έκλεψαν» τον βαθμό στο Λονδίνο

bet365

Η Έβερτον χάρις το γκολ του Σιμς στο 89' ισοφάρισε σε 2-2 το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι και «απέδρασε» από το Λονδίνο με έναν πολύτιμο βαθμό.

Επιστροφή στις «γκέλες» για την Τσέλσι. Μετά από δυο διαδοχικές νίκες στην Premier League και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην Ντόρτμουντ οι Μπλε έμειναν στο 2-2 με την μαχητική Έβερτον στο Λονδίνο. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ προηγήθηκε δις αλλά οι παίκτες του Σον Ντάις βρήκαν τις απαντήσεις και «έκλεψαν» έναν βαθμό που μπορεί να φανεί πολύτιμος στη μάχη της παραμονής. Χαμένο έδαφος για τους Λονδρέζους στην κούρσα τους για να προλάβουν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη από την αρχή του παιχνιδιού, πίεσε, έκανε κάποιες τελικές αλλά η Έβερτον ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 52'. Ο Έντσο έβγαλε τη διαγώνια μπαλιά, ο Τσίλγουελ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Κιν στην προσπάθεια του να κόψει έστρωσε την μπάλα στον Φέλιξ, ο οποίος με συρτό διαγώνιο σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ.

Στο 69' η Έβερτον έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ταρκόφσκι έκανε την κεφαλιά - πάσα και ο Ντουκουρέ με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 75' Τζέιμς και Φέλιξ έκαναν το 1-2, ο δεύτερος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ταρκόφσκι και ο Χάβερτς νίκησε τον Πίκφορντ από τα έντεκα βήματα για το 2-1.

Ο Σον Ντάις έριξε στη μάχη τον Σιμς στο 79' και ο 22χρονος μέσος τον δικαίωσε. Στο 89' ο σκόρερ του πρώτου γκολ Ντουκουρέ έγινε δημιουργός και ο Σιμς με πλασέ από διαγώνια θέση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Τσέλσι: Κέπα, Γ. Φοφανά (87' Τσαλόμπα), Κουλιμπαλί, Μπαντιασίλ, Τζέιμς, Φερνάντες, Κόβατσιτς (81' Λόφτους-Τσικ), Τσίλγουελ, Πούλισικ (62' Γκάλαγκερ), Χάβερτς, Φέλιξ (86' Τσουκουεμέκα)

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν (84' Μικολένκο), Κιν, Ταρκόβσκι, Γκόντφρεϊ, Ιγουόμπι, Ντουκουρέ, Γκέιγ (79' Σιμς), Ονανά, Μακνίλ, Γκρέι

Βαθμολογία:

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα