Τσέλσι - Λιντς 1-0: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με «λυτρωτή» Φοφανά

Τσέλσι - Λιντς 1-0: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με «λυτρωτή» Φοφανά

bet365

Η Τσέλσι μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη στην Premier League επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λιντς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού τα Παγώνια.

Η Τσέλσι... θυμήθηκε πως είναι η νίκη. Μετά από έξι διαδοχικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ισοπαλίες οι Μπλε επέστρεψαν στα τρίποντα, καθώς επικράτησαν της μαχητικής Λιντς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 1-0. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ παραμένει στην 10η θέση με 34 βαθμούς, στο -5 από την 6η Λίβερπουλ. Στη 17η θέση τα Παγώνια, στο +1 από τις Έβερτον και Μπόρνμουθ που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως για ακόμα ένα ματς δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Στο 16' ο Μελιέ με εξαιρετική απόκρουση έβγαλε το δυνατό σουτ του Χάβερτς. Στο 22' ο Ζοάο Φέλιξ έπιασε φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο Στέρλινγκ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία στο 47' με άστοχο σουτ μέσα από την περιοχή και στο 53' ο Γουέσλι Φοφανά έδωσε την λύση. Ο Τσίλγουελ εκτέλεσε κόρνερ, ο Γάλλος στόπερ νίκησε απάντες στον αέρα και πέτυχε το γκολ που εν τέλει έκρινε το ματς. Δεύτερο τέρμα του 22χρονου αμυντικού σε εννέα εμφανίσεις με την Τσέλσι και πρώτο του στην Premier League. H Λιντς είχε την ευκαιρία της να ισοφαρίσει στο 71' αλλά η κεφαλιά του ΜακΚένι πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Μπαντιασίλ, Λόφτους-Τσικ (84' Τσάλομπα), Κόβασιτς (75' Τσουκουεμέκα), Φερνάντες (84' Μαντουέκε), Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (68' Ζακάρια), Χάβερτς, Φέλιξ (68' Γκάλαχερ)

Μπόρνμουθ: Μελιέ, Έιλινγκ, Κοχ, Γουέμπερ, Φίρπο, Άνταμς, ΜακΚένι, Σάμερβιλ, Άαρονσον (68' Τζόζεφ), Χάρισον (80' Γκρίνγουντ), Ρούτερ (68' Γκνιόντο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα