Οι κορυφαίες στιγμές του Φιρμίνο στη Λίβερπουλ

Οι κορυφαίες στιγμές του Φιρμίνο στη Λίβερπουλ

Οι κορυφαίες στιγμές του Φιρμίνο στη Λίβερπουλ

bet365

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποφάσισε να αποχωρήσει από τους «κόκκινους» στο τέλος της σεζόν και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τα παιχνίδια που σημάδεψαν την παρουσία του Φιρμίνο στο Άνφιλντ.

Το πρώτο γκολ

Τον Ιούλιο του 2015 πήρε μεταγραφή από τη Χοφενχάιμ στη Λίβερπουλ, όμως το πρώτο του τέρμα με τους «κόκκινους» το πέτυχε μετά την άφιξη του Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, ο Φιρμίνο «έσπασε το ρόδι» στις 21 Νοεμβρίου, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο ίδιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ, στο Ετιχάντ, δημιουργώντας τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του και πετυχαίνοντας το τρίτο. Τελικό σκορ, 1-4.

Όταν «είδε» τέρμα με ένα... μάτι

Στην πορεία της Λίβερπουλ προς την κατάκτηση του Champions League, τη σεζόν 2018-19, ο Φιρμίνο ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα του με το δεξί στη διοργάνωση. Και μάλιστα, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε μία νίκη που αποδείχθηκε κομβική στην «οικονομία» του ομίλου και στην πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Λίγες ημέρες πριν οι «κόκκινοι» υποδεχθούν τους Παριζιάνους, ο Βραζιλιάνος φορ είχε τραυματιστεί στο μάτι απέναντι στην Τότεναμ, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να... δει τέρμα. Μπήκε αλλαγή, σκόραρε στο 92’ για το τελικό 3-2 και πανηγύρισε με το ένα μάτι.

fir

Το πρώτο χατ-τρικ

Δύο φορές έχει κάνει χατ-τρικ με τη φανέλα της Λίβερπουλ ο Φιρμίνο και η πρώτη ήταν απέναντι στην... αγαπημένη του Άρσεναλ (έχει πετύχει δέκα γκολ απέναντι της, τα περισσότερα από κάθε άλλη αντίπαλο). Δύο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά του 2019, ο Βραζιλιάνος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του με 5-1. Πέτυχε τρία γκολ και διατήρησε τους «κόκκινους» σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρώτος Βραζιλιάνος

Μια ιδιαίτερη και άκρως κολακευτική πρωτιά κατέχει ο Φιρμίνο στην Premier League. Ο ίδιος είναι ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, με 78 τέρματα. Ίσως το πιο σημαδιακό από αυτά να ήταν εκείνο τον Αύγουστο του 2019, απέναντι στην Μπέρνλι. Ο Φιρμίνο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους «κόκκινους» και έγινε τότε ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που έφτανε τα 50 γκολ στην Premier League.

Το δικό του Μουντιάλ Συλλόγων

Με τη Λίβερπουλ έχει κατακτήσει τα πάντα, από Champions League μέχρι Premier League. Σε κανέναν από όλους τους τίτλους, εκτός από έναν, δεν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Αυτή η... εξαίρεση ήρθε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Δεκέμβριο του 2019. Με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις, οι «κόκκινοι» νίκησαν με 2-1 τη Μοντερέι στον ημιτελικό και προκρίθηκαν στον τελικό. Τρεις μέρες μετά, ο Φιρμίνο «χτύπησε» ξανά και έδωσε στη Λίβερπουλ το τρόπαιο. Σκόραρε στην παράταση του τελικού απέναντι στη Φλαμένγκο και με σκορ 1-0 η αγγλική ομάδα κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.

fir

Η «άλωση» του Ολντ Τράφορντ

Ο Φιρμίνο φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ το 2015 και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια, ώστε να φύγει νικητής από την έδρα της μεγάλης αντιπάλου της ομάδας του. Τελευταία φορά που είχε φύγει με το διπλό από το Ολντ Τράφορντ η Λίβερπουλ ήταν στην προ-Φιρμίνο εποχή, το Μάρτιο του 2014. Και τα κατάφερε ξανά το Μάιο του 2021 (και ενώ είχαν μεσολαβήσει κατακτήσεις Champions League και Premier League), με το Βραζιλιάνο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Σημείωσε δύο τέρματα και οδήγησε τους «κόκκινους» στη νίκη με 2-4.

Τα πρώτα 100

Μπορεί να απέχει πολύ από την κορυφή των πρώτων σκόρερ της Λίβερπουλ και τα 346 γκολ του Ίαν Ρας, όμως ο Φιρμίνο βρίσκεται μέσα στη λίστα των ποδοσφαιριστών, που έχουν πετύχει τουλάχιστον 100 τέρματα με την κόκκινη φανέλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 107, όμως το ιστορικό Νο100 ήρθε τον περασμένο Αύγουστο, σε μία εξίσου ιστορική νίκη για την ομάδα του. Η Λίβερπουλ συνέτριψε με σκορ 9-0 την Μπόρνμουθ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας της στην Premier League. Σε αυτό το ματς, ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ, το Νο99 και το Νο100 για εκείνον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα