Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-2: Καθάρισε από ημίχρονο κι έδειξε τα... δόντια της στη Ρεάλ!

Νίκος Κικίδης

bet365

Χτίζοντας τα θεμέλια σε ένα εκρηκτικό α΄μέρος, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ των δέκα παικτών από το 22΄κι έδειξε να φορτσάρει ενόψει και του πρώτου ραντεβού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχει αποδείξει κατ΄επανάληψην πως σε συνθήκες απόλυτου χάους καταφέρνει πάντα να «ανθίσει». Και τι πιο χαώδες από το πρώτο μέρος του «St. James Park»... Σε ένα 45λεπτο με τρελό ρυθμό κι εκατέρωθεν ευκαιρίες, η Λίβερπουλ κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα με δυο γκολ και αποβολή του Πόουπ από το 22΄, χτίζοντας τις βάσεις για ένα κρίσιμο διπλό με 2-0 επί της αξιόμαχης Νιούκαστλ, μόλις λίγες μέρες πριν από πρώτο ραντεβού στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (21/2).

Το ξεκίνημα βέβαια δεν προμήνυε πως το ημίχρονο θα έκλεινε με τη Λίβερπουλ σε ρόλο οδηγού. Η Νιούκαστλ άλλωστε μπήκε πολύ πιο ζωηρά στην αναμέτρηση και άγγιξε το γκολ μόλις στο 4΄, όταν ο Άλισον νίκησε τον Αλμιρόν σε τετ-α-τετ για να κρατήσει το μηδέν. Οι γραμμές των γηπεδούχων παρέμεναν ψηλά για να κερδίζουν συνεχώς μπάλα από τους νωθρούς Reds, οι οποίοι ωστόσο βρήκαν μια στιγμή για να κάνουν τη ζημιά.

Κόντρα στη ροή και με τη Νιούκαστλ να πιέζει για το πρώτο γκολ, ο Αρνολντ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Νούνιες στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος κατέβασε υπέροχα για να εκτελέσει για το 1-0 (10΄). Το γκολ των φιλοξενούμενων ανέτρεψε τα δεδομένα, με τους παίκτες του Κλοπ να ανεβαίνουν στο γήπεδο και να βρίσκουν δεύτερο γκολ στο 17΄. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Σαλάχ με αποδέκτη τον Χάκπο, ο τελευταίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Πόουπ για να χτίσει τις βάσεις για ένα σημαντικό διπλό.

Πλήρως χαμένη πλέον στο γήπεδο, η Νιούκαστλ δέχθηκε ακόμα ένα σημαντικό χτύπημα πέντε λεπτά αργότερα. Έξοδος του Πόουπ από την περιοχή του για να καθαρίσει μια βαθιά μπαλιά, λάθος υπολογισμός, η μπάλα στα χέρια του και κατευθείαν αποβολή, με τους Magpies μένουν με δέκα παίκτες! Ακόμα και με όλες τις συνθήκες κατά τους πάντως, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να απαντήσουν. Ο Άλισον ωστόσο μαζί με το δοκάρι στέρησαν το γκολ από τον Σεν Μαξιμέν στο 31΄, ενώ στο 42΄ο Μπερν σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο στην τελευταία μεγάλη στιγμή ενός χαοτικά... πανέμορφου πρώτου μέρους.

Και με το νερό πλέον να έχει μπει στο αυλάκι, η Λίβερπουλ αποφάσισε να ρίξει το τέμπο στο β΄μέρος και να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Ήταν δεδομένο άλλωστε πως η ορμή της Νιούκαστλ για να επιστρέψει στο ματς θα την άφηνε προοδευτικά ευάλωτη στα μετόπισθεν και η μπροστινή τριάδα περίμενε καρτερικά για τη στιγμή της.

Η πρώτη φάση ήρθε στο στο 58΄και σε χαμηλό σουτ του Νούνιες που εξουδετέρωσε ο Ντουμπράφκα, ενώ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών προς το φινάλε (75΄, 80΄) οι Reds βρέθηκαν μια ανάσα από το 3-0 έπειτα από αστραπιαίες αντεπιθέσεις. Στο 82΄βέβαια χρειάστηκε και πάλι ο εξαιρετικός Άλισον να κρατήσει το μηδέν σε τετ-α-τετ με τον Γουίλσον, με τη Λίβερπουλ να απαντά ακολούθως με απίθανες χαμένες ευκαιρίες των Ζότα και Έλιοτ στις καθυστερήσεις.

Τελικά το 2-0 δεν έμελλε να αλλάξει, με τους Reds να παίρνουν τη δεύτερη σερί νίκη τους στην Premier League και να κλείνουν την ψαλίδα από την τέταρτη Νιούκαστλ στους έξι βαθμούς με ματς λιγότερο!

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ (64΄Μέρφι), Σκαρ, Μπότμαν, Μπερν, Ζοέλιντον (71΄Λιούις), Λόνγκσταφ, Άντερσον (24΄Ντουμπράφκα), Αλμιρόν (64΄Γκόρντον), Σεν Μαξιμέν, Ίσακ (64΄Γουίλσον)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μπαίτσετιτς (59΄Μίλνερ), Χέντερσον (60΄Έλιοτ), Χάκπο (59΄Ζότα), Σαλάχ, Νούνιες (59΄Φιρμίνο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα