Νότιγχαμ Φόρεστ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Έγκλημα και τιμωρία για τους Citizens με «κατραπακιά» στο 84΄

Νίκος Κικίδης
Νότιγχαμ Φόρεστ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Έγκλημα και τιμωρία για τους Citizens με «κατραπακιά» στο 84΄

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε με τη φωτιά στο «City Ground» και τελικά... κάηκε από την αλύγιστη Φόρεστ που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και έριξε τους Πολίτες από την κορυφή.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και πάλι, με τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη φορά να πέφτει θύμα της δικής της αφλογιστίας. Ακόμα κι αν ήταν κυρίαρχοι σε ολόκληρο το διάστημα στο «City Ground», οι Πολίτες επέτρεψαν στη Νότιγχαμ Φόρεστ να ισοφαρίσει στο φινάλε στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της στον αγώνα (1-1) και να τους αφήσει στο -2 (με ματς περισσότερο) από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Το αήττητο σερί επτά αγώνων που έτρεχαν πάντως στην έδρα τους οι γηπεδούχοι στην Premier League όφειλε να ηχήσει σαν προειδοποιητικό καμπανάκι για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, το οποίο ωστόσο μπήκε πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Αν και είχε φροντίσει να στρατοπεδεύσει από το ξεκίνημα στο μισό της Φόρεστ, η Σίτι δεν μπορούσε να παράγει αξιόλογες ευκαιρίες για την αντίπαλη εστία με την πρώτη ουσιαστική φάση να έρχεται στο 35΄από κεφαλιά του Ρόδρι που πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 41΄ωστόσο μια στιγμή ατόφιας ευφυίας αρκούσε να δώσει τη λύση στους φιλοξενούμενους. Ο Γκρίλς μοίρασε στον Μπερναρντο Σίλβα και ο τελευταίος έπιασε ασύλληπτο κεραυνό έξω από την περιοχή που κατέληξε στον ουρανό των διχτύων του Κέιλορ Νάβας. Οι Πολίτες πλέον είχαν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα κι όλα έδειχναν πως θα έμπαιναν σε μια ροή στο β΄μέρος.

Στο 49΄μάλιστα η Σίτι βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0 όταν ο Φόντεν έφυγε απέναντι από την εστία αλλά έκανε κάκιστη πάσα προς τον Χάαλαντ, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λαπόρτ να καταστεί μοιραίος όταν είδε τον Νάβας να αποκρούει ενστικτωδώς την καρφωτή του κεφαλιά, όμως ακόμα και τότε η ηρεμία παρέμενε στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Όπως άλλωστε και η ένταση προς τα καρέ της Φόρεστ, τα οποία κινδύνεψαν ξανά με δεύτερο γκολ στο 68΄. Έπειτα από ασταθή επέμβαση του Νάβας, η μπάλα στρώθηκε στον Χάαλαντ που αρχικά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα ψηλά από πλεονεκτική θέση.

Κι όσο το γκολ δεν ερχόταν για τη Σίτι, η Νότιγχαμ εξακολουθούσε να ελπίζει για μια ευκαιρία που θα κάνει τη ζημιά. Μια ευκαιρία όπως αυτή του 84΄όταν ο Γκιμπς Γουάιτ σέρβιρε στον Γουντ στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος αναδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή, ισοφαρίζοντας μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο χρόνος πλέον είχε στερέψει επικίνδυνα για τη Σίτι που στο φινάλε... παραδόθηκε, επιτρέποντας στην Άρσεναλ να ξεφύγει στο +2, ακόμα και με ματς λιγότερο!

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Νάβας, Οριέ (79΄Γουντ), Γουόραλ, Φελίπε, Λόντι (79΄Τόφολο), Σέλβι (72΄Μανγκαλά), Φρόιλερ, Κόλμπακ (58΄Γουίλιαμς), Γκιμπς - Γουάιτ, Ντανίλο (58΄Αγιού), Τζόνσον

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (88΄Άλβαρες), Γκρίλις, Φόντεν (89΄Ακέ), Χάαλαντ

«Λύγισε» και τη Λιντς σε στυλ... Ντάις

Η Έβερτον συνεχίζει την πορεία της προς την... παραμονή. Μετά την Άρσεναλ οι Toffees νίκησαν και τη Λιντς με 1-0 σε στυλ... Ντάις. Η κατοχή ήταν ισορροπημένη, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και βρήκαν το γκολ που έκρινε το ματς στο 64'. O Ιγουόμπι έβγαλε την μπαλιά και ο Κόουλμαν με σέντρα-σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελιέ.

«Έκλεψε» το «διπλό» η Φούλαμ

Τι κι αν η Μπράιτον από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν κυρίαρχη; Τι κι αν κατάφερε να σπαταλήσει ανεπανάληπτες ευκαιρίες, βλέποντας τη σημαία υψωμένη στα δύο τέρματα που πέτυχε; Η Φούλαμ ήταν αυτή που πήρε την τρομερά σημαντική νίκη, χάρη στο γκολ της χρυσής αλλαγής, του Σόλομον, που πέρασε στο ματς στο 82' και στο 86΄ με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προσπέρασε τους Γλάρους και ανέβηκε στην 6η θέση, στο -1 από την 5η Τότεναμ.

«Λύτρωση» στο τέλος για την Μπρέντφορντ

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις, Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Πάλας έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ χάρη στην κοντινή κεφαλιά του Έζε που νίκησε τον Ράγια στο 69'. Οι Μέλισσες πάντως πίεσαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να... τσιπήσουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιάνελτ να τους χαρίζει την ισοπαλία.

Νίκη-ανάσα για την Μπόρνμουθ

Τρομερά σημαντικό τρίποντο μπόρεσε να πάρει η Μπόρνμουθ στην έδρα της Γουλβς, χάρη στο οποίο μπόρεσε να «πετάξει» εκτός της επικίνδυνης ζώνης, βρισκόμενη πλέον στο +1 από τη 18η Γουέστ Χαμ. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 49ο λεπτό ο Ταβερνιέ, νικώντας τον Σα, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα