Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημη προσφορά και του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, μετά τους Καταριανούς!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημη προσφορά και του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, μετά τους Καταριανούς!

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημη προσφορά και του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, μετά τους Καταριανούς!

bet365

Σύμφωνα με το βρετανικό «Athletic» ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ υπέβαλε επίσημη προσφορά για την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ προχώρησε μαζί με τον Καταριανό σεΐχη Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί στην υποβολή επίσημης προσφοράς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από τη λήξη της προθεσμίας που είχαν θέσει οι νυν ιδιοκτήτες του συλλόγου της Premier League. Πηγές κοντά στον Άγγλο επιχειρηματία αναφέρουν ότι θέλει να βάλει «το Μάντσεστερ πίσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» σε περίπτωση που αναλάβει τον σύλλογο του Old Trafford. Ο 70χρονος είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας και οπαδός της Γιουνάιτεντ από παιδί.

Η Raine Group, η επενδυτική τραπεζική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λογαριασμό των σημερινών ιδιοκτητών, της οικογένειας Γκλέιζερ, έχει θέσει μια προθεσμία μέχρι τις 10 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) σήμερα (19/02) για να επισημοποιηθεί εγγράφως το επίσημο ενδιαφέρον των αγοραστών. Οι Γκλέιζερς -θυμίζουμε- ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι εξετάζουν «νέες επενδύσεις στον σύλλογο, πώληση ή άλλες συναλλαγές που αφορούν την εταιρεία» βάζοντας ενδεχομένως τέλος στα 18 χρόνια ιδιοκτησίας τους.

Ο Ράτκλιφ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Τσέλσι πέρυσι, αλλά ο σύλλογος πουλήθηκε στον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital. Υποστήριξε επίσης τον Οκτώβριο ότι θα είχε επιχειρήσει να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ αν ο σύλλογος ήταν προς πώληση το καλοκαίρι. Η INEOS του Ράντκλιφ έχει ήδη στην ιδιοκτησία της τη γαλλική Νις, την FC Lausanne στην Ελβετία και την Racing Club Abidjan της Ακτής Ελεφαντοστού. Της ανήκει επίσης η ποδηλατική ομάδα INEOS Grenadiers και έχει μερίδιο στην ομάδα Mercedes F1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα