Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πάρτι κορυφής στο Λονδίνο!

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πάρτι κορυφής στο Λονδίνο!

bet365

Σαν στο σπίτι της η Σίτι, αφού πέτυχε στο Εmirates την έβδομη διαδοχική της νίκη κόντρα στην Άρσεναλ. Oι «Πολίτες» επικράτησαν 3-1 κι έπιασαν τους Λονδρέζους στην κορυφή της Premier League.

Η Σίτι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα στο «Εmirates», να κερδίζει την Άρσεναλ! Η ομάδα του Πεπ πέτυχε την έβδομη διαδοχική της νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο, επικράτησε 3-1 των Λονδρέζων και τους έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο).

H Άρσεναλ μπήκε δυνατά και με το... καλησπέρα της αναμέτρησης είχε ευκαιρία, όταν το σουτ του Τσάκα πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «εγκλωβίσουν» τον Ζορζίνιο, ο Γκρίλις ήταν σκιά του και στο πρώτο τέταρτο οι Λονδρέζοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Η Σίτι ήταν αυτή που απείλησε στο 16ο λεπτό, αλλά από την εξαιρετική πάσα του Μαχρέζ, ο Χάαλαντ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο ρυθμός άνοιξε μετά το 20', η Άρσεναλ έγινε πιο επικίνδυνη και στο 22' πλησίασε το γκολ, όταν από υπέροχη σέντρα του Ζιντσένκο, η κεφαλιά του Ενκέτια πέρασε άουτ.

«Καθάρισε» η Σίτι με Γκρίλις και Χάαλαντ

Η Μάντσεστερ είχε την ουσία και στο 24ο λεπτό άνοιξε το σκορ από το... πουθενά! Ο Τομιγιάσου έκανε κάκιστο γύρισμα και ο Ντε Μπρόινε με σούπερ πλασέ πέτυχε το 1-0. Aπό το σημείο εκείνο κι έπειτα η Αρσεναλ πήρε τον έλεγχο, πίεσε τη Σίτι και βγήκε στην επίθεση για να απειλήσει. Ετσι, στο 40' ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Εντερσον γκρέμισε τον Ενκέτια που είδε τον Άκε να σώζει στη γραμμή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σάκα πέτυχε το 1-1. Πάντως, οι «Πολίτες» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του Ρόδρι βρήκε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο Γκάμπριελ... φρόντισε να κάνει όσα λάθη δεν έχει κάνει όλη τη σεζόν. Η άμυνα της Άρσεναλ υπέφερε και με την είσοδο του Ακάνζι τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Λονδρέζους. Στο 72' ο Γκάμπριελ έκανε το λάθος, Χάαλαντ και Γκουντογκάν συνεργάστηκαν άψογα και ο Γκρίλις με πλασέ πέτυχε το 2-1. Στο 82' ήρθε και το τρίτο τέρμα, ο Ντε Μπρόινε έκανε τη 12η ασίστ και ο Νορβηγός πέτυχε το 26ο γκολ διαμορφώνοντας το 3-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα