Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Έσπασε το αρνητικό σερί με Σαλάχ - Χάκπο, πρώτη νίκη στην Premier League για το 2023

Βασίλης Μπαλατσός
Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Έσπασε το αρνητικό σερί με Σαλάχ - Χάκπο, πρώτη νίκη στην Premier League για το 2023

bet365

Η Λίβερπουλ μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη πήρε το πρώτο της τρίποντο για το 2023, καθώς επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Άνφιλντ». Σκόραραν Σαλάχ και Χάκπο, MVP ο 18χρονος Μπαΐτσετιτς, επιστροφή για Ζότα και Φιρμίνο.

Το 243ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βάφτηκε... κόκκινο. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο «Άνφιλντ», έσπασε το αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών που έτρεχε, με τρεις ήττες και μια ισοπαλία και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Premier League για το 2023. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 32 βαθμούς και απέχει ένα τρίποντο από την 6η Μπράιτον και επτά βαθμούς από την 5η Τότεναμ, έχοντας όμως δυο ματς λιγότερα. MVP ο εντυπωσιακός 18χρονος χαφ Στέφαν Μπαΐτσετιτς, επιστροφή για Ζότα και Φιρμίνο μετά από τέσσερις και τρεις μήνες, αντιστοίχως.

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 17'. Ο Μπαΐτσετιτς έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Νούνιες έκανε το ψαλίδι και ο Χάκπο αστόχησε εξ επαφής με κεφαλιά. Στο 36' ο Ιγουόμπι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ταρκόβσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, ο Νούνιες έτρεξε την αντεπίθεση των Reds. γύρισε την μπάλα και ο Σαλάχ με προβολή άνοιξε το σκορ.

Η Λίβερπουλ βρήκε γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Ρόμπερτσον έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος έπαιξε κάθετα στον Αλεξάντερ - Άρνολντ, ο Βρετανός μπακ έκανε το γύρισμα και ο Χάκπο εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων. Πρώτο γκολ του διεθνή Ολλανδού εξτρέμ με τη φανέλα των Reds.

Ο Νούνιες έψαξε το γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Στο 58' ο Πίκφορντ τον νίκησε σε δυο χρόνους και στο 62' πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή. Στο 81' η ομάδα του Σον Ντάις είχε μεγάλη ευκαιρία να μπει στο ματς όταν ο Ιγουόμπι έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Ντέιβις έκανε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι αλλά αστόχησε.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Μπαΐτσετιτς (90' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Χέντερσον (80' Μίλνερ), Χάκπο (80' Φιρμίνο), Σαλάχ (90' Έλιοτ), Νούνιες (70' Zότα)

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Ταρκόβσκι, Κόουντι, Μικολένκο, Ντουκουρέ, Γκέιγ, Ονάνα (78' Ντέιβις), ΜακΝιλ (78' Μοπέι), Σιμς (61' Γκρέι), Ιγουόμπι

Βαθμολογία:

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα