Τότεναμ: Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απορρίπτει τη συμφωνία χορηγίας με την ομάδα μετά από σάλο!

Τότεναμ: Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απορρίπτει τη συμφωνία χορηγίας με την ομάδα μετά από σάλο!

Newsroom
Τότεναμ: Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απορρίπτει τη συμφωνία χορηγίας με την ομάδα μετά από σάλο!

bet365

Η συμφωνία χορηγίας ύψους 42,5 εκατομμυρίων λιρών της Τότεναμ με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής πρόκειται να ακυρωθεί αφού προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη χώρα.

Η Τότεναμ είχε δώσει τα χέρια με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για μια τριετή συμφωνία χορηγίας που θα ξεκινούσε την επόμενη σεζόν (2023/24) και προέβλεπε ο τουρισμός της χώρας να εμφανίζεται στο μανίκι της φανέλας της ομάδας, στο κιτ προπόνησης και στα σκηνικά των μέσων ενημέρωσης. Όμως το deal προκάλεσε οργή στη χώρα όπου ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση καταστροφής λόγω των διακοπών ρεύματος ρεκόρ και της επιδεινούμενης φτώχειας!

Η επιτροπή τουρισμού του νοτιοαφρικανικού κοινοβουλίου επέμεινε ότι η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, με την πρόεδρο να αναφέρει πως: «Αυτή η συμφωνία, τελειώνει εδώ, σήμερα, τώρα, επειδή υπάρχουν όλα τα λάθη μαζί. Πρέπει να υπάρξει έρευνα για το θέμα αυτό με άμεση ισχύ». Ο εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ραμαφόζα: «δεν πιστεύει ότι θα δικαιολογηθεί η δαπάνη τόσων χρημάτων με τον τρόπο που προτείνεται».

Το πολιτικό κόμμα, Δημοκρατική Συμμαχία, χαρακτήρισε τη συμφωνία «προσβολή» και «χαστούκι στο πρόσωπο» για τον νοτιοαφρικανικό λαό. «Τα χρήματα θα έπρεπε μάλλον να δαπανηθούν σε τοπικό επίπεδο για τη βελτίωση του τουριστικού μας τομέα, ώστε να μπορέσει να ευδοκιμήσει, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και με τη σειρά του να συμβάλει στην τόσο αναγκαία ανάπτυξη της οικονομίας μας», ανέφερε η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Τουρισμού της Νότιας Αφρικής είχαν εκφράσει προηγουμένως ανησυχίες για τον κίνδυνο υποβιβασμού της Τότεναμ κατά τη διάρκεια της σύμβασης, η οποία θα έληγε το 2027.

Για τους Σπερς, η συμφωνία θα αποτελούσε βελτίωση σε σχέση με τα 10 εκατομμύρια λίρες που κερδίζει ο σύλλογος ανά σεζόν από τον σημερινό χορηγό του, την Cinch, την ηλεκτρονική εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα