Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 2-1: Απέφυγε την... τρικλοποδιά Κασεμίρο και επέστρεψε στις νίκες!

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 2-1: Απέφυγε την... τρικλοποδιά Κασεμίρο και επέστρεψε στις νίκες!

bet365

Η αποβολή του Κασεμίρο στο 70΄περίπλεξε ένα φαινομενικά άνετο απόγευμα για τη Γιουνάιτεντ, η οποία ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (2-1) και να παραμείνει στην τρίτη θέση. 

Ξεκίνησε γεμάτη ενθουσιασμό και διάθεση για όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά ανάσανε στο τέλος γεμάτη άγχος και ιδρώτα για μια κοπιαστική επικράτηση! Τι μεσολάβησε; Μια απερίσκεπτη ενέργεια και η πρώτη απευθείας κόκκινη στην καριέρα του Κασεμίρο, η οποία μετέτρεψε ένα ήσυχο απόγευμα στο «Ολντ Τράφορντ» σε φινάλε - θρίλερ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο να αντέχει στην αντεπίθεση της Κρίσταλ Πάλας (2-1) και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.

Με την (ψυχολογική) μπαταρία στο... φουλ μετά την επιστροφή σε τελικό League Cup έπειτα από αναμονή έξι χρόνων, οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6΄. Ο Ράσφορντ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χιους και ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση για να γράψει το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Οι βάσεις της νίκης πλέον είχαν μπει από νωρίς, με τον Γκουάιτα στο 13΄να απογειώνεται για να αποτρέψει ένα γρήγορο 2-0 σε κεφαλιά του Βέγκχορστ. Ο Ισπανός μάλιστα είχε την απάντηση και στο δυνατό τελείωμα του Ράσφορντ στο 27΄΄, ενώ ο Φρεντ στο 36΄σημάδεψε πλαϊνό δίχτυ σε μονοκόμματο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Ένα μακρινό σουτ του Σλουπ που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα τέσσερα λεπτά αργότερα έδρασε απλώς σαν μια υπενθύμιση πως υπήρχε και η Κρίσταλ Πάλας στο ματς, σε ένα πρώτο μέρος που χαρακτηρίστηκε από κόκκινη κυριαρχία.

Οι μηχανές της Γιουνάιτεντ μάλιστα παρέμειναν στο φουλ και στο β΄μέρος, με τον Ράσφορντ να ρίχνει προειδοποιητική βολή με άστοχο σουτ στο 56΄, προτού τελικά τιμωρήσει τους Λονδρέζους με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Σο στο 62΄. Όλα έδειχναν πως πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως... ας όψεται ο Κασεμίρο! Στο 70΄και κατά τη διάρκεια μιας γενικής διαμάχης μεταξύ των παικτών, ο Βραζιλιάνος έπιασε τον Χιους από το λαιμό με συνέπεια να αντικρίσει απευθείας κόκκινη και να διαταράξει τις ισορροπίες!

Το αριθμητικό πλεονέκτημα ξαφνικά έδωσε ανάσα στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία προειδοποίησε δυο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Έντουαρντ που έδιωξε ο Ντε Χέα, προτού τελικά βρει δίχτυα στο 76΄με προβολή του Σλουπ! Το γκολ μετέτρεψε σε... ροντέο τα τελευταία λεπτά στο «Ολντ Τράφορντ», με την Κρίσταλ Πάλας να πολιορκεί ασφυκτικά τα αντίπαλα καρέ, αλλά τη Γιουνάιτεντ να κρατά ως το τέλος και να παίρνει μια σημαντική νίκη που την έθεσε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα (87΄Λίντελοφ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Άντονι (81΄Ζάμπιτσερ), Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Βέγκχορστ (60΄Γκαρνάτσο, 87΄Μαγκουάιρ)

Κρίσταλ Πάλας (Πάτρικ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Ρίτσαρντ, Γκουέχι, Μίτσελ, Χιους (72΄Λοκόνγκα), Ντουκουρέ (82΄Αχαμάντα), Ολίσε, Αγιού (73΄Έζε), Σλουπ (83΄Ματέτα), Έντουαρντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα