Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: «Κανονιά» για τίτλο στο 90'

Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: «Κανονιά» για τίτλο στο 90'

bet365

Η Άρσεναλ έβγαλε χαρακτήρα... πρωταθλήτριας και με κορυφαίους Ενκέτια και Σάκα πήρε τη ματσάρα (3-2) της σεζόν με τη Γιουνάιτεντ και βρέθηκε στο +5 από τη Σίτι.

Η Άρσεναλ πάει για πρωτάθλημα και το αποτυπώνει σε κάθε εμφάνισή της. Οι Λονδρέζοι έβγαλαν χαρακτήρα, λύγισαν 3-2 τη Γιουνάιτεντ στο 90' και βρέθηκαν στο +5 από τη Σίτι και με ματς λιγότερο. Ο Ενκέτια δικαιώνει τον Αρτέτα, ο Σάκα εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή και αυτή η Άρσεναλ δείχνει πως μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους.

Ενα ξέφρενο 45λεπτο, με τρομερό ρυθμό, πάθος, δυο γκολ και τις δυο ομάδες να έχουν στιγμές για κάτι περισσότερο. Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, αλλά η Γιουνάιτεντ είχε τον τρόπο να απεγκλωβιστεί παρά τη σημαντική απουσία του Καζεμίρο. Η Μάντσεστερ στην πρώτη καλή στιγμή βρήκε δίχτυα, με τον Ράσφορντ να αποτυπώνει στο χορτάρι σε πόσο καλή στιγμή βρίσκεται. Ο διεθνής επιθετικός έκλεψε από τον Παρτέι και με τρομερό τελείωμα έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Αλλωστε, έχει συμμετοχή σε 9 από τα 11 τελευταία γκολ της ομάδας του.

Ωστόσο, η αντίδραση της Άρσεναλ ήταν άμεση, οι Λονδρέζοι δεν επηρεάζστηκαν, πίεσαν ψηλά και στο 24ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσα. Υπέροχη σέντρα του Τσάκα, ο Μπισάκα έχασε τον Ενκέτια, ο οποίος εύκολα με κεφαλιά σκοράρει. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η Γιουνάιτεντ πίεσε και και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον ΜακΤόμινεϊ να μην μπορεί να κερδίσει τον Ράμσντεϊλ.

Ματσάρα με Άρσεναλ να «χτυπά» στο 90'

Κι αν στο α' μέρος είχαμε ένα ωραίο ματς, στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν... απίθανος. Πολύ γρήγορο ματς, με την Άρσεναλ να μπαίνει πιο δυνατά και στο 53' να παίρνει το προβάδισμα. Ο Σάκα με υπέροχη ατομική προσπάθεια και σουτάρα πέτυχε το γκολ της σεζόν. Η Μάντσεστερ αντέδρασε, ο Ράσφορντ έβαλε δύσκολα στον Ράμσντεϊλ στο 55ο λεπτό, αλλά στο 59' ήρθε η ισοφάριση με κεφαλιά του Μαρτίνες, έπειτα από πίεση στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η Άρσεναλ το ήθελε περισσότερο, το έδειχνε και με μπροστάρη τον εξαιρετικό Σάκα πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 66' ο Οντεγκαρντ δεν τα κατάφερε από κοντά, ενώ στο 70ο λεπτό ο Σάκα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ δεν είχε τις λύσεις, το κενό του Καζεμίρο ήταν εμφανές και στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα. Στο 84' ο Ενκέτια νικήθηκε από τον Ντε Χέα, αλλά στο 90' με τακουνάκι έστειλε την Άρσεναλ στο +5 από τη Σίτι φτάνοντας τα 19 γκολ σε 26 ματς που έχει αγωνιστεί ως βασικός.

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (46' Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαγιάες, Ζιντσένκο, Παρτέι, Τσάκα, Σάκα, Οντεγκααρντ (90' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι (82' Τροσάρ), Ενκέτια

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπισάκα, Βαράν (90' Γκαρνάτσο), Μαρτίνες, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Άντονι (71' Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέγκχορστ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα