Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 3-0: Χάαλαντ ο... «Terminator», εξολόθρευσε με χατ τρικ τους Λύκους

Νίκος Κικίδης

bet365

Έρλινγκ Χάαλαντ, ο εξολοθρευτής! Με το τέταρτο χατ τρικ του στην Premier League, ο Νορβηγός χάρισε μια άνετη νίκη με 3-0 στη Σίτι απέναντι στη Γουλβς που την έστειλε προσωρινά στο -2 από την κορυφή.

Αν υπάρχει κάποιος στον χώρο του ποδοσφαίρου που μπορεί να παρακάμψει την ανθρώπινη φύση για να λειτουργεί σαν.. εξελιγμένη AI (τεχνητή νοημοσύνη) βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, τότε δεδομένα αυτός είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ! Τα ρεκόρ άλλωστε που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο μοιάζουν κάτι σαν... ρουτίνα για την «μηχανή» από τη Νορβηγία, η οποία αφού φόρτισε τις μπαταρίες της βγήκε ξανά για κυνήγι με θύμα αυτή τη φορά την άτυχη Γουλβς. Με μόλις εξήντα λεπτά παρουσίας στο γήπεδο, ο 22χρονος οδήγησε τη Σίτι σε μια άνετη νίκη με 3-0 με το τέταρτο προσωπικό του χατ τρικ στην Premier League και παράλληλα την έστειλε στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αλλά με δυο ματς περισσότερα!

Και σε αντίθεση με τον μόχθο που χρειάστηκε για να λυγίσει πριν από μερικές μέρες την Τότεναμ, τα πράγματα αυτή τη φορά αποδείχθηκαν αρκετά πιο εύκολα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αν και στο ξεκίνημα έδειχνε να... παραπατά απέναντι στην οχυρωμένη Γουλβς, η Μάντσεστερ Σίτι προοδευτικά ανέβασε ρυθμούς στο παιχνίδι της και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 18΄, όταν ο Σα εξουδετέρωσε το δυνατό τελείωμα του Χάαλαντ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκρίλις να δει τον Πορτογάλο να του στερεί το γκολ σε μακρινή προσπάθεια, με τους Πολίτες ωστόσο αργά και σταθερά να πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς το προβάδισμα. Έτσι κι έγινε, με την υπομονή τους τελικά να ανταμείβεται στο 40΄. Έπειτα από όμορφη ενέργεια του φορμαρισμένου Μάχρεζ και γλυκιά σέντρα του Ντε Μπρόινε στην περιοχή, ο Χάαλαντ κυρίευσε τους αιθέρες και νίκησε τον Σα με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 των Citizens.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μάλιστα ο Γκρίλις θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, όμως ο Κόλινς απομάκρυνε με το κεφάλι τη μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Ακόμα και τότε ωστόσο, οι Λύκοι απλώς καθυστερούσαν το αναπόφευκτο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άλλωστε είχε άγριες διαθέσεις και έμμελε να το αποδείξει ξανά με το καλησπέρα του β΄μέρους.

Στο 50΄ο Γκουντογκάν κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νέβες, ο Νορβηγός ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε το γκολ Νο.24 στη φετινή Premier League, ξεπερνώντας ήδη τους δυο πρώτους σκόρερ της περσινής διοργάνωσης (Σαλάχ, Σον) που είχαν σταματήσει στα 23. Στατιστικά αδιανόητα για τον κοινό νου, τα οποία μάλιστα ενισχύθηκαν λίγο αργότερα. Στο 54΄ο Σα έκανε... πάσα στον Μαχρέζ, ο οποίος τον ευχαρίστηκε και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Χάαλαντ που πέτυχε το τέταρτο χατ τρικ του στο πρωτάθλημα σε μόλις 20 συμμετοχές.

Κι αφού τελικά ο Πεπ αποφάσισε να τον... αποσύρει στο 61΄, η Γουλβς κατάφερε να ηρεμήσει. Βέβαια η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε και την παρέμβαση του VAR για να γλιτώσει από το τέταρτο γκολ της Σίτι με δράστη αυτή τη φορά τον εκτεθειμένο Μαχρέζ, ενώ Άλβαρες (74΄) και Γκουντογκάν (83΄) σπατάλησαν από την πλευρά τους μοναδικές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα.

Ένα κολοζυγισμένο σουτ του Ποντένσε (83΄) ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία στον αγώνα, με τη Σίτι να συλλέγει ακόμα ένα τρίποντο και να σταυρώνει τα χέρια για απώλεια της Άρσεναλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λιούις, Στόουνς, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκουντογκάν, Ρόδρι (77΄Φίλιπς), Μαχρέζ (81΄Πάλμερ), Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (77΄Μπερνάρντο Σίλβα), Χάαλαντ (61΄Άλβαρες)

Γουλβς (Ζουλέν Λοπετέγκι): Σα, Σεμέδο, Κόλινς, Κίλμαν, Μπουένο (81΄Νούρι), Νέβες, Λεμινά (67΄Ποντένσε), Ματέους Νούνιες, Τραορέ (46΄Σαράμπια), Χουάνγκ (46΄Μουτίνιο), Χιμένεθ (46΄Κούνια)

Ανάσα για Λιντς, κράτησε στο μηδέν τη Μπρέντφορντ

Την ίδια ώρα η Λιντς κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τη Μπρέντφορντ (0-0) και να πάρει τον βαθμό που την έστειλε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Αν και ανώτεροι, οι Λονδρέζοι δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο προς τα δίχτυα στο «Ελαντ Ρόουντ» και μοιραία αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

Η βαθμολογία:

Leaderboard

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα