Μουντιάλ 2022, Κέιν: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμένο πέναλτι στο Μουντιάλ»

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Κέιν: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμένο πέναλτι στο Μουντιάλ»

bet365

Ο Χάρι Κέιν παραδέχτηκε ότι θα τον στοιχειώνει για πάντα η εκτέλεση του κρίσιμου πέναλτι πάνω από το δοκάρι, καθώς η Αγγλία αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο επιθετικός της Τότεναμ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά έξι λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με τη Γαλλία, η οποία κράτησε το προβάδισμα στη νίκη με 2-1 στον προημιτελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ τον περασμένο μήνα. Ο Κέιν δάγκωσε τη φανέλα της Αγγλίας, κοίταξε προς τον ουρανό και κούνησε το κεφάλι του, προτού αργότερα παρηγορηθεί από τον Ούγκο Γιορίς συμπαίκτη του στους Σπερς και αρχηγό της Γαλλίας. «Πιθανότατα θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού» δήλωσε ο Κέιν. «Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να περάσεις κάτι τέτοιο, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου, μέρος των σκαμπανεβασμάτων του αθλήματός μας. Έμεινα λίγο καιρό μακριά μετά, για να σκεφτώ, και αυτό με έκανε ακόμα πιο πεινασμένο να επιστρέψω και να πετύχω», πρόσθεσε.

Ο Κέιν επέστρεψε και πέτυχε τρία γκολ στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων δύο στη νίκη με 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας την Τετάρτη. Αυτό ανέβασε τον απολογισμό του στα 15 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος και βρίσκεται σε απόσταση δύο γκολ από το ρεκόρ του Τζίμι Γκριβς στους «Σπερς» με 266 γκολ για τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήταν η πρώτη νίκη της Τότεναμ μετά από δύο απογοητευτικά αποτελέσματα από την επανέναρξη της σεζόν. «Τέτοια ματς είναι πάντα καλά για μένα και την ομάδα και τα χρειαζόμασταν πολύ μετά τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Αφού συνέβη [το χαμένο πέναλτι], ήθελα απλώς να παίξω ξανά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να το βγάλω από το μυαλό μου. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Δεν πρόκειται να με επηρεάσει ως παίκτη ή ως άνθρωπο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να βελτιώνομα»,τόνισε.

Ο Κέιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024. Ο επιθετικός πιστεύει ότι η Αγγλία έχει να αποδείξει κάτι μετά την ήττα από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020 και από την Κροατία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. «Αισθάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες εκεί και είναι ένας φανταστικός προπονητής. Ήμασταν κοντά σε μερικές περιπτώσεις. Δείχναμε δυνατοί στο τουρνουά και ήταν μικρές λεπτομέρειες που τελικά δεν πήγαν όπως θέλαμε. Θα είναι ωραίο να ξαναπάμε στο Euro με την ίδια ομάδα και το ίδιο επιτελείο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα