Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 1-1: «Αντίο» στο 2022 με γκέλα!

Newsroom
Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 1-1: «Αντίο» στο 2022 με γκέλα!

bet365

Η Σίτι δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Εβερτον, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας και αφήνει το 2022 με γκέλα. Ισόπαλη χωρίς τέρματα η Νιουκάστλ, σημαντικό τρίποντο για τη Φούλαμ.

H Σίτι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην εξαιρετική στημένη Εβερτον και το 21ο φετινό γκολ του Χάαλαντ δεν ήταν αρκετό για να τη φέρει πιο κοντά στην κορυφή. Ο Γκρέι με τρομερό τέρμα χάρισε το βαθμό στα «Ζαχαρωτά» και κράτησε τη Μάντσεστερ στο – 5 από την κορυφή (με ματς λιγότερο η Άρσεναλ).

Ο Χάαλαντ έφτασε τα 21 γκολ, αλλά…

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στην Εβερτον. Ωστόσο, τα «Ζαχαρωτά» έπαιξαν φουλ άμυνα στοχεύοντας να κρατήσουν την εστία τους απαραβίαστη. Οι «Πολίτες» στο 11ο λεπτό έχασαν καλή ευκαιρία, αφού στην πρώτη κάθετη μπαλιά που πέρασε ο Ντε Μπρόινε ο Χάαλαντ λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, όμως το πλασέ από δύσκολη γωνία πέρασε άουτ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει χώρους και μέχρι το 24ο λεπτό κρατούσαν το μηδέν. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο λεπτό Γκρίλις και Μάχρεζ «έσπασαν» την αντίπαλη άμυνα και ο Χάαλαντ με υπέροχο τελείωμα έφτασε τα 21 γκολ στη φετινή Premier League, εννέα περισσότερα απ' όσα έχει σημειώσει η Εβερτον στο πρωτάθλημα.

To σκηνικό στην επανάληψη ήταν διαφορετικό, διαδοχικές διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα η Σίτι να μη μπορεί να βρει ρυθμό και να φανεί απειλητική. Αντίθετα, η Εβερτον στην πρώτη τελική της προσπάθεια βρήκε δίχτυα. Στο 64ο λεπτό ο Γκρέι με τρομερό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-1. Η Σίτι είχε «μπλοκάρει» δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους εκτός από τη φάση του 82’, εκεί όπου Πίκφορντ με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Μαχρέζ κράτησε το βαθμό.


Στο μηδέν η Νιουκάστλ

Γκέλα και για τη Νιουκάστλ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Λιντς σε ένα κατάμεστο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο, η κατοχή ξεπέρασε το 70%, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Ο Τρίπιερ είχε καλές στιγμές, αλλά ο Μελιέ κατόρθωσε να κρατήσει το μηδέν.

Ανάσα για την Πάλας!

Η Πάλας έκανε τη διαφορά, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μπόρνμουθ και ξέφυγε αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είναι μόλις στο +3 από τον υποβιβασμό. Στο 19΄ ο Αγιού με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 37' ο Έζε ξανά από κόρνερ, αλλά με σουτ που κόντραρε διαμόρφωσε το 2-0.

Νίκη για τη Φούλαμ!

Η Φούλαμ ήταν η μεγάλη νικήτρια, επικράτησε 2-1 της Σαουθάμπτον, πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ άφησε την αντίπαλό της στον πάτο της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 32' με αυτογκόλ του Γουόρντ - Πράους. Ωστόσο, ο αρχηγός της Σαουθάμπτον με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 56' έφερε το ματς στα ίσα. Η Φούλαμ ήταν καλύτερη και προηγήθηκε στο 88' με τον Παλίνιο. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος ο Μίτροβιτς έχασε και πέναλτι για τους Λονδρέζους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα