Μπράιτον - Άστον Βίλα 1-2: Με σούπερ Ινγκς και ανατροπή άλωσαν το «Φάλμερ» οι Χωριάτες

Ιάσονας Θεριός
Μπράιτον - Άστον Βίλα 1-2: Με σούπερ Ινγκς και ανατροπή άλωσαν το «Φάλμερ» οι Χωριάτες

bet365

Η Άστον Βίλα με πρωταγωνιστή τον Ινγκς, που σκόραρε δις, επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Μπράιτον και πήρε σημαντικό τρίποντο πριν τη διακοπή του Μουντιάλ.

Σε νίκη που την ανέβασε στη βαθμολογία και εξασφάλισε την... ηρεμία της κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ έφτασε η Άστον Βίλα, νικώντας με 2-1 την Μπράιτον εκτός έδρας. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Χωριατών σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο.

Οι Γλάροι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ πριν τη συμπλήρωση το πρώτου λεπτού, στο 49ο δευτερόλεπτο. Ο Μακάλιστερ έκλεψε την μπάλα από την πάσα του Μαρτίνεζ προς τον Λουίζ και πλάσαρε ανενόχλητος. Η ομάδα του Έμερι ωστόσο, ανέβασε στροφές μετά το τέρμα που δέχθηκε, πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Μπουεντία έβγαλε πολύ καλή κάθετη πάσα στον ΜακΓκιν, ο Ντανκ τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Κάβανα έδειξε την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο αρχηγός των γηπεδούχων στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Ινγκς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Σάντσεθ στο 20'.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να καταφέρνουν να απειλούν. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που μπόρεσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 54ο λεπτό οι ρόλοι των Λουίζ και Μακάλιστερ... αντιστράφηκαν.

Ο Βραζιλιάνος έκλεψε ψηλά και πάσαρε στον Ινγκς ο οποίος πέρασε τον Ντανκ και με πλασέ που κόντραρε ελαφρώς στον Κόλγουιλ έκανε το 2-1.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Μπράιτον πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά αν και το έψαξε δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Σημαντικότερη στιγμή για τους Γλάρους στο 87' η κεφαλιά του Κόλγουιλ από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Μακάλιστερ. Με το τρίποντο αυτό η Άστον Βίλα ανέβηκε στην 12η θέση, με την ομάδα του Ντε Τζέρμπι να παραμένει 7η.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα