Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Μαθήματα κυνισμού από τον Έμερι...

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Άστον Βίλα ήταν «φονική» στο ντεμπούτο του Έμερι στον πάγκο, δίδαξε στη Γιουνάιτεντ την τέχνη του αποτελέσματος και την υπέταξε με 3-1 για να την επαναφέρει σε εποχές εσωστρέφειας.

Η εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια είχε γεννήσει υποσχέσεις. Ελπίδες ανάκαμψης, αγωνιστικής και βαθμολογικής βελτίωσης στην Premier League, οι οποίες ωστόσο εξανεμίστηκαν μέσα σε ένα εφιαλτικό 90λεπτο στο «Βίλα Παρκ». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλλωστε υποχρεώθηκε σε πισωγύρισμα από την «φονική» Άστον Βίλα που στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο δίδαξε μαθήματα κυνισμού στους Κόκκινους Διάβολους για να πάρει τη νίκη - ανάσα με 3-1 και να τους κρατήσει έξω από το «κλαμπ» της πρώτης τετράδας.

Εξοπλισμένος με αυτοπεποίθηση από τον τίτλο του... άχαστου απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ο Έμερι οργάνωσε ένα σχέδιο που βασίστηκε στην έκπληξη και την αμυντική δομή. Και το πρώτο σκέλος έμελλε να δουλέψει στο... ακέραιο, αφού μόλις στο 12΄η Άστον Βίλα είχε φροντίσει να σκοράρει δυο φορές εναντίον των φιλοξενούμενων και να τους φέρει προ τετελεσμένων. Αρχικά στο 7΄ο Μπέιλι ολοκλήρωσε μια υπέροχη ομαδική συνεργασία με άψογο τελείωμα για το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιν ανέβασε τον δείκτη του σκορ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Η εικόνα των Lions είχε αιφνιδιάσει πλήρως τη Γιουνάιτεντ που πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να το πληρώσει με ένα τρίτο τέρμα όταν στο 16΄ο Μπουέντια αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χρειάστηκαν συνολικά 30 λεπτά προκειμένου να συνέλθει από τη... ζαλάδα και να αρχίσει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας προοδευτικά μέτρα προς το αντίπαλο μισό.

Η άνοδος στο γήπεδο μάλιστα μεταφράστηκε σε πρώτο χρόνο σε δυο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Γκαρνάτσο (33΄) και Ρονάλντο (34΄), αμφότεροι ωστόσο νικήθηκαν από τον Μαρτίνες. Η βελτιωμένη εικόνα πάντως ώθησε τη Γιουνάιτεντ να πιέσει μέχρι τέλους για το γκολ και τελικά δικαιώθηκε όταν στο 44΄ο Σο δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Ράμσεϊ και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαρτίνες για το 2-1.

Όποιος νόμιζε ωστόσο πως η μείωση του σκορ θα έβαζε ξανά στο παιχνίδι τους παίκτες του Τεν Χαγκ, αναγκάστηκε να το ξανασκεφτεί με το... καλησπέρα του β΄μέρους. Σε μια... επανάληψη του πρώτου, η Γιουνάιτεντ μπήκε υπνωτισμένη στο χορτάρι, η Βίλα αποφασισμένη και σαν αποτέλεσμα προέκυψε το 3-1 με φανταστικό τελείωμα του Ράμσεϊ στο παραθυράκι έπειτα από εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ του Ουότκινς.

Ένα σκορ που αρκούσε στους Lions για να εφαρμόσουν νέο σχέδιο και να κλειστούν στο καβούκι τους, εξοστρακίζοντας κάθε μπαλιά που παραβίαζε την περιοχή τους. Κι αφού ο Μαρτίνες τη γλίτωσε στο 68΄σε κεφαλιά του Ελάνγκα, η Βίλα κράτησε με σχετική ευκολία το αποτέλεσμα κόντρα σε μια ακίνδυνη, άνευρη, στερούμενη από φαντασία Γιουνάιτεντ, η οποία αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από το «Βίλα Παρκ» για πρώτη φορά από το μακρινό 1995.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντιν (78΄Γιανγκ), Ντεντόνκερ (90΄Σανσόν), Ντάγκλας Λουίς, Ράμσεϊ, Μπουέντια (78΄Ινγκς), Μπέιλι (70΄ΜακΓκιν), Ουότκινς (78΄Καμαρά)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντλελοφ, Μαρτίνεζ, Σο (65΄Μαλάσια), Κασεμίρο, Έρικσεν, Ράσφορντ, Φαν Ντε Μπέεκ (65΄Μαρσιάλ), Γκαρνάτσο (65΄Ελάνγκα), Ρονάλντο

Ακάθεκτη η Νιουκάστλ και... 3η θέση!

Η Νιουκάστλ διέλυσε με 4-1 τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις», έμεινε για όγδοο σερί ματς αήττητη και παράλληλα βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Τον δρόμο για το τρίποντο άνοιξε ο Αλμιρόν στο 35ο λεπτό. Ο Ισπανός με υπέροχη ατομική προσπάθεια έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, και στο 58' ο Γουντ πέτυχε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γουίλοκ σημείωσε το 3-1. Ο Περό μείωσε για τη Σαουθάμπτον στο 89', ωστόσο ο Γκιμαράες με γκολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 4-1 κι έστειλε την ομάδα του στο +4 από την 5η Γιουνάιτεντ (με ματς περισσότερο οι Καρακάξες).

Νίκη στο 90'+4' και ανάσα για την Πάλας

Βαθμολογική ανάσα για την Κρίσταλ Πάλας, αφού επικράτησε 2-1 εκτός έδρας στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Γουέστ Χαμ. Αντίθετα, τα «Σφυριά» επιβεβαίωσαν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ενώ παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Μπενράχμα στο 20' άνοιξε το σκορ για τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο, ο Ζαχά στο 41' και ο Ολίσε στο 90+4' διαμόρφωσαν το 2-1 για την Πάλας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα