Ο Έμερι που έχει χλευαστεί για την προφορά του κάνει μαθήματα αγγλικών από όταν απολύθηκε απ' την Άρσεναλ

Newsroom
Ο Έμερι που έχει χλευαστεί για την προφορά του κάνει μαθήματα αγγλικών από όταν απολύθηκε απ' την Άρσεναλ

bet365

Ο Ουνάι Έμερι κάνει μαθήματα αγγλικών από τότε που έφυγε από την Άρσεναλ, προετοιμάζοντας την επιστροφή στην Premier League.

Ο Ισπανός προπονητής επικρίθηκε και χλευάστηκε από τους αντίπαλους υποστηρικτές για τον τρόπο που συνήθιζε να λέει: «καλησπέρα» σε συνεντεύξεις Τύπου κατά τη διάρκεια της 18μηνης θητείας του στην «Emirates» και την Άρσεναλ. Είναι κατανοητό ότι ο Έμερι είχε πάντα στο μυαλό του την επιστροφή στην Αγγλία και συνέχισε να βελτιώνει τα αγγλικά του κάνοντας μαθήματα από τη χρονιά της απομάκρυνσής του από τον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Η Άστον Βίλα διόρισε τον 50χρονο, τέσσερις φορές νικητή του Europa League και συμφώνησε να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης των 5,2 εκατομμυρίων λιρών. Ο Έμερι είχε μια επιτυχημένη περίοδο δυόμισι ετών στη Βιγιαρεάλ, οδηγώντας την στο τρόπαιο του Europa το 2021 και στα ημιτελικά του Champions League την περασμένη σεζόν. Είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Φερνάντο Ρόιγκ Αλφόνσο είπε ότι ο Έμερι τους «άφησε σε χλωρό κλαρί», υπήρξε αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ όλων των πλευρών στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του την Τρίτη.

Ο Έμερι, ο οποίος είχε επίσης επιτυχία στη Γαλλία ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, απέρριψε την ευκαιρία να κόουτσάρει τη Νιούκαστλ πέρυσι, όταν απολύθηκε ο Στιβ Μπρους. Ερωτηθείς για αυτή την απόφαση απάντησε: «Είναι διαφορετικές εποχές και διαφορετικές ευκαιρίες, πέρυσι σκέφτηκα όχι και τώρα θεωρώ ναι, αλλά πάντα από την επαγγελματική πλευρά».

Ο Ισπανός κόουτς έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον χλευασμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Άρσεναλ για την περιορισμένη κατανόηση και προφορά της αγγλικής γλώσσας, και έγινε εύκολος στόχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είχα ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αν και έπρεπε να βελτιωθώ», είπε στον Guardian το 2020. «Όταν τα αποτελέσματα είναι άσχημα, δεν είναι το ίδιο. Σου λείπει το γλωσσικό βάθος για να εξηγήσεις. Πάρτε "καλό ebening": Εντάξει, είναι "καλησπέρα", αλλά όταν είπα "καλό ebening" και κέρδισα ήταν διασκεδαστικό. όταν χάσαμε ήταν ντροπή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα