Τον Κριστιάνο τον σέβεσαι όταν τον χρησιμοποιείς

Τον Κριστιάνο τον σέβεσαι όταν τον χρησιμοποιείς

Τον Κριστιάνο τον σέβεσαι όταν τον χρησιμοποιείς

bet365

Με αφορμή το γκολ νίκης που πέτυχε ο CR7 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Έβερτον, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την αντιμετώπιση που έχει ο Πορτογάλος σούπερ σταρ από τον προπονητή του, Έρικ Τεν Χαγκ.

Έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί ουκ ολίγες φορές. Και δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί. Ο 37άρης Κριστιάνο του 2022 δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που ήταν δέκα χρόνια πριν. Το 2012, στην ηλικία των 27 ετών. Ενδεχομένως μόνο ο ίδιος να μην το αντιλαμβάνεται κάποιες φορές, όμως αυτός δικαιολογείται. Γιατί κανείς δεν μπορεί να συμφιλιωθεί εύκολα με το πέρασμα του χρόνου. Ειδικά όταν είναι ο Ρονάλντο. Με αυτόν τον εγωισμό και με αυτό το ταλέντο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πραγματικότητα απέχει πολύ από την αντιμετώπιση που έχει ο Πορτογάλος από τον προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το περασμένο καλοκαίρι τα δεδομένα ήταν τα εξής. Από τη μία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε να αποχωρήσει από τους «κόκκινους διαβόλους», προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που θα συμμετείχε στο Champions League. Και από την άλλη, ο Έρικ Τεν Χαγκ έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον CR7 στο Ολντ Τράφορντ. Και ο Ολλανδός προπονητής τα κατάφερε. Η διοίκηση του συλλόγου δεν έκανε πίσω στα «θέλω» του Κριστιάνο και αυτός έμεινε στην ομάδα. Γιατί, όμως, ο Τεν Χαγκ επιθυμούσε διακαώς την παραμονή του; Για να τον έχει μόνιμα στον πάγκο;

Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της σεζόν ο Κριστιάνο ήταν... ξενερωμένος. Φαινόταν σε κάθε κοντινό πλάνο που του έκανε ο σκηνοθέτης, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είτε αγωνιζόταν, είτε όχι. Και πράγματι, υπήρχαν παιχνίδια που η Γιουνάιτεντ έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα. Όπως, για παράδειγμα, στις νίκες απέναντι σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Σε όλο αυτό το διάστημα, όμως, ο ίδιος έδειξε 100% επαγγελματισμό. Δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα, αποδεχόμενος τον παραγκωνισμό από τον άνθρωπο που τον ήθελε (;) οπωσδήποτε στην ομάδα.

Για τους περισσότερους, αποκορύφωμα ήταν η μη χρησιμοποίηση του Κριστιάνο στο ντέρμπι με τη Σίτι. «Δεν τον έβαλα στο ματς από σεβασμό στην ιστορία του και στην τεράστια καριέρα του», ήταν τα λόγια του Τεν Χαγκ μετά τη βαριά ήττα με 6-3 από την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός κάνει κάτι ακόμη χειρότερο στον ποδοσφαιριστή του. Κάτι σαν... καψώνι. Και εξηγούμαστε. Ποιος ήταν ο λόγος που ο CR7 ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι; Η μη συμμετοχή στο Champions League και η παρουσία στο υποδεέστερο Europa League. Τι του κάνει, λοιπόν, ο Τεν Χαγκ; Τον έχει βασικό και στα τρία ματς της Γιουνάιτεντ σε αυτή τη διοργάνωση. Και την ίδια ώρα, ο Κριστιάνο έχει αγωνιστεί βασικός στην Premier League μόλις σε ένα από τα οκτώ παιχνίδια.

Σύμφωνοι, κανείς παίκτης δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την αρχική ενδεκάδα. Ακόμα κι αν αυτός είναι ο τεράστιος Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο, ο Τεν Χαγκ δείχνει σαν να έχει εμμονή μαζί του. Στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Έβερτον, αμφιβάλλω πολύ αν ο Πορτογάλος αγωνιζόταν για πάνω από 30 λεπτά, εφόσον δεν τραυματιζόταν ο (φορμαρισμένος) Μαρσιάλ. Σαν άλλος... 20άρης ο Κριστιάνο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε το γκολ της νίκης στο Γκούντισον Παρκ. Κυρίως, όμως, έδωσε μια ηχηρή απάντηση και φώναξε «παρών». Γιατί τόσα χρόνια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων, δεν τον απαιτεί από κανέναν...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα