Μπράιτον: Ο Εμβεπού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω καρδιακού προβλήματος

Μπράιτον: Ο Εμβεπού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω καρδιακού προβλήματος

Newsroom
Μπράιτον: Ο Εμβεπού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω καρδιακού προβλήματος

bet365

Ο Ενόκ Εμβεπού, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπράιτον, έβαλε τέλος στην καριέρα του, αφότου διεγνώσθη με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά, που δεν τον αφήνει να συνεχίσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

Ο 24χρονος κεντρικός μέσος της Ζάμπια ανακοίνωσε μέσω των προφίλ του στα social media πως αποσύρεται από την ενεργό δράση εξαιτίας σοβαρής κληρονομικής ασθένειας στην καρδιά με την οποία διεγνώσθη.

Ο Ενόκ Εμβεπού εντόπισε για πρώτη φορά το πρόβλημα στο διάλειμμα των εθνικών ομάδων όταν στο ταξίδι για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Ζάμπια ένιωσε μία αδιαθεσία. Διεκομίσθη σε νοσκομείο στο Μάλι και μετέπειτα όταν επέστρεψε στο Μπράιτον υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις στην καρδιά.

Αυτές φανέρωσαν πως ο 24χρονος μέσος πάσχει από μία καρδιακή ασθένεια που δεν εκδηλώνεται στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Οι γιατροί ενημέρωσαν τον ίδιο και την ομάδα πως αν συνέχιζε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο κινδύνευε άμεσα μ' ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο.

Να σημειωθεί εδώ πως ο Ενόκ Εμβεπού είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπράιτον, αφού οι «γλάροι» είχαν πληρώσει πέρυσι 23 εκατ. ευρώ στην Σάλτσμπουργκ για να τον κάνουν δικό τους.

«Κάποια όνειρα φτάσνουν σ' ένα τέλος κι έτσι με λύπη μου ανακοινώνω πως πρέπει να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια εξαιτίας μίας ιατρικής συμβουλής την οποία έλαβα...Ευχαριστώ όσους με υποστήριξαν στο ποδοσφαιρικό μου ταξίδι...Θέλω να παραμείνει στο ποδόσφαιρο μέσα από κάποιο πόστο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα