Weekend με σούπερ μπάλα στην Ευρώπη! (polls)

Newsroom
Weekend με σούπερ μπάλα στην Ευρώπη! (polls)

bet365

Σαββατοκύριακο με σούπερ μπάλα! Πέντε ματσάρες σε όλη την Ευρώπη που κεντρίζουν τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων. Μαντέψτε τους νικητές!

Αν Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιρόφιλους σημαίνει «μπάλα», τότε αυτό το... weekend σημαίνει... μπαλάρα. Η δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κορυφώνεται με τουλάχιστον πέντε αναμετρήσεις να δείχνουν ικανές να μαγνητίσουν τα ποδοσφαιρικά βλέμματα. Εngland calling με Άρσεναλ - Λίβερπουλ και Εβερτον - Γιουνάιτεντ, Βundesliga με... Der Klassiker, Serie A με Μίλαν - Γιούβε και Super League με ματσάρα Άρης - ΑΕΚ.

Γράφουν οι: Βασίλης Μπαλατσός - Ιάσονας Θεριός

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (9/10 - 18:30 | Novasports Premier League)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (9/10 - 18:30 | Novasports Premier League)

Άρης - ΑΕΚ (9/10 - 21:15 | Novasports Prime)

Άρης - ΑΕΚ (9/10 - 21:15 | Novasports Prime)

Μίλαν - Γιουβέντους (8/10 - 19:00 | Cosmote Sport 3)

Μίλαν - Γιουβέντους (8/10 - 19:00 | Cosmote Sport 3)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου (8/10-19:30| Novasports Prime)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου (8/10-19:30| Novasports Prime)

Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9/10 - 21:30 | Novasports Premier League)  

Εβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9/10 - 21:30 | Novasports Premier League)  

Στην Premier League κάθε νίκη είναι σημαντική. Είναι ακόμα πιο σημαντική όταν έρχεται εκτός έδρας και πόσω μάλλον στην έδρα ενός μεγάλου αντιπάλου σου. Φανταστείτε δηλαδή πόσο σημαντική θα είναι για τη Λίβερπουλ, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο πρωτάθλημα, μια νίκη απέναντι στην Άρσεναλ την Κυριακή. Ενδεχόμενο επιτυχές αποτέλεσμα στο «Emirates» θα είναι ικανό να σημάνει την αντεπίθεση για την ομάδα του Κλοπ, που μέχρι στιγμής σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά μόλις δύο νίκες. Ήττα από την άλλη, θα στείλει τους Reds 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή και θα υψώσει, ήδη από τον Οκτώβριο, ένα βουνό ανάμεσα στην ομάδα και τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου. Το σύνολο του Κλοπ έχει αποδείξει στο παρελθόν και κυρίως την περυσινή χρονιά πως διαθέτει τον... αναρριχητικό εξοπλισμό για να διορθώσει τα πράγματα.

Αντίθετα, οι Κανονιέρηδες του Μικέλ Αρτέτα διανύουν μια από τις καλύτερες εκκινήσεις στην ιστορία της ομάδας, με δέκα νίκες σε έντεκα αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η Άρσεναλ είναι πρωτοπόρος στην Premier League, προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει. Ο ενθουσιασμός του κόσμου, ο οποίος κάθε εβδομάδα γεμίζει το «Emirates» είναι φανερός και... κάτι παραπάνω απο δικαιολογημένος. Μετά από χρόνια οι οπαδοί της βλέπουν την ομάδα τους ικανή να πρωταγωνιστήσει σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, γεμάτη από παίκτες που μπορούν να καθορίσουν αποτελέσματα με μια τους ενέργεια αλλά και να λειτουργήσουν σαν...καλοκουρδισμένη μηχανή ως σύνολο.

Από την εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό στην ανώμαλη προσγείωση στο Βόλο. Ο Άρης του «Βικελίδης» δεν έχει σχέση με την ομάδα που παρουσιάζεται εκτός, ένα σύνολο με προβλήματα αυτοπεποίθησης, έλλειψης κυριαρχίας και συγκέντρωσης. Εντός έδρας είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στο σκορ! Το μομέντουμ όμως ανήκει στην ΑΕΚ, με τους παίκτες της να έχουν στο μυαλό τις μοναδικές στιγμές που έζησαν στο νέο γήπεδο. Παράλληλα, στις δυο τελευταίες στροφές η Ενωση παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές. Γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, γεγονός που έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Οι διαφορές τους; Η ΑΕΚ κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, δημιουργεί μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων, μεγαλύτερο αριθμό τελικών προσπαθειών, πετυχαίνει περισσότερα γκολ. Βγάζει μεγαλύτερη ένταση, πάθος κάτι που αποτυπώνεται και στις κερδισμένες μονομαχίες. Τι τους χωρίζει; Ο Πάρντιου είναι ο 3ος φετινός προπονητής του έχει βρεθεί στον πάγκο του Άρη, όταν ο Αλμέιδα δουλεύει με την Ένωση από το καλοκαίρι.

Η αντιπαλότητα της Μίλαν με τη Γιουβέντους είναι από τις πλέον ιστορικές στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το πιο παλιό ντέρμπι του Καμπιονάτο, καθώς οι δυο «μονομάχοι» είχαν τεθεί αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 1901 και έκτοτε έχουν αναμετρηθεί 237 φορές. Τόσο η πρωταθλήτρια Μίλαν όσο και η Γιούβε δεν έχουν ξεκινήσει τη σεζόν όπως αναμενόταν. Oι Ροσονέρι είναι στην 5η θέση της Serie A με 17 βαθμούς, βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Νάπολι, ενώ οι Μπιανκονέρι είναι ακόμα πιο χαμηλά, καθώς είναι στην 7η θέση με 13 βαθμούς. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι «έσπασε» το αρνητικό της σερί χωρίς νίκη που είχε μέσα στον Σεπτέμβριο και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε οκτώ αγωνιστικές. Από την πλευρά της η Μίλαν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προέρχεται από τις ήττες από την Τσέλσι με 3-0 στο Λονδίνο και από τη Νάπολι με 2-1 μέσα στο Μιλάνο.

Αν κάτι χρειαζόταν το παραδοσιακότερο ντέρμπι της Bundesliga για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό στο μάτι του ποδοσφαιρόφιλου αυτό είναι το γεγονός ότι τόσο η Ντόρτμουντ όσο και η Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται στους 15 βαθμούς, δύο μακριά από την κορυφή και την Ουνιόν Βερολίνου. Το «Signal Iduna Park» κλασικά θα... "βράζει". Οι οπαδοί της Μπορούσια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο παιχνίδι για την ομάδα τους να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα του Εντίν στο πρωτάθλημα προέρχεται απο δύο ισοπαλίες, στις οποίες προβλημάτισε σχετικά με το αν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τον Ρόις. Μεσοβδόμαδα πάντως έδωσε κάποιες απαντήσεις, επικρατώντας με 3-0 της Κοπεγχάγης. Ο Τζουντ Μπέλινχαμ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και για πρώτη φορά θα οδηγήσει την ομάδα του στο συγκεκριμένο ντέρμπι ως αρχηγός. Πρωτόγνωρο θα είναι το συναίσθημα και για τον Σαντιό Μανέ ο οποίος μετά τα ντέρμπι της Premier League, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου ματς στην Bundesliga. Ο Σενεγαλέζος αστέρας της Μπάγερν έχει ήδη ξεκινήσει να "πυροβολεί" και στη Γερμανία και χωρίς αμφιβολία θα θέλει με την εικόνα του να καθορίσει το πρώτο του σημαντικό ραντεβού. Η ομάδα του Νάγκελσμαν έχει ξεπεράσει τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα και δείχνει σε αυτήν την ανανεωμένη της έκδοση έτοιμη να κάνει το Γερμανικό Πρωτάθλημα να κινηθεί στους δικούς της ρυθμούς.

Αυτή κι αν ήταν ανώμαλη προσγείωση... Η Γιουνάιτεντ έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες γνώρισε τη συντριβή στο «Etihad» κι εκεί μπήκε... προσωρινό φρένο στα όνειρα τίτλου. Η Μάντσεστερ πέρασε με δυσκολία το εμπόδιο της Έβερτον, όμως η Εβερτον στέκεται μπροστά της έτοιμη να κάνει τη ζημιά. Μπορεί η 11η ομάδα της βαθμολογίας να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Τεν Χαγκ; Μετά το περσινό 1-0, η Εβερτον ψάχνει δεύτερη διαδοχική νίκη κόντρα στη Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά από τη σεζόν 2013-14. Παράλληλα, οι «Κόκκινοι» έχουν μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στα «Ζαχαρωτά», μετρώντας παράλληλα τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες. Ο Άντονι θα επιδιώξει να δώσει ελπίδα, άλλωστε έχει βρει δίχτυα και στα δυο πρώτα παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ στην Premier League. Η Εβερτον βρίσκει πατήματα, είναι έξι διαδοχικά ματς αήττητη και κυνηγά το καλύτερο σερί της (επτά ματς αήττητη) από τον Νοέμβριο του 2017! Απομένει να δούμε την αντίδραση των «Κόκκινων», αν και μετά την τεσσάρα από τη Μπρέντφορντ είχε… απαντήσει με τέσσερις σερί επιτυχίες.

Loading...