Δύο χατ-τρικ, μία ομάδα

Δύο χατ-τρικ, μία ομάδα

Δύο χατ-τρικ, μία ομάδα

bet365

Με αφορμή το διπλό χατ-τρικ που έκαναν Χάαλαντ και Φόντεν στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αντίστοιχες περιπτώσεις συμπαικτών, που πέτυχαν από τρία γκολ ο καθένας σε ένα μόνο ματς.

Ρομπέρ Πιρές – Ζερμέν Πέναντ: Έρλινγκ Χάαλαντ και Φιλ Φόντεν έκαναν το τρίτο «νταμπλ» σε χατ-τρικ στην Premier League, όμως την αρχή είχαν κάνει οι δύο άσοι της Άρσεναλ. Τη σεζόν 2002-03, οι «κανονιέρηδες» μονομαχούσαν για το πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην 33η αγωνιστική έφτασαν στο εντυπωσιακό 6-1 επί της Σαουθάμπτον, στο Χάιμπουρι. Ρομπέρ Πιρές και Ζερμέν Πέναντ πέτυχαν όλα τα γκολ των γηπεδούχων, κάνοντας ο καθένας από ένα χατ-τρικ. Μόνο που στο τέλος της σεζόν, ο τίτλος κατέληξε στο Ολντ Τράφορντ.

Αντόνιο Ντι Νατάλε – Αλέξις Σάντσες: Ένα από τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα (ίσως το κορυφαίο) της Serie A ήταν ο Ιταλός και ο Χιλιανός τη σεζόν 2010-11. Οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές της Ουντινέζε στην πορεία μέχρι την 4η θέση, που της χάρισε ένα εισιτήριο για το Champions League. Ντι Νατάλε και Σάντσες έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ το Φεβρουάριο του 2011, στην έδρα της Παλέρμο. Οδήγησαν την Ουντινέζε στο εντυπωσιακό 0-7, σημειώνοντας όλα τα γκολ της ομάδας τους. Τρία πέτυχε ο Ντι Νατάλε και τέσσερα ο Σάντσες, σε ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο. Στο τέλος της σεζόν, ο Ιταλός φορ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ ο Χιλιανός πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα.

Καρίμ Μπενζεμά – Γκάρεθ Μπέιλ: Ήταν η εποχή που η τριπλέτα BBC της Ρεάλ Μαδρίτης (Benzema, Bale, Cristiano) ανταγωνιζόταν με την αντίστοιχη MSN της Μπαρτσελόνα (Messi, Suarez, Neymar) για το ποια θα πετύχαινε περισσότερα τέρματα σε κάθε ματς. Το Δεκέμβριο του 2015, στο παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της La Liga, η «βασίλισσα» διέλυσε με το εκκωφαντικό 10-2 τη Ράγιο Βαγεκάνο στο Μπερναμπέου. Ο Γκάρεθ Μπέιλ σημείωσε τέσσερα τέρματα (από δύο σε κάθε ημίχρονο) και ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε χατ-τρικ, σημειώνοντας όλα τα γκολ του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σταματήσει... μόλις στα δύο, ενώ το χορό των γκολ για τη Ρεάλ είχε ανοίξει ο Ντανίλο.

Μάρεκ Χάμσικ – Ντρις Μέρτενς: Η καλοδουλεμένη ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι τρομοκρατούσε κάθε αντίπαλη άμυνα εκείνη την περίοδο. Η Νάπολι σημείωσε συνολικά 94 τέρματα στη Serie A τη σεζόν 2016-17, με τους Μέρτενς και Χάμσικ να πετυχαίνουν τα 40 από αυτά. Το Φεβρουάριο του 2017, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής, οι «παρτενοπέι» έκαναν πάρτι στην έδρα της Μπολόνια. Επικράτησαν με το ευρύ 1-7, με τους δύο ποδοσφαιριστές να σημειώνουν από τρία γκολ έκαστος και να οδηγούν την ομάδα τους σε ένα εντυπωσιακό διπλό. Το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων είχε πετύχει ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τζέιμι Βάρντι – Αγιόθε Πέρεθ: Μπορεί το 2016 να έκανε το απόλυτο ποδοσφαιρικό θαύμα, κατακτώντας την Premier League, όμως και τη σεζόν 2019-20 η Λέστερ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί επικράτησε με 9-0 (!) στην έδρα της Σαουθάμπτον, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της Premier League. Τζέιμι Βάρντι και Αγιόθε Πέρεθ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των «αλεπούδων», στο παιχνίδι για τη 10η αγωνιστική, κάνοντας από ένα χατ-τρικ ο καθένας και σφραγίζοντας αυτή την ιστορική νίκη.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα