Η Τότεναμ πέρυσι κατέστρεψε τα όνειρα «4αδας» της Άρσεναλ, κι ο Αρτέτα θέλει να «ξαναγράψει» το σενάριο του «All or Nothing»

Newsroom
Η Τότεναμ πέρυσι κατέστρεψε τα όνειρα «4αδας» της Άρσεναλ, κι ο Αρτέτα θέλει να «ξαναγράψει» το σενάριο του «All or Nothing»

bet365

Η Τότεναμ κατέστρεψε το όνειρο της Άρσεναλ για μια θέση στην πρώτη τετράδα την περασμένη σεζόν και όλα καταγράφηκαν από την κάμερα της Amazon. Μπορεί ο Μικέλ Αρτέτα να ξαναγράψει το σενάριο ή θα είναι ένα ακόμη ένα ντέρμπι τρόμου για τους «Gunners»;

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, εξηγούσε πώς είχε αρχίσει να παρακολουθεί τη σειρά ντοκιμαντέρ «All or nothing» στο Amazon που ακολουθεί την πορεία της Άρσεναλ στην Premier League την περασμένη σεζόν. «Πραγματικά, πολύ ενδιαφέρον», είπε ο Ιταλός κόουτς, αποκαλύπτοντας τη φυσική του περιέργεια να μάθει πώς οι αντίπαλοι προπονητές αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν το τελείωσα, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα τελειώσω αυτό το ντοκιμαντέρ.»

Ο Κόντε ωστόσο μάλλον θα λάτρευε τον τρόπο που τελειώνει το ντοκιμαντέρ. Εκείνος και η ομάδα του ήταν που τσάκισαν το τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπα των «κανονιέρηδων» πέρυσι. Το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο «North London Forever» είναι αυτό στο οποίο η σεζόν της Άρσεναλ καταρρέει σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Οι «Gunners» χάνουν από τους Σπερς ένα βράδυ του Μαΐου, με 3-0 και μένουν με 10 παίκτες μέσα σε 47 λεπτά. Χάνουν και το επόμενο παιχνίδι τους με 2-0 στη Νιούκαστλ. Από τέσσερις βαθμούς διαφορά από την τέταρτη θέση με τρία παιχνίδια να απομένουν, καταρρέουν, τερματίζουν πέμπτοι πίσω από τους γείτονές τους και τους πιο σκληρούς αντιπάλους τους. Η ομάδα του Κόντε επικρατεί επί των Μπέρνλι και Νόριτς κι εξασφαλίζει μια θέση στο Champions League.

«Κλείσε το στόμα σου και φάε το», βροντοφωνάζει ο Αρτέτα στους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά την ήττα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», χαρακτηρίζοντας την απόδοσή τους «ντροπιαστική» και «απαράδεκτη». Οι παίκτες του κάθονται σιωπηλοί. Ήταν στα χέρια τους. Το έχασαν. Κι η απογοήτευση ήταν σημάδι της προόδου τους μετά από δύο τερματισμούς στην όγδοη θέση.

Πρόοδος που συνεχίστηκε. Από τα οκτώ παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη Νιούκαστλ, η Άρσεναλ έχει κερδίσει τα επτά, σκοράροντας 22 γκολ και βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος καθώς προετοιμάζεται ξανά για το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ του Κόντε.

«Νομίζω ότι είναι καλύτεροι από την περσινή σεζόν», δήλωσε ο Κόντε. «Έκαναν καλές μεταγραφές, ειδικά ο Ζεσούς και ο Ζιντσένκo από έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Σίτι, δύο παίκτες που συνήθιζαν να κέρδιζαν. Έχουν νοοτροπία νικητή. 'Είναι σημαντικό. Μπορώ να δω ότι έχουν βελτιώσει το επίπεδο. Όχι μόνο η ποιότητα αλλά και η νοοτροπία».

Όπως και οι αντίπαλοί τους στο βόρειο Λονδίνο, οι Σπερς είναι κι αυτοί καλύτεροι από ό,τι ήταν όταν συναντήθηκαν οι ομάδες πριν από πέντε μήνες, τον περασμένο Μάη. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί στο μάτι, είναι αήττητοι από τον Απρίλιο. Μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, οι Σπερς θα ανέβουν στην κορυφή σε περίπτωση νίκης, τουλάχιστον μέχρι το αυριανό ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Αν η Άρσεναλ όμως πάει σε αυτό το ντέρμπι (1/10, 14:30) γεμάτη αυτοπεποίθηση, αποφασισμένη να δείξει πόσο καλή είναι, αποφασισμένη να εκδικηθεί αυτή την καταστροφική ήττα τον Μάιο, ίσως το τελευταίο επεισόδιο να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα