Οι παίκτες της Premier League θα κερδίζουν επιπλέον 268.000€ ετησίως μετά τη μείωση των φόρων

Newsroom
Οι παίκτες της Premier League θα κερδίζουν επιπλέον 268.000€ ετησίως μετά τη μείωση των φόρων

bet365

Το μέσο καθαρό εισόδημα ενός παίκτη της Premier League αυξάνεται κατά περίπου 240.000£ (268.000€) ετησίως μετά τις περικοπές φόρων της Εθνικής ασφάλισης και της κυβέρνησης.

Ο μέσος παίκτης της Premier League κερδίζει περίπου 4 εκατομμύρια £ ετησίως — ή 75.000 £ την εβδομάδα — και η μείωση του υψηλότερου συντελεστή φόρου από 45 σε 40% καθώς και οι αλλαγές στην εθνική ασφάλιση θα κάνουν σημαντική διαφορά.

Το αγγλικό πρωτάθλημα έχει ήδη αναδειχθεί ως το πρωτάθλημα όπου καταβάλλεται ο υψηλότερος μέσος μισθός, αλλά δεν έχει ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για παίκτες στο εξωτερικό - σε αντίθεση με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Η Ισπανία έχει βάλει τέλος στις φορολογικές απαλλαγές για παίκτες και ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής της είναι 47% αν και ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή, ενώ της Γερμανίας είναι 45%.

Ο διευθύνων σύμβουλος ενός συλλόγου είπε στους Times: «Οι φόροι μπορεί να είναι ένα ζήτημα κατά τη διαπραγμάτευση μεταγραφών, καθώς οι παίκτες θέλουν να γνωρίζουν το καθαρό τους εισόδημα, οπότε είμαι σίγουρος ότι η μείωση φόρων θα κάνει την Premier League πιο ελκυστική».

Ο Κίραν Μαγκουάιρ που ασχολείται με τα οικονομικά δεδομένα του ποδοσφαίρου, υπολόγισε ότι η φορολογική μείωση θα δώσει στον Κριστιάνο Ρονάλντο επιπλέον καθαρό εισόδημα 1,3 εκατομμυρίων λιρών ετησίως από τον μισθό του 400.000 £ την εβδομάδα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πώς φορολογεί η Ευρώπη τους παίκτες

Στην Ιταλία οι ξένοι παίκτες μπορούν να έχουν το πρώτο 50% της αμοιβής τους αφορολόγητο για πέντε χρόνια, εάν το συμβόλαιό τους είναι τουλάχιστον δύο ετών. Ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής στη χώρα είναι 43%.

Στη Γαλλία οι κορυφαίοι ξένοι αστέρες μπορούν να πληρώσουν μόλις 27% φόρο.

Στην Ισπανία το υψηλότερο εύρος τιμών είναι 43-47% καθώς ορισμένες περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά.

Στη Γερμανία οι παίκτες πληρώνουν 45% για κέρδη άνω των 274.000 € (246.000 £).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα