Ομάδες της Premier θα δωρίσουν το πλεονάζον φαγητό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μετά την αναβολή της αγωνιστικής

Μαριλένα Καλόπλαστου
Ομάδες της Premier θα δωρίσουν το πλεονάζον φαγητό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μετά την αναβολή της αγωνιστικής

bet365

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν τρόφιμα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ που οδήγησε στην αναβολή των αγώνων αυτού του Σαββατοκύριακου.

Με τον αυξανόμενο πληθωρισμό να οδηγεί τους λογαριασμούς των σούπερ μάρκετ σε ιλλιγκιώδη αύξηση εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης του κόστους ζωής, υπήρχε ανησυχία για την καθυστερημένη απόφαση αναβολής της αγωνιστικής της Premier League που είχε ως αποτέλεσμα τη σπατάλη τροφίμων.

Όμως οι Φούλαμ, Μπόρνμουθ, Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας, που επρόκειτο να παίξουν εντός έδρας αυτό το Σαββατοκύριακο, θα κάνουν δωρεές, ενώ και η Λιντς έχει ήδη φροντίσει να παραδοθούν οι πλεονάζουσες προμήθειες τροφοδοσίας από το Elland Road, όπου επρόκειτο να φιλοξενήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ το βράδυ της Δευτέρας, μέσω του Leeds United Supporters' Trust.

«Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο που μας δώρισε το πλεόνασμα τροφίμων, λόγω της ακύρωσης του αγώνα. Αυτό διανέμεται στο Rethink Food in the White Rose Centre». Ένα κέντρο που παρέχει παραδόσεις τροφίμων και εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πλεονάζοντος φαγητού για την καταπολέμηση της πείνας στα παιδιά.

Η Λίβερπουλ, που ετοιμαζόταν να παίξει με τη Γουλβς το Σάββατο, έχει ήδη κάνει μια «μαζική» δωρεά τροφίμων σε τοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο σχολείων, ενός κέντρου αστέγων και ενός ξενώνα νέων.

Η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να διανείμει οποιοδήποτε φαγητό με μικρή διάρκεια ζωής σε οργανισμούς γύρω από το Μάντσεστερ. Εν τω μεταξύ, οι πρωταθλητές της Premier League θα πληρώσουν τους περιστασιακούς υπαλλήλους που επρόκειτο να δουλέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Το προσωπικό θα αμείβεται πλήρως για τις ώρες που ορίστηκε να απαιτηθούν είτε στον αγώνα της Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τότεναμ είτε στον πρώτο αγώνα της Γυναικείας Σούπερ Λιγκ του συλλόγου εναντίον της Άρσεναλ στο Academy Stadium.

Οι αποφάσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις του προσωπικού επαφίενται στους μεμονωμένους συλλόγους της Premier League και της Αγγλικής Football League. Το περιστασιακό προσωπικό σε μια σειρά άλλων συλλόγων κορυφαίας κατηγορίας αναμένεται να πάρει την αμοιβή του όταν τελικά εργαστεί στα επαναπρογγραματισμένα παιχνίδια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα