Premier League: Ροντέο με happy end για Τσέλσι, ανατροπή-«σοκ» για Φόρεστ, σούπερ Τότεναμ με ιστορικό Κέιν (vid)

Newsroom
Premier League: Ροντέο με happy end για Τσέλσι, ανατροπή-«σοκ» για Φόρεστ, σούπερ Τότεναμ με ιστορικό Κέιν (vid)

bet365

Οι αλλαγές έκαναν τη δουλειά για την Τσέλσι, η οποία χάρη σε γκολ των Τσίλγουελ-Χάβερτς ανέτρεψε το ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ (2-1) και επιβίωσε από το ροντέο των καθυστερήσεων (δοκάρι και ακυρωθέν γκολ του Κορνέ). Ανατροπή-σοκ για τη Νότιγχαμ, ιστορικός Κέιν.

Δεν είναι σε καλό «φεγγάρι». Δεν έχει ακόμα στη διάθεσή της τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, για να διαπιστώσει αν μπορεί να τονώσει την επίθεση και την αποτελεσματικότητά της. Και σίγουρα το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ήταν ένα λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην «πεινασμένη» Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, η Τσέλσι απέδειξε ότι έχει πνοή, χαρακτήρα και λίγη τύχη με το μέρος της και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (2-1), με τις αλλαγές του Τόμας Τούχελ να ανατρέπουν τους όρους στο τελευταίο τέταρτο.

Με τον Φοφανά να κάνει ντεμπούτο, οι Μπλε δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο μέρος, ούτε, όμως, είχαν την ευκολία να δημιουργήσουν ρήγματα απέναντι στη σφιχτή άμυνα των Χάμερς. Το προβάδισμα ήταν, λοιπόν, κάτι που έπρεπε να κυνηγήσει στο δεύτερο μέρος, αλλά το πλάνο πήγε στα σκουπίδια, αφού στο 62' μετά από αδράνεια του Μεντί και των αμυντικών του, ο Αντόνιο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά την ομάδα του Μόγιες.


Στο 72', ήταν η στιγμή-«κλειδί». Ο Τούχελ έριξε στο ματς τους Τσίλγουελ και Χάβερτς κι εκείνοι κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς με ένα γκολ έκαστος, μέσα σε δώδεκα λεπτά! Ο Άγγλος μπακ ισοφάρισε στο 76' με υπέροχο «τσίμπημα» της μπάλας στην... κλειδαρότρυπα του Φαμπιάνσκι και στο 88' ο Γερμανός εκτέλεσε με στυλ γνήσιου σέντερ φορ (αυτό που τόσο έλειπε από την Τσέλσι) για το 2-1. Σκορ που μόνο εύκολα δεν κράτησε μέχρι τέλους.

Οι Χάμερς είδαν τον δικό τους πρωταγωνιστή να έρχεται από τον πάγκο μόλις στο 86'. Ο Κορνέ μπήκε στο ματς και αμέσως μετά το γκολ του Χάβερτς έχασε απίθανη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στο 90', όμως, δεν λάθεψε και με ανυπεράσπιστη την εστία του Μεντί έγραψε το 2-2. Ωστόσο, μετά από εξέταση VAR που σήκωσε αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της Γουέστ Χαμ, το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Μπόουεν στον Μεντί. Έτσι, οι Μπλε επικράτησαν και ανέβηκαν προσωρινά στην εξάδα με 10 βαθμούς.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Εντουάρ Μεντί, Φοφανά, Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ (83' Ζορζίνιο), Γκάλαχερ (60' Μπρόγια), Κόβατσιτς (72' Χάβερτς), Κουκουρέγια (72' Τσίλγουελ), Στέρλινγκ, Πούλισικ (60' Μάουντ)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Κέρερ, Ζουμά, Έμερσον, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν, Πακετά (83' Ογκμπόνα), Φορνάλς (86' Κορνέ), Αντόνιο (74' Μπενραχμά)

Ο Κέιν έγραψε ιστορία, μια ανάσα από κορυφή η Τότεναμ!

Η Τότεναμ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι, επικρατώντας της Φούλαμ εντός έδρας με 2-1. Ετσι, οι Spurs βρέθηκαν στο -1 από την κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο από την Άρσεναλ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή του ματς, πίεσαν, σημείωσαν γκολ με τον Σον, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, στο 40ο λεπτό ήρθε το πρώτο τέρμα. Ο Χόιμπιεργκ με τον Ριτσάρλισον συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Δανός πέτυχε το 1-0.

Η Τότεναμ είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 75' ο Κέιν έγραψε ιστορία. Ο διεθνής φορ πέτυχε το 188ο γκολ στην καριέρα του, έγινε ο τρίτος σκόρερ της ιστορίας της Premier League, μόλις 20 πίσω από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Στο 82΄ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσουν τη νίκη, αλλά το σουτ του Ριτσάρλισον βρήκε στο δοκάρι. Η Φούλαμ δεν τα παράτησε και ο Μίτροβιτς στο 83' πέτυχε το 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Ριτσάρλισον πανηγύρισε το πρώτο γκολ με τη νέα του ομάδα, ωστόσο ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ.

Ανατροπή-«σοκ» για τη Νότιγχαμ

Τρίτη σερί ήττα και η πιο «επώδυνη» αυτού του σερί για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά το 2-0 από την Τότεναμ και το βαρύ 6-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, το σύνολο του Στιβ Κούπερ υπέστη εντός έδρας ανατροπή από 2-0 σε 2-3 κόντρα στην έτερη νεοφώτιστη, Μπόρνμουθ!

Για 45 λεπτά η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχτιζε τον δρόμο προς την επιστροφή στις νίκες. Στο 33' δύο από τις 21 μεταγραφές της Φόρεστ, συνεργάστηκαν για το 1-0: ασίστ ο Γκιμπς-Γουάιτ, σκόρερ ο Κουγιατέ και ζέσταναν το «City Ground», το οποίο πήρε... φωτιά για τα καλά στο 45+2' όταν ο Μπρέναν Τζόνσον έγραψε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ωστόσο, όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το 63', η Μπόρνμουθ, η οποία δεν... γέμιζε το μάτι ως τώρα και μια εβδομάδα νωρίτερα συνετρίβη με 9-0 από τη Λίβερπουλ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα χάρη στους Μπίλινγκ (51') και Σολάνκε (63') και ολοκλήρωσε την ανατροπή-θαύμα στο 87' με γκολ του Άντονι.

Στο μηδέν η Νιουκάστλ!

Η Νιουκάστλ δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας, μένοντας στο μηδέν. Είχε ευκαιρίες, ακυρώθηκε... λανθασμένα γκολ και βρέθηκε εκτός δεκάδας. Στο α' μέρος ο Ισάλ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ στο 54' έγινε η φάση του ματς. Ο Μίτσελ σημείωσε αυτογκόλ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Φρέιζερ. Βέβαια, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά, πως είχε προηγηθεί πέναλτι του Μίτσελ, το οποίο όμως ο διαιτητής δεν είδε. Η Νιουκάστλ πίεσε, αλλά Γουίλοκ, Μέρφι και Μπερν δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Εντυπωσιακή η Μπρέντφορντ!

Τρομερή Μπρέντφορντ, διέλυσε με 5-2 τη Λιντς εντός έδρας και βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Τόνεϊ, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, το τρίτο με τη φανέλα του συλλόγου. Η Μπρέντφορντ μπήκε δυνατά και στο 30΄άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τόνεϊ. Ο ίδιος παίκτης στο 43ο λεπτό πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του. Η Λιντς στην καλύτερή της φάση στο πρώτο μέρος μείωσε με τον Σινιστέρα στο 45+1'. Στο 58' ο Τόνεϊ πέτυχε χατ τρικ, ωστόσο η Λιντς απάντησε με τον Ρόκα στο 79'. Ενα λεπτό αργότερα ο Μπουεμό σφράγισε τη νίκη πετυχαίνοντας το 4-2. Το 5-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Βίσα.

Με σκόρερ τον Ποντένσε

Ανάσα για τη Γουλβς, επικράτησε 1-0 εντός έδρας τη Σαουθάμπτον και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «Λύκοι» ήταν καλύτεροι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Ο Ποντένσε με ωραία ατομική ενέργεια πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και σφράγισε το τρίποντο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα