Σαουθάμπτον - Τσέλσι 2-1: Ανατροπή και νέο «στραπάτσο» για τους Μπλε εκτός έδρας (vid)

Newsroom
Σαουθάμπτον - Τσέλσι 2-1: Ανατροπή και νέο «στραπάτσο» για τους Μπλε εκτός έδρας (vid)

bet365

Μετά την τριάρα από τη Λιντς, η Τσέλσι υπέστη νέα ήττα μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα με ανατροπή από τη Σαουθάμπτον (2-1), μένοντας μόλις στους επτά βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές. Έσπασε το αήττητο της Μπράιτον η Φούλαμ, βαθμός στο 88' για Μπρέντφορντ.

Επίθεση που ζορίζεται για το εύκολο γκολ. Άμυνα με παθητικό οκτώ γκολ σε πέντε παιχνίδια παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια για μεταγραφές στην οπισθοφυλακή της. Οι αριθμοί και η εικόνα στο χορτάρι μιλούν από μόνοι τους για το φετινό ξεκίνημα της Τσέλσι, η οποία όση ώθηση κι αν πήρε από την παλικαρίσια νίκη επί της Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επέστρεψε στα στραβοπατήματα μακριά από το Λονδίνο και ηττήθηκε από τη Σαουθάμπτον με ανατροπή (2-1).

Στο «Σεντ Μέρις», εκεί που δεν είχε ηττηθεί για εννέα ολόκληρα χρόνια, η ομάδα του Τόμας Τούχελ γκέλαρε εκ νέου (ήττα 3-0 από τη Λιντς), χάνοντας τον έλεγχο παρά το γεγονός ότι πήρε προβάδισμα στο σκορ. Περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, ο Ραχίμ Στέρλινγκ διπλασίασε τα τέρματά του ως παίκτης της Τσέλσι σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι, από το ύψος της μικρής περιοχής εκμεταλλευτόμενος την ανισορροπία στην άμυνα των Αγίων.

Ωστόσο, το ημίχρονο έληξε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Μπλε. Μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν όχι απλά να επιστρέψουν, αλλά να ανατρέψουν πλήρως το ματς. Στο 28’, ο 18χρονος αμυντικός χαφ από το Βέλγιο, Ρομέο Λάβια (απόκτημα από τη Μάντσεστερ Σίτι) πέτυχε με εντυπωσιακό, «ξερό» σουτ το παρθενικό του γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, όντας παράλληλα ο πρώτος γεννηθείς το 2004 που σκοράρει στην Premier League! Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο για την Τσέλσι όταν στο 45+1’, η ομάδα του Χάσενχουτλ επέδειξε εξαιρετικό passing game κι από την ασίστ του Περό, ο Άρμστρονγκ βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής και σφράγισε το comeback των Αγίων.

Χωρίς εμπνεύσεις και τρόπο να επιστρέψει, η Τσέλσι θα μπορούσε, μάλιστα, να έχει δεχθεί και τρίτο γκολ, αν δεν βρίσκονταν ο Κουκουρέγια στο 64’ και ο Τιάγκο Σίλβα με τακουνάκι προ της γραμμής στο 74’ να απομακρύνουν σωτήρια. Η μεγαλύτερη απειλή της στο β’ μέρος ήταν η κεφαλιά του Χάβερτς στο 66’ από τη μικρή περιοχή και τίποτα παραπάνω, με τους Μπλε να μένουν μοιραία μόλις στους επτά βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές και να προβληματίζουν στην εκκίνηση.

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): Μπαζούνου, Γουόκερ-Πίτερς, Σαλισού, Μπέλα-Κότσαπ, Περό (73’ Τζενεπό), Ελγιουνούσι, Λάβια (68’ Αρίμπο), Ντιαλό, Γουόρντ-Πράουζ, Άρμστρονγκ (86’ Λιάνκο), Άνταμς

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ντα Σίλβα, Αθπιλικουέτα (67’ Μπρόγια), Κουλιμπαλί, Λόφτους-Τσικ, Ζίγιες, Κουκουρέγια, Ζορζίνιο (67’ Τσίλγουελ), Στέρλινγκ, Μάουντ, Χάβερτς (67’ Πούλισικ)

«Άτρωτη» Φούλαμ στο Λονδίνο, έσπασε το αήττητο της Μπράιτον

Πήρε βαθμό κόντρα στη Λίβερπουλ, νίκησε την Μπρέντφορντ και συνεχίζει ακάθεκτη εντός έδρας η Φούλαμ, η οποία υποχρέωσε την Μπράιτον στην πρώτη φετινή της ήττα (2-1). Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα με όπλο τις αντεπιθέσεις της έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ, που είχε για άλλο ένα ματς τις καθαρές ευκαιρίες αλλά αυτή τη φορά όχι και το εύκολο γκολ. Μετά από ένα άγονο πρώτο μέρος, ο μετρ του γκολ, Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έπιασε δουλειά στο 48ο λεπτό για το 1-0 (τρίτο σερί ματς που βρίσκει δίχτυα, 100 γκολ σε Championship και Premier League με τη Φούλαμ). Σαν να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα ο Λιούις Ντανκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να ανακόψει την παράλληλη πάσα, γράφοντας έτσι το 2-0. Η απάντηση των Γλάρων ήταν άμεση, με εύστοχο πέναλτι του Μακ Άλιστερ στο 59’, αλλά δεν ήταν αρκετή για να τους αποτρέψει από το αρνητικό αποτέλεσμα.

Γλίτωσε τον βαθμό στο 88΄η Μπρέντφορντ

Όρθια στο «Σέλχαρστ Παρκ» στάθηκε η Μπρέντφορντ, η οποία με γκολ - λύτρωση του Ουίσα στο 88΄ισοφάρισε την Κρίσταλ Πάλας (1-1) και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας! Εκείνοι πάντως που χαμογέλασαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι όταν στο 59΄ο Ζαχά με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο «παραθυράκι» της εστίας. Η Μπρέντφορντ ωστόσο δεν το έβαλε ποτέ κάτω και τελικά κατάφερε να βρει την απάντηση δυο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90. Έπειτα από σέντρα του Γιάνελτ, ο Ουίσα πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

«Κολλημένη» στο... 1-1 η Έβερτον

Η Έβερτον παραμένει χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές της Premier League, καθώς για τρίτο διαδοχικό ματς «κόλλησε» στο 1-1, αυτή τη φορά στο «Elland Road» κόντρα στην Λιντς. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προηγήθηκε στο 17' με τον Γκόρντον στο 17' μετά από κάθετη πάσα του Ιγουόμπι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 55' με το εκτός περιοχής σουτ του Σινιστέρα. Πίκφορντ και Μελιέ κράτησαν όρθιες τις ομάδες τους και το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης

Βαθμολογία:

pl

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα