Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενδιαφέρεται για την αγορά της ο Τζιμ Ράτκλιφ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενδιαφέρεται για την αγορά της ο Τζιμ Ράτκλιφ

Σωτήρης Μυκονίου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ενδιαφέρεται για την αγορά της ο Τζιμ Ράτκλιφ

bet365

Ο δισεκατομμυριούχος σερ Τζιμ Ράντκλιφ φαίνεται πως ενδιαφέρεται για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερς.

Ο 69χρονος Άγγλος επιχειρηματίας έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για να επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο και καλοβλέπει την επιλογή της εξαγοράς των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Τζιμ Ράτκλιφ έχει στην κατοχή του τα 2/3 της εταιρείας INEOS, στην οποία είναι και CEO. Πρόκειται για μία εταιρεία παράγει από συνθετικά λάδια και πλαστικά μέχρι και διαλύτες που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί η ινσουλίνη και διάφορα αντιβιοτικά. Η περιουσία του αγγίζει τα 13 δις δολάρια.

Ο ανταποκριτής των «Sunday Football Times», Τζόναθαν Νόρθκροφτ μίλησε στο Sky Sports News Paper Talk και ανέφερε για την υπόθεση: «Είναι πολύ σημαντική ιστορία. Είναι τα καλύτερα νέα που έχουν ακούσει οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ τον τελευταίο καιρό, ασχολείται με το ποδόσφαιρο και τα σπορ. Είναι πολύ πλούσιος, κατάγεται από το Μάντσεστερ κι έτσι έχει ένα συναίσθημα για την ομάδα. Είναι μακρύς ο δρόμος, επειδή το να κάνεις τους Γκλέιζερς να πουλήσουν δεν θα είναι εύκολο και ίσως δεν θέλουν κιόλας. Αλλά το ενδιαφέρον είναι σοβαρό, δεν θα είναι απλώς μία αλλαγή στις μεταγραφές, θα είναι μία αλλαγή στο πως διοικείται ο σύλλογος γενικότερα.

Οι Γκλέιζερς πάντα ήταν ανοιχτοί να πουλήσουν, αλλά με το υψηλότερο δυνατό τίμημα. Η αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή τη στιγμή στα 2 δις λίρες στο χρηματιστήριο, αλλά λέγεται πως εκείνοι ζητούν 6 δις. Αν δεν πάρουν τα χρήματα που επιθυμούν, ίσως κάτσουν και περιμένουν».

Ο 59χρονος Άγγλος επιχειρηματίας έχει ακόμη στην κατοχή του την ελβετική Λωζάνη και την γαλλική Νις, ενώ πρόσφατα είχε καταθέσει προσφορά και για την αγορά της Τσέλσι, όταν την πουλούσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα