Premier League: Τα 10 πράγματα που κάνουν συναρπαστικό το νέο πρωτάθλημα

Κώστας Ζάλιαρης
Premier League: Τα 10 πράγματα που κάνουν συναρπαστικό το νέο πρωτάθλημα

bet365

Η Premier League κάνει σέντρα, γιορτάζει τα 30α της γενέθλια ως σύγχρονη μορφή της Λίγκας και το Gazzetta εξηγεί τα 10 πράγματα που κάνουν τη νέα αγωνιστική περίοδο να ενθουσιάζει τον κόσμο.

Ακόμα κι αν σε πολλούς θα μπορούσε να είναι μια μέρα που θα υπενθυμίζει ότι το καλοκαίρι φτάνει σταδιακά προς το τέλος του και η δράση αρχίζει πάλι, η Premier League είναι τόσο διαφορετική που κάνει αυτή τη σκέψη να φεύγει αμέσως. Το κορυφαίο πρωτάθλημα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, προπονητές, το ασύγκριτο ενδιαφέρον του κόσμου, τα μαγικά γήπεδα και τις εξελίξεις δίχως ανάσα, επιστρέφει και αυτή η μέρα πάντα θα είναι μαγική.

Η αγωνιστική περίοδος 2022-2023 κάνει την πρώτη της σέντρα το βράδυ της 5ης Αυγούστου και το Gazzetta μέτρησε 10 πράγματα που κάνουν τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα... συναρπαστική.

Οι νέες κόντρες Κλοπ – Πεπ

Οι νέες κόντρες Κλοπ – Πεπ

Οι Ντάργουιν και Χάαλαντ σε νέες προκλήσεις

Οι Ντάργουιν και Χάαλαντ σε νέες προκλήσεις

Ο Σαλάχ του νέου, ιστορικού συμβολαίου με τη Λίβερπουλ

Ο Σαλάχ του νέου, ιστορικού συμβολαίου με τη Λίβερπουλ

Η νέα Άρσεναλ που... έχει κάτι ελκυστικό

Η νέα Άρσεναλ που... έχει κάτι ελκυστικό

Η εποχή Μπόελι στην Τσέλσι με Στέρλινγκ και Κουλιμπαλί

Η εποχή Μπόελι στην Τσέλσι με Στέρλινγκ και Κουλιμπαλί

Ο Σόνι, το καλύτερο παιδί

Ο Σόνι, το καλύτερο παιδί

Η Τότεναμ στην πρώτη γεμάτη σεζόν του... εξαντλητικού Κόντε

Η Τότεναμ στην πρώτη γεμάτη σεζόν του... εξαντλητικού Κόντε

Η εξέλιξη της σχέσης Τεν Χαγκ – Κριστιάνο Ρονάλντο

Η εξέλιξη της σχέσης Τεν Χαγκ – Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Νότιγχαμ Φόρεστ των 12 μεταγραφών

Η Νότιγχαμ Φόρεστ των 12 μεταγραφών

Η Έβερτον θα πρέπει να διώξει τον εφιάλτη

Η Έβερτον θα πρέπει να διώξει τον εφιάλτη

Αυτό που περιμένει... όλος ο πλανήτης. Είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν της Premier League τα τελευταία χρόνια. Δυο προπονητές που λατρεύονται για όσα έχουν καταφέρει και δυο άνθρωποι που πλέον έχουν συνδέσει την καριέρα τους με το γαλάζιο και το κόκκινο του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ.

Πότε αλληλοεξουδετερώνουν ο ένας τον άλλον, πότε κάποιος καταφέρνει να επιβληθεί, πότε άλλος έχει παράπονα από τη διαιτησία και τους παίκτες του. Στο φινάλε, όμως, αυτό που κρατούν όλοι είναι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν αλλάξει τη Λίγκα και οι μάχες για την κατάκτηση της κορυφής κάθε χρόνο κρίνεται στο νήμα, στην πιο συναρπαστική διαδρομή απ' όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όποιος δεν έχει πειστεί για το γεγονός πως αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές θα παρακολουθούν σε κάθε ευκαιρία ο ένας τις επιδόσεις του άλλου, μάλλον λέει ψέματα στον ίδιο τον εαυτό του. Είναι οι δύο σούπερ σταρ της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Premier. Είναι τα δυο «κανόνια» των... αποκλειστικών διεκδικητών του τίτλου.

Λίβερπουλ και Σίτι θέλησαν ν' αγοράσουν γκολ και το έκαναν με τους Ντάργουιν Νούνιες και Έρλινγκ Χάαλαντ. Αμφότεροι έχουν ήδη σκοράρει στα φιλικά προετοιμασίας, ο Ουρουγουανός όμως έκανε και το επόμενο βήμα με το γκολ στο Community Shield. Η δική τους προσωπική «διαμάχη» θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Έκανε τα πάντα για να το κερδίσει. Έδειχνε στο γήπεδο ότι το άξιζε και με το παραπάνω. Πίεσε την κατάσταση, ωστόσο, πάντοτε μιλούσε με σεβασμό και ξεκαθάριζε πως ακόμα κι αν τελικά δεν υπέγραφε, θα παρέμενε πιστός στους «κόκκινους» μέχρι και την τελευταία ημέρα της συνεργασίας τους.

Τώρα, έχοντας ανανεώσει και έχοντας το κορυφαίο συμβόλαιο που έχει προσφέρει ποτέ ο οργανισμός σε ποδοσφαιριστή, ο Αιγύπτιος γνωρίζει ότι πρέπει να συνεχίσει να καταθέτει αποδείξεις στο γήπεδο.

Βάζει, βέβαια, πίεση και στον εαυτό του εκείνος πριν από το ξεκίνημα κάθε σεζόν ανεβάζοντας τον πήχη στα γκολ και τις ασίστ που θέλει να καταγράψει, ωστόσο, φέτος, η Λίβερπουλ θα περιμένει πλέον πολλά περισσότερα. Από... διάθεση, πάντως, ο «Φαραώ» είναι στα καλύτερά του...

Ο Αρτέτα «ψώνισε» από τη Σίτι για την επίθεση και την αριστερή πλευρά της άμυνας. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς αμέσως «κόλλησε» και σκοράρει ακατάπαυστα. Η γραμμή κρούσης των «κανονιέρηδων» είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και γεμάτες ποιότητα, γραμμές, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Αρχηγός χρίστηκε ο μόλις 23 ετών, Μάρτιν Όντεγκααρντ. Αν την περασμένη σεζόν η Άρσεναλ «λύγισε» στο φινάλε λόγω της απειρίας του βάρους των απαιτήσεων για την 4άδα, φέτος, υπάρχει η αίσθηση στην ατμόσφαιρα για κάτι πολύ καλύτερο. Πολύ πιο ώριμος και πολύ πιο δυναμικό.

Αν αποφευχθεί το περσινό κάκιστο ξεκίνημα των τριών διαδοχικών ηττών και όλα εξελιχθούν... κατ' ευχή για τον Μικέλ Αρτέτα φέτος, ίσως η φόρα που θα πάρουν οι Λονδρέζοι να έχει τρομερά θετικά αποτελέσματα.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και η χρυσή εποχή του Ρώσου μεγιστάνα στην Τσέλσι είναι πλέον... μακρινό παρελθόν. Ο Τοντ Μπόελι ανέλαβε, «έτρεξε» αρκετά μεταγραφικά θέματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι «μπλε» απέκτησαν τους Στέρλινγκ και Κουλιμπαλί, ο Τούχελ δείχνει χαρούμενος, όμως, το νέο αφεντικό έχει να σηκώσει μεγάλο βάρος και να διώξει μια μεγάλη σκιά.

Ο Μπόελι γνωρίζει ότι θα πρέπει ο οργανισμός να λειτουργήσει με τρόπο που θα συνεχίσει ο σύλλογος να είναι επιτυχημένος και ο κόσμος θα περιμένει τίτλους μετά και τους τρομερά δύσκολους μήνες με το απόλυτο μπλοκάρισμα στην φυσιολογική ροή των πραγμάτων λόγω των μπελάδων του Αμπράμοβιτς με τον πόλεμο της Ρωσίας.

Οι οι «μπλε» είναι ένα... στοίχημα για το ρόλο που θα έχουν στην Premier League σε αυτές τις πρώτες εμπειρίες του νέου ιδιοκτήτη στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας.

Την περασμένη σεζόν κατάφερε να τερματίσει στα ίδια γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και να μοιραστεί με τον Αιγύπτιο το βραβείο του πρώτου σκόρερ, όσο κι αν θα ήθελε να είναι μονάχα εκείνος ο κορυφαίος γκολτζής. Ο Χέουνγκ – Μιν Σον μπορεί να μην τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν δεν σκοράρει ή δεν κάποια ασίστ προς τον Κέιν, όμως, πέρα από τη σημασία της παρουσίας του στην Τότεναμ, ο Νοτιοκορεάτης είναι ένα εκπληκτικό παιδί.

Χαμογελάει μόνιμα, δείχνει να στεναχωριέται όταν κάνει κάποιο σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο. Η συμπεριφορά του προς τους οπαδούς, τους δημοσιογράφους και γενικότερα προς τους πάντες, με επίδειξη απόλυτου σεβασμού, τον έχει καταστήσει στο μυαλό των οπαδών ως τον άνθρωπο που θα ήθελαν όλοι για φίλο τους.

Ο Αντόνιο Κόντε έκανε την πρώτη του προετοιμασία με την Τότεναμ αφού είχε αναλάβει λίγο μετά τον Νούνο Σάντο τα «σπιρούνια» και η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του πέρασαν... πολύ δύσκολα το φετινό καλοκαίρι.

Οι ασκήσεις αντοχής και τα τρεξίματα δεν είχαν τελειωμό κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και της περιοδείας που έκανε η ομάδα, ωστόσο, ο Ιταλός τεχνικός έχει σκοπό να παρουσιάσει στο γήπεδο κάτι που θα εντυπωσιάζει.

Πέρα από τις μεταγραφές που «γέννησαν» υποσχέσεις, ο Κόντε θέλει να έχει ένα σύνολο που στον αγωνιστικό χώρο θα είναι παντού και θα ζαλίζει τον αντίπαλο. Η φετινή Τότεναμ έχει τα δικά της must-watch στοιχεία.

Αν δεν έχει ... σασπένς και ενδιαφέρον αυτό το πράγμα, τότε τι έχει; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε να φύγει, προς το παρόν παραμένει στο Μάντσεστερ, ο Έρικ Τεν Χαγκ τον θέλει, αλλά την ίδια στιγμή τον προκαλεί ν' αποδείξει ότι αξίζει να τον υπολογίζει.

Από τη μια η Γιουνάιτεντ του συγχωρεί ότι έφυγε νωρίτερα από το φιλικό με τη Βαγιεκάνο και ο Ολλανδός προπονητής «έκραξε» τον Πορτογάλο και τους υπόλοιπους που αποχώρησαν από το γήπεδο δίχως να μείνουν δίπλα στην ομάδα.

Ναι μεν οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν θετικά στοιχεία και ωραίο ποδόσφαιρο στα φιλικά προετοιμασίας, όμως, η κατάσταση με τον CR7 είναι τέτοια που μπορεί να εκτροχιάσει παντελώς την πορεία της ομάδας που αισίως συμπλήρωσε πέντε χρόνια δίχως τίτλο και βρίσκεται εκτός Champions League.Όσο η μεταγραφική περίοδος είναι ανοιχτή δεν αποκλείεται τίποτα για τον Κριστιάνο, ωστόσο, όπως απασχόλησε όλο το καλοκαίρι, έτσι θα συνεχίσει να το κάνει η επαφή του με τον Τεν Χαγκ...

Κι όμως, μια ολόκληρη ομάδα και... μια αλλαγή απέκτησε η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και η πιο... φαντεζί μεταγραφή ήταν εκείνη του Τζέσι Λίνγκαρντ, ο οποίος για μια σεζόν συμφώνησε να στηρίξει την ομάδα του Στιβ Κούπερ και να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, παραμένοντας έτσι στην Premier League μετά και την πικρή αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Φόρεστ κατάφερε να κάνει και ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα ποσά που έχει διαθέσει για να πάρει ποδοσφαιριστή, με τα 17,5 εκατ.λίρες που έδωσε στην Ουνιόν Βερολίνου για τον επιθετικό, Ταϊγουό Αγουονίγι. Αν μη τι άλλο ένα τρομερά ενδιαφέρον πρότζεκτ στο City Ground και μια ομάδα που δεδομένα θα χρήζει προσοχής από τους μεγάλους της κατηγορίας.

Κινδύνευσε, αγχώθηκε, κατάφερε να μείνει στην Premier League, όμως, ο Φρανκ Λάμπαρντ τώρα έχει πάνω του ένα τεράστιο βάρος. Ν' αποδείξει – και μάλιστα δίχως τον Ριτσάρλισον πλέον στην επίθεση – ότι η περσινή χρονιά ήταν μια παρένθεση που θα μείνει απλά στην ιστορία και θ' απομακρυνθεί κι όχι... οιωνός για το μέλλον.

Η Έβερτον σώθηκε, αλλά είναι ομάδα 8άδας. Και θα πρέπει να το θυμηθεί και να το κυνηγήσει και να ξαναβρεί την ταυτότητά της. Ο «Φράνκι» στα φιλικά έβλεπε πράγματα που τον προβλημάτιζαν, η ομάδα του δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη και τη δεδομένη χρονική στιγμή, ξεκινάει με ερωτηματικό για τη δυνατότητα να συνέλθει...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image