Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιουνάιτεντ, Τσέλσι ή κάπου αλλού; (poll)

Newsroom
Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιουνάιτεντ, Τσέλσι ή κάπου αλλού; (poll)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναζητά... τρόπο διαφυγής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως μέρα με τη μέρα τα περιθώρια στενεύουν! Ποιo θα είναι το μέλλον του Πορτογάλου σούπερσταρ;

Θα το δούμε κι αυτό; Champions League χωρίς Κριστιάνο; Ο 37χρονος επέστρεψε στο Μάντσεστερ έπειτα από διακοπές πολλών εβδομάδων, χάνοντας ολόκληρη την προετοιμασία της Γιουνάιτεντ.

Ο ίδιος είχε επικαλεστεί οικογενειακούς λόγους, αφού πρώτα είχε στείλει τελεσίγραφο στην ομάδα του πως επιθυμεί να αποχωρήσει. Η τελευταία φορά που ο Ρονάλντο δεν αγωνίστηκε στο Champions League ήταν τη σεζόν 2002-03, όταν έπαιξε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα προκριματικά του ΟΥΕΦΑ.

Έκτοτε, έχει παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε 19 διαδοχικές σεζόν, κατακτώντας το τρόπαιο πέντε φορές. Η Γιουνάιτεντ απέτυχε να μπει στην τετράδα και ο Ρονάλντο... κλωτσά. Αναζητά διακαώς τρόπο διαφυγής, έχει στείλει τον Μέντες σε... αποστολή για να του βρει νέα ομάδα, όμως η επιχείρηση αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η αισιοδοξία πλέον στο «στρατόπεδο» του Πορτογάλου φθείρεται μέρα τη μέρα, καθώς οι επιλογές και τα περιθώρια στενεύουν.

Όσο όμως το μεταγραφικό παζάρι παραμένει ανοικτό, το αίσθημα της ελπίδας εξακολουθεί να «καίει» μέσα του. Ποιο θα είναι τελικά το μέλλον του Πορτογάλου σταρ; Και ποιες οι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον;

Γράφουν οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος - Νίκος Κικίδης

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μακριά από την φιλοσοφία της Μπάγερν

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μακριά από την φιλοσοφία της Μπάγερν

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Τσέλσι του γύρισε την πλάτη

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Τσέλσι του γύρισε την πλάτη

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το... παραμύθι της Ατλέτικο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το... παραμύθι της Ατλέτικο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το κάλεσμα της Νάπολι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Το κάλεσμα της Νάπολι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Σαουδική Αραβία και ο πακτωλός χρημάτων

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Σαουδική Αραβία και ο πακτωλός χρημάτων

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Γιουνάιτεντ του κλείνει τις πύλες

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η Γιουνάιτεντ του κλείνει τις πύλες

«Πράγματι, το όνομα του Κριστιάνο συζητήθηκε εντός της ομάδας. Μετά όμως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι παρά την εκτίμησή μας προς το πρόσωπό του, δεν ταίριαζε στη φιλοσοφία μας» ήταν η απάντηση του Όλιβερ Καν, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ρονάλντο στη Μπάγερν. Ο CEO των Βαυαρών δεν δίστασε να... ξεγράψει τον Πορτογάλο από τη λίστα, βάζοντας τέλος στα σενάρια που επέμεναν για έντονο φλερτ μεταξύ των δυο πλευρών. Και δεδομένα οι εν λόγω δηλώσεις δεν θα ήχησαν καλά στα αυτιά του Πορτογάλου. Σύμφωνα άλλωστε με τα γερμανικά media, η Μπάγερν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του CR7, όμως οι τελευταίες εξελίξεις αναγκαστικά θα τον οδηγήσουν να εξετάσει διαφορετικές επιλογές για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πέρα από τη Μπάγερν, δυνατά για την περίπτωση του Πορτογάλου έπαιζε μέχρι πρόσφατα και η Τσέλσι! Ο Τόμας Τούχελ μπορεί να μην είναι και μεγάλος φαν της μεταγραφής, όμως η νέα διοίκηση εποφθαλμιούσε εδώ και αρκετό διάστημα τον 37χρονο σούπερσταρ. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν ήταν η συνάντηση που είχε προγραμματίσει ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλε, Τοντ Μπόελι, με τον μάνατζερ του Πορτογάλου, Ζόρζε Μέντες πριν από μερικές εβδομάδες. Ένα ραντεβού κατά το οποίο το όνομα του Κριστιάνο έπεσε «δυνατά» στο τραπέζι. Έπειτα όμως από έντονο συλλογισμό, οι άνθρωποι της Τσέλσι αποφάσισαν να κάνουν πίσω και να μην προχωρήσουν τη μεταγραφή.

Μέχρι πρότινος, εκείνη που είχε χαρακτηριστεί ως φαβορί για τον επόμενο προορισμό του Πορτογάλου ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αφού Μπάγερν και Τσέλσι του έριξαν... άκυρο, οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και να ρίξουν γέφυρες με την πλευρά του CR7, ο οποίος από την πλευρά του φαινόταν θετικός στο σενάριο της επιστροφής του στη Μαδρίτη. Το... πρόβλημα ωστόσο μάλλον ήταν ότι το συγκεκριμένο story δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια φαντασίωση των media. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο πρόεδρος της Ατλέτικο, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για Κριστιάνο τονίζοντας πως μια τέτοια μεταγραφή είναι πρακτικά αδύνατη.

Μπάγερν, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλες τους ομάδες πρώτης γραμμής που διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να συγκαταλέγονται στις πρώτες επιλογές του Πορτογάλου σούπερσταρ, Ωστόσο, αυτές οι τρεις δεν είναι οι μόνες που «έπαιξαν» για την περίπτωσή του. Ρεπορτάζ από την Ιταλία έχουν μπλέξει και το όνομα της Νάπολι στην υπόθεση του Κριστιάνο, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να προτιμά τη μετακόμιση στον Ιταλικό Νότο. Παρά το... δέλεαρ του Champions League, ο 37χρονος δεν βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή του στην Ιταλία, ενώ και από οικονομικής άποψης μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών μοιάζει δύσκολη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία είχε σκάσει μεσούσης του καλοκαιριού η είδηση πως ένας σύλλογος από τη Σαουδική Αραβία σκοπεύει να πυροδοτήσει «βόμβα», προσφέροντας στον Πορτογάλο το άρρωστο - εξωφρενικό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος διετίας για να τον αποκτήσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Σαουδάραβες ετοίμαζαν και μια γενναιόδωρη πρόταση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκειμένου να συναινέσει στη μεταγραφή και να αφήσει τον Κριστιάνο να πάρει άμεσα το αεροπλάνο με προορισμό τη μακρινή Ασία. Παρόλα αυτά, η ιδέα δεν άρεσε και πολύ στον Πορτογάλο ο οποίος αρνήθηκε το χρυσάφι και τα κόκκινα χαλιά προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Κριστιάνο αναζητεί τρόπο διαφυγής από το Μάντσεστερ, όμως τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα. Οι επιλογές του μειώνονται συνεχώς μέρα με τη μέρα, την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ξεκαθάρισε στο μεταξύ τους ραντεβού πως δεν προτίθεται να τον πουλήσει. Και βάσει των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως τελικά οι Κόκκινοι Διάβολοι θα αναδειχθούν νικητές σε αυτή την άτυπη «κόντρα» διατηρώντας τον CR7 στο ρόστερ και για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε ο Πορτογάλος φαίνεται πως πλέον δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το μήλον της έριδος μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και έφτασε η ώρα να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό. Ακόμα κι αν πληγωθεί ο εγωισμός του, ο Ρονάλντο ίσως αναγκαστεί να μετριάσει τη στάση του και να κάνει μια υποχώρηση - τουλάχιστον για φέτος - φορώντας για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο τη φανέλα των Κόκκινων Διάβολων.

Loading...