Κριστιάνο Ρονάλντο: Πού μπορεί να πάει αν φύγει από τη Γιουνάιτεντ; (poll)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πού μπορεί να πάει αν φύγει από τη Γιουνάιτεντ; (poll)

bet365

Η απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ άνοιξε νέο σίριαλ στο φετινό παζάρι. Ποιες ομάδες μπορούν σε πρώτη ανάγνωση να εκπληρώσουν την επιθυμία του Πορτογάλου για Champions League και τίτλους; Θα το επιτρέψει πράγματι η Γιουνάιτεντ;

Η αγάπη του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε ως ήρωας το περασμένο καλοκαίρι μετά από δώδεκα χρόνια, απόλαυσε τη λατρεία των φίλων της στο πρόσωπό του, αλλά δεν παύει να ζει και να αναπνέει πρωτίστως για την υστεροφημία του. Για τα κατορθώματα και τις θρυλικές επιδόσεις που μπορεί να θέσει ακόμα, στα λίγα χρόνια που απομένουν στην καριέρα του. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, όμως, μέσω των οποίων έκανε διάσημο παγκοσμίως το παρατσούκλι CR7, δεν είναι σε θέση να του προσφέρουν όσα ονειρεύεται για τον επίλογο της μεγαλειώδους καριέρας του και πλέον ο Πορτογάλος βλέπει εαυτόν μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», με σκοπό να συνεχίσει στο Champions League και το ανώτατο επίπεδο.

Η είδηση ότι θέλει να πάρει μεταγραφή από τη Γιουνάιτεντ έκανε αναμφίβολα αίσθηση, καθώς ανατρέπει για άλλη μια φορά τις ισορροπίες στο φετινό παζάρι. Πέρυσι το έκανε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ακολουθώντας την κομβική για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξέλιξη του «διαζυγίου» Λιονέλ Μέσι-Μπαρτσελόνα. Φέτος, ποια μπορεί να είναι εκείνη που θα καταφέρει, Γιουνάιτεντ επιτρέπουσας, να κάνει δικό της τον 37χρονο σούπερ σταρ; Το Gazzetta αποτυπώνει τη φωτογραφία της στιγμής και καταγράφει τα (αρκετά) πρώιμα δεδομένα γύρω από το μέλλον και τον πιθανό επόμενο σταθμό της καριέρας του Ρονάλντο.

Μπάγερν και Τσέλσι τα πρώιμα φαβορί

Σε πρώτη ανάγνωση δύο είναι οι ομάδες που έχουν εκφράσει προθέσεις για την απόκτηση του Κριστιάνο και αρμόζουν στα στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος για να παραμείνει στην ελίτ: Μπάγερν και Τσέλσι. Ίσως με αντίστροφη σειρά, αφού ήταν οι Λονδρέζοι που μέσω του νέου αφεντικού τους, Τοντ Μπόελι, συζήτησαν με τον ατζέντη του CR7, Ζόρζε Μέντες, το ενδεχόμενο μεταγραφής του στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης των Μπλε έχει βαλθεί να εγκαινιάσει την εποχή του με μεταγραφές που θα υπογράψουν την αλλαγή σελίδας στον σύλλογο. Και ποια θα έβαζε τη σφραγίδα της πιο έντονα από αυτή του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

Την ίδια ώρα, οι Βαυαροί παρουσιάζονταν ως η δεύτερη ομάδα που είχε επίσης επαφές με τον Μέντες, εξερευνώντας τις πιθανότητες για τη σπουδαία μεταγραφή. Αν μη τι άλλο, το Μόναχο θα φάνταζε ο ιδανικός προορισμός για τον Κριστιάνο, ο οποίος θα έβρισκε τις καλύτερες προϋποθέσεις από οποιαδήποτε άλλη κορυφαία λίγκα για το πρωτάθλημα, συν τη δυναμική για το πρώτο του Champions League μετά τη φυγή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως ανέφεραν οι «Times» στο δημοσίευμα που αποκάλυψε την επιθυμία του Ρονάλντο, η Μπάγερν μπορεί να στραφεί στην περίπτωσή του αν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τελικά αποχωρήσει με προορισμό την Μπαρτσελόνα. Κάτι που, πάντως, εξαρτάται προς το παρόν από την ίδια, καθώς σε κάθε δήλωσή τους οι διοικούντες την Μπάγερν ξεκαθαρίζουν ότι ο Λέβα έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο και δεν τίθεται προς πώληση.

Νάπολι η ενδιαφερόμενη-έκπληξη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Athletic» που ακολούθησε, προκύπτει μια ενδιαφερόμενη-έκπληξη για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Και αυτή είναι η Νάπολι του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Οι Παρτενοπέι πληρούν πράγματι το βασικό κριτήριο, που είναι η συμμετοχή στο Champions League και διεκδίκησαν ως ένα σημείο το Scudetto τη χρονιά που πέρασε, ωστόσο, αναμφίβολα αποτελούν μια λιγότερο ελκυστική περίπτωση για τον Κριστιάνο από τις Τσέλσι και Μπάγερν. Άλλωστε, η περιπέτεια του Campionato δεν κύλησε και κυρίως, δεν ολοκληρώθηκε με τον διθυραμβικό τρόπο που ήλπιζε ο Ρονάλντο όταν υπέγραφε στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018 («ταβάνι» τα προημιτελικά στο Champions League). Συν τοις άλλοις, μοιάζει τουλάχιστον αμφίβολο ο Ντε Λαουρέντις να μπορεί να προσφέρει 23 εκατομμυρία ευρώ «καθαρά», όσα ο τρέχων μισθός του Πορτογάλου στο Μάντσεστερ.

Το «τρελό» σενάριο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η... αδιάφορη Παρί


Αυτό ακριβώς ίσως να είναι και το εμπόδιο για να πραγματοποιηθεί κάποιο από τα πιο «τραβηγμένα» σενάρια. Όπως είναι σίγουρα η επιστροφή στην ομάδα από την οποία άρχισαν όλα. Μεταξύ των λόγων που ώθησαν τον Κριστιάνο στην απόφαση να αποχωρήσει συγκαταλέγονται και προσωπικοί, με την οικογένειά του για τον ίδιο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Είναι γνωστή, άλλωστε, και η επιθυμία της μητέρας του, Ντολόρες, να τον δει κάποια στιγμή να φοράει ξανά τα πράσινα των Λιονταριών της Λισαβόνας. Αυτό φυσικά από μόνο του δεν μπορεί να είναι αρκετό, αλλά ας υπάρχει έστω ως απειροελάχιστη πιθανότητα για το μέλλον ο επαναπατρισμός. Η Σπόρτινγκ, πάντως, θα παίξει στο επόμενο Champions League.

Από εκεί και πέρα, τα πρώτα ρεπορτάζ θέτουν εκτός της οποιαδήποτε κούρσας την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί θα φάνταζε την πιο εύκολη σκέψη για τη μεταγραφή του απόλυτου σούπερ σταρ, ωστόσο, δεδομένου του νέου, λιγότερου «χρυσαφένιου» προφίλ που προσπαθεί να πλασάρει υπό την τεχνική διεύθυνση του Λουίς Κάμπος, φέρεται να μην την απασχολεί η περίπτωσή του. Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, καθεμία για τους δικούς της αυτονόητους λόγους μένουν εκτός κουβέντας από την αρχή.

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τίποτα, όμως, δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα προς το παρόν από τα θέλω της ίδιας της Γιουνάιτεντ. Ο αγγλικός σύλλογος κρατάει τα ηνία και όπως αναφέρουν οι πρώτες πηγές από το περιβάλλον του, δεν υπάρχει καμία πρόθεση πώλησης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ για έναν ακόμη χρόνο και μάλιστα, οψιόν ανανέωσης για επιπλέον μία σεζόν, ενώ τόσο η διοίκηση όσο και ο Έρικ Τεν Χαγκ δήλωναν μέχρι πρότινος πως υπολογίζουν κανονικά στις υπηρεσίες του CR7. Το ζήτημα, ασφαλώς, μπορεί να γίνει πολύ πιο σύνθετο και να οδηγηθούμε σε εκατέρωθεν «πιέσεις» από τη μία προς την άλλη πλευρά αν το χάσμα μείνει αγεφύρωτο και δεν προκύψει φως στο «τούνελ» σε τυχόν πρόταση από άλλη ομάδα. Σίγουρα, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί προς το παρόν το ενδεχόμενο παραμονής του Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ, αν και ο Ζόρζε Μέντες έχει ήδη εντείνει τις διαδικασίες για να βρει νέα ομάδα στον κορυφαίο πελάτη του.

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα