Χέντερσον: Το παιδί που δεν μιλούσε ποτέ, έγινε η προσωποποίηση του ηγέτη (vid)

Χέντερσον: Το παιδί που δεν μιλούσε ποτέ, έγινε η προσωποποίηση του ηγέτη (vid)

Χέντερσον: Το παιδί που δεν μιλούσε ποτέ, έγινε η προσωποποίηση του ηγέτη (vid)

bet365

Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν ήταν πάντοτε ο φωνακλάς που παρουσιάζεται πλέον στη Λίβερπουλ. Ήταν άνθρωπος που τα κρατούσε όλα για τον εαυτό του. Ωστόσο, έχτισε την ηγετική προσωπικότητα και πλέον είναι αυτό ακριβώς που επιτάσσει το περιβραχιόνιο του captain.

Η Λίβερπουλ θέλησε να τιμήσει τον αρχηγό της, δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, από τη στιγμή που έγινε πλέον ο άνθρωπος που με την κόκκινη φανέλα έχει σηκώσει κάθε πιθανό τίτλο που έχει καταφέρει να διεκδικήσει και να πάρει η ομάδα του λιμανιού.

Ο «Χέντο», έχει δυο προσωπικότητες. Αυτή των αποδυτηρίων και αυτή του αγωνιστικού χώρου. Είναι ένας παντελώς διαφορετικός τύπος όταν δεν πατάει χορτάρι. Και όταν βρίσκεται στο γήπεδο, δευτερόλεπτα προτού σφυρίξει ο ρέφερι την έναρξη του ματς, γυρίζει το διακοπτάκι στο... professional mode.

  • Ο Μπρένταν Ρότζερς τον άλλαξε

Έχει πλέον συμπληρώσει 11 χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ. Αποκλειστικά ως μέλος της ομάδας. Δεν «μάσησε» ακόμα και την περίοδο που υπήρχαν σκέψεις για να παραχωρηθεί δανεικός στη Φούλαμ ώστε να πάρει παιχνίδια και να προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας ότι άξιζε τις ευκαιρίες του στο «Άνφιλντ». Αποφάσισε να ορίσει εκείνος τη μοίρα του κι όχι οι άλλοι. Κι έτσι ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει στους «κόκκινους» και να παλέψει σκληρά για ν' αποδείξει πως θα ήταν λάθος να μη βρίσκεται στο κλαμπ.

«Όλη η ζωή μου, μια προσπάθεια να τους διαψεύδω» αναφέρει ο «Χέντο» στο ντοκιμαντέρ της Λίβερπουλ, ωστόσο, όσο εύκολα (μάλλον) λύθηκε μπροστά στην κάμερα με την εμπειρία και την ωριμότητα της ηλικίας του πλέον, τόσο δύσκολο του ήταν να το κάνει στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο. Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν introvert. Κλειστός άνθρωπος. Εσωστρεφής. Για κάθε πρόβλημα που προέκυπτε, θα έκανε χίλιες σκέψεις για να επιχειρήσει να βρει λύσεις. Αλλά θα το έκανε μόνο τους. Δεν θα μιλούσε ποτέ σε κανέναν. Και υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που είναι όπως ο Χέντερσον.

Μόνο που όλοι χρειάζονται την στιγμή που καταλαβαίνουν ότι αυτό μπορεί ν' αλλάξει. «Ο Μπρένταν Ρότζερς κάποια στιγμή ανέφερε πως για ό,τι μας προβλημάτιζε, θα ήταν εκεί να μας ακούσει και πως θα μπορούσαμε να του μιλήσουμε και να τον εμπιστευθούμε. Και αυτό νομίζω ήταν που χρειαζόμουν ν' ακούσω ώστε ν' αρχίσω σταδιακά να μιλάω όλο και περισσότερο» είπε ο captain της Λίβερπουλ, με τον Βορειοϊρλανδό νυν κόουτς της Λέστερ και προκάτοχο της θέσης του Κλοπ στο «Άνφιλντ», να έχει κάνει τεράστιο καλό στον Άγγλο χαφ.

  • Είναι το καταλληλότερο μπράτσο για το περιβραχιόνιο

Από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας του με τον Γιούργκεν Κλοπ, άρχισε να επιδεικνύει θέληση, πυγμή, «δίψα» για να καταφέρει πράγματα που δεν είχε προλάβει ή δεν είχε μπορέσει ή δεν είχε την εμπιστοσύνη για να πετύχει. Και ο Kloppo αποκάλυψε για τον νυν αρχηγό της ομάδας ότι: «Τον ήξερα ως ποδοσφαιριστή όταν ήρθα στο κλαμπ, αλλά δεν ήξερα πως ήταν σαν άνθρωπος ή τι ακριβώς μπορούσε να μας προσφέρει στο γήπεδο. Στο πρώτο μου παιχνίδι ήταν εκτός έδρας και ήρθε ο Τζόρνταν να μου πει ότι ήθελε να είναι μαζί με την αποστολή. Του είπα ότι ήταν σχεδόν... ανούσιο αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε θεραπεία ούτε τίποτα, αλλά αυτός επέμεινε. Έδειξε ότι ήθελε πολύ να παίξει σημαντικό ρόλο για την ομάδα. Είχε την νοοτροπία να είναι παρών γενικότερα».

Πλέον, οι συμπαίκτες του τον χαρακτηρίζουν έναν από τους καλύτερους στη θέση του και έναν από τους ιδανικούς ποδοσφαιριστές για να έχει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Όλοι στέκονται στο γεγονός πως κάθε φορά βλέπουν έναν άλλον Χέντερσον πριν ξεκινήσει το ματς κι έναν άλλο άνθρωπο κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. «Στ' αποδυτήρια είναι ήρεμος, προσιτός, φροντίζει για όλους, μιλάει με όλους ώστε να τους προετοιμάσει και όταν ξεκινάει το παιχνίδι... φωνάζει και μιλάει συνεχώς» αναφέρουν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ.

«Πολλές φορές τον ακούω αλλά... δεν με επηρεάζει όταν φωνάζει» λέει ο Αλεξάντερ Άρνολντ όταν ακούει τις φωνές του «Χέντο» για να διορθώσει πράγματα, ενώ, ο Ζότα τονίσει: «Δεν είναι πάντα ευχάριστες οι φωνές του, αλλά είναι εκεί να πιέσει τον καθένα και να του μιλήσει για να μην σταματάει την προσπάθεια». Ο captain των Κυπελλούχων εξηγεί πως: «Όταν αρχίζει το ματς είμαι πλέον απόλυτος επαγγελματίας. Δεν με συνεπαίρνει η ατμόσφαιρα. Είναι όμορφο ν' απολαμβάνεις το Άνφιλντ πριν ξεκινήσει το ματς, αλλά όταν έχει δράση, τότε απομονώνω το μυαλό μου και σκέφτομαι μόνο ποδοσφαιρικά».

  • Το tip για τα «πατηματάκια» κάθε φορά που σηκώνει τρόπαιο

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε... σήμα κατατεθέν, από το Champions League του 2019 και ακολούθησε στο πρωτάθλημα του 2020, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το LeagueCup και το Κύπελλο Αγγλίας του 2022. Αυτά τα πατηματάκια φάνηκε να βγαίνουν αυθόρμητα από τον Τζόρνταν Χέντερσον προτού αρχίσει να σηκώνει κούπες και τελικά εκείνος εξήγησε γιατί συνέβη...

«Θεωρώ πολύ σημαντικό εκείνη τη στιγμή να τιμάς τους συμπαίκτες με τους οποίους έφτασες στην κορυφή.

Οπότε από την πρώτη φορά μόλις πήρα το τρόπαιο γύρισα να τους δω όλους και κάπως έτσι άρχισα να κάνω τα πατηματάκια σαν αναμονή μέχρι τελικά να σηκώσω τον τίτλο. Οπότε αυτό είναι το μυστικό, δεν υπάρχει κάτι άλλο» είπε ο Άγγλος που πλέον ως αρχηγός των «κόκκινων» έχει γράψει ιστορία όντας εκείνος που έχει πάρει στα χέρια του κάθε πιθανό τρόπαιο που έχει κατακτήσει το κλαμπ τα τελευταία χρόνια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα