Τσέλσι: Παρελθόν και η Γκρανόβσκαϊα, το παίρνει πάνω του στις μεταγραφές ο Μπόελι

Τσέλσι: Παρελθόν και η Γκρανόβσκαϊα, το παίρνει πάνω του στις μεταγραφές ο Μπόελι

Τσέλσι: Παρελθόν και η Γκρανόβσκαϊα, το παίρνει πάνω του στις μεταγραφές ο Μπόελι

bet365

Μετά τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, παρελθόν θα αποτελέσει και η «εγκέφαλος» της Τσέλσι και υπεύθυνη για τις μεταγραφές την τελευταία δεκαετία, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, με τον νέο ιδιοκτήτη Τοντ Μπόελι να αναλαμβάνει προσωρινά τις διαπραγματεύσεις.

Ο κύκλος της «παλιάς φρουράς» κλείνει οριστικά στην Τσέλσι. Αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε την αρχή μεταβιβάζοντας τον σύλλογο έπειτα από 19 χρόνια στα χέρια του Τοντ Μπόελι, ένα-ένα τα στελέχη της θητείας του αποχωρούν και μετά τον πρόεδρο, Μπρους Μπακ, σειρά παίρνει η διευθύντρια των Μπλε, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα.

Η Ρωσο-Καναδή «Σιδηρά Κυρία» των Λονδρέζων ακολούθησε τον Αμπράμοβιτς το 2003 στην Τσέλσι από την πετρελαϊκή Sibneft και από το 2013 ήταν υπεύθυνη για τις μεταγραφές και τα συμβόλαια των παικτών, έχοντας αποκτήσει τη φήμη της σκληρής διαπραγματεύτριας. Το τέλος της συνεργασίας της με την Τσέλσι έμοιαζε προδιαγεγραμμένο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, ωστόσο, το αρχικό πλάνο ήταν να αφήσει το πόστο της με το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Τελικά, η αποχώρησή της επισπεύδεται και πλέον τα ηνία στο κομμάτι των μεταγραφών αναλαμβάνει για το θερινό παζάρι ο ίδιος ο Τοντ Μπόελι.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, άλλωστε, είναι εκείνος που διαπραγματεύεται ήδη τον δανεισμό του Ρομέλου Λουκάκου στην Ίντερ και στο εξής θα διατελεί και πρόεδρος, πέρα από ιδιοκτήτης του κλαμπ. Η πρόθεσή του για το μέλλον είναι να δώσει στον Τόμας Τούχελ περισσότερες αρμοδιότητες και έλεγχο στην προσέλκυση παικτών, αν και το πιθανότερο είναι πως θα γίνει σύντομα κίνηση για αθλητικό διευθυντή. Ένα από τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με τους Μπλε είναι ο αντίστοιχος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντρέα Μπέρτα.

Όσο αφορά τη Γκρανόβσκαϊα, θα αποχωρήσει φυσικά με το αζημίωτο, εισπράττοντας ως μπόνους 23,3 εκατ. ευρώ για τον ρόλο της στη μεταβίβαση του κλαμπ και αποζημίωση στο ύψος του επταψήφιου μισθού της, που δεν έχει γίνει γνωστό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα