Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 1-0: Λύτρωση με Πούλισικ στο 90΄(vid)

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 1-0: Λύτρωση με Πούλισικ στο 90΄(vid)

bet365

Ο Κρίστιαν Πούλισικ φόρεσε την κάπα του... superhero και με γκολ - λύτρωση στο 90΄χάρισε τη νίκη στην Τσέλσι (1-0) κόντρα στην οχυρωμένη Γουέστ Χαμ των δέκα παικτών από το 86΄. Έχασε πέναλτι ο Ζορζίνιο, νίκη σωτηρίας για Μπέρνλι!

Ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που «φώναζαν» γκέλα. Οι λιγοστές φάσεις, το αμυδρό μομέντουμ και το χαμένο πέναλτι του Ζορζίνιο στο 86΄έδειχναν πως η Τσέλσι θα λύγιζε απέναντι στο «τείχος» που είχε στήσει η καλά οχυρωμένη Γουέστ Χαμ. Μια χρυσή αλλαγή ωστόσο του Τόμας Τούχελ έδωσε στους Μπλε... ζωή. Με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά εξαιτίας της αποβολής του Ντόουσον, ο Κρίστιαν Πούλισικ βρήκε το ρήγμα στο 90΄και έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους Λονδρέζους (1-0) που ξεπέρασαν την ήττα από την Άρσεναλ και παρέμειναν το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της τρίτη θέσης.

Παρά το γεγονός πως οι Μπλε απέκτησαν από την αρχή την κατοχή της μπάλας, οι ευκαιρίες παρουσιάζονταν με το... σταγονόμετρο. Οι γηπεδούχοι γυρόφερναν τη μπάλα έξω από τα αντίπαλα καρέ, όμως η έλλειψη ταχύτητας και ζωηράδας απέναντι στην άμυνα της Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε καταλυτική, σε ένα νωθρό πρώτος μέρος που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Στην επανάληψη η Τσέλσι προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα και να θυσιάσει μέρος της κατοχής για χάρη της αμεσότητας, όμως και πάλι δυσκολευόταν να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Εκείνοι μάλιστα που πραγματοποίησαν την πρώτη καλή στιγμή για το προβάδισμα ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μεντί ωστόσο να νικά με διπλή επέμβαση τον Γιαρμολένκο στο 70΄. Ένα λεπτό αργότερα ο Βέρνερ απείλησε με σουτ εντός περιοχής, με το 0-0 ωστόσο να παραμένει.

Και με την Τσέλσι να μοιάζει εγκλωβισμένη στο σχέδιο του Μόγιες, ο Τούχελ αποφάσισε στο 75΄να προχωρήσει σε αλλαγές. Πούλισικ, Λουκάκου και Ζίγιεχ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουν φρεσκάδα και ο αντίκτυπος δεν άργησε να φανεί. Στο 86΄ο Λουκάκου πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντόουσον, κερδίζοντας πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του (εξαιρετικού μέχρι εκείνο το σημείο) Άγγλου στόπερ. Ο Ζορζίνιο ωστόσο δεν κατάφερε να ανοίξει το δώρο του συμπαίκτη του. Αντίθετα ο Ιταλός έστειλε με μια τραγική εκτέλεση τη μπάλα στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι, εξατμίζοντας φαινομενικά τις ελπίδες της Τσέλσι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κρίστιαν Πούλισικ ωστόσο είχε διαφορετική άποψη. Στο 90΄και με τα νεύρα στο κόκκινο, ο Αμερικανός βρήκε ρήγμα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ και με ψύχραιμο πλασέ λύτρωσε την ομάδα του για το 1-0, αποτέλεσμα που έστειλε τους Μπλε στο +5 από την Άρσεναλ και κράτησε τους φιλοξενούμενους εκτός εξάδας.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Λόφτους Τσικ (75΄Ζίγιεχ), Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Μάουντ, Βέρνερ (75΄Πούλισικ), Χάβερτζ (75΄Λουκάκου)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Κουφάλ, Μουζουακού, Σούτσεκ, Νομπλ (62΄Ράις), Γιαρμολένκο (73΄Μπόουεν), Φορνάλς, Μπενραχμά (78΄Λαντσίνι)

Η Μπέρνλι μπορεί να ανασάνει ξανά!

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται η Μπέρνλι, η οποία πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη και απομακρύνθηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη! Θύμα της αυτή τη φορά η Γουλβς, η οποία υποτάχθηκε στο «Turf Moor» με 1-0 και φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βίντρα στο 62΄, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Φεστιβάλ από γκολ στο Μπράιτον

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Μπράιτον και Σαουθάμπτον στο «American Express Community Stadium». Παρά το προβάδισμα με 2-0 των γηπεδούχων, οι Άγιοι επανήλθαν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουόρντ Πράουζ και απέδρασαν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Τον χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 2΄της αναμέτρησης ο Γουέλμπεκ, με το αυτογκόλ του Σαλισού στο 44΄να χαλυβδώνει το προβάδισμα των Γλάρων. Ακόμα μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ Πράουζ στη φετινή σεζόν ωστόσο έδωσε πνοή στη Σαουθάμπτον πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, η οποία συγκέντρωσε δυνάμεις για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Έτσι κι έγινε, με τον Άγγλο να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο 54΄για το τελικό 2-2, βαθμός που κράτησε Μπράιτον και Σαουθάμπτον στην 9η και 11η θέση αντίστοιχα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα