Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ο Κλοπ αισθάνεται δυνατός και ρισκάρει!

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ο Κλοπ αισθάνεται δυνατός και ρισκάρει!

bet365

Ο Πεπ τιμωρήθηκε για τις επιλογές του, την ώρα που ο Κλοπ έβαλε ακόμα μια ματσάρα στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα! Ποιος ξέρει καλύτερα; Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τη χρονιά θρίλερ...

Είναι το ζευγάρι της χρονιάς! Ματσάρες, πάθος, αγωνία, αυτό που τρελαίνει τον κόσμο! Γκουαρδιόλα και Κλοπ ξέρουν να περνούν στους παίκτες τον έρωτα τους για τη μπάλα και το αποτέλεσμα είναι τρομερό. Οι διαφορές τους είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθoύν αυτή τη σεζόν. Ναι, το στυλ των δυο προπονητών έχει γίνει παρόμοιο τα τελευταία χρόνια.

Την προηγούμενη Κυριακή, η Σίτι έπαιζε περισσότερο σαν τη Λίβερπουλ και η Λίβερπουλ έπαιζε περισσότερο σαν τη Σίτι. Η τελευταία έτρεξε πολύ και η Λίβερπουλ προσπάθησε να διασπάσει τις γραμμές. Ωστόσο, στον ημιτελικό του FA Cup, δεν αισθανθήκαμε πως οι δυο μεγάλες της Αγγλίας βρίσκονται τόσο κοντά.

Ναι, ήταν περίεργο απόγευμα, γιατί δεν παρακολουθήσαμε σύγκρουση, όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Μια Σίτι χωρίς αρχή και τέλος που έχασε το εισιτήριο με το… καλησπέρα της αναμέτρησης. Απροσδόκητα δημιουργήθηκαν κάποιες ελπίδες στα τελευταία λεπτά, αλλά η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να το χάσει! Ούτε Έντερσον, ούτε Ντε Μπρόινε, ούτε Ντίας, ούτε Γκουντογκάν, ούτε Ρόδρι, ούτε Μαχρέζ. Ο Γκουαρδιόλα θέλησε να κάνει rotation σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού και η Μάντσεστερ εμφανίστηκε ασυνεπής. Τιμωρήθηκε σκληρά ο Καταλανός για τις επιλογές του, και το διαπίστωσε στην ενέργεια του Στέφεν, που δέχθηκε το πιο «φθηνό» γκολ της φετινής Σίτι.

Για πολλούς, ο Γκουαρδιόλα… θυσίασε το Κύπελλο για τους δυο τεράστιους στόχους, το πρωτάθλημα και το Champions League! Ξέρει καλά πως κάθε ματς στην Premier League είναι τελικός, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, μιας και η Λίβερπουλ είναι στα καλύτερά της. Πιο φορμαρισμένη από την εποχή του τίτλου, περισσότερες λύσεις στον πάγκο, ενθουσιασμός για να σηκώσει τα πάντα.

Η Σίτι έχασε το τρεμπλ, έχει το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου, αλλά και δυσκολότερο έργο στα ημιτελικά του Champions League. O Καταλανός με αυτό το rotation δε θέλησε να επιβαρύνει τους βασικούς, σα να πιστεύει πως όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Ναι, καρδιοχτύπησε όταν είδε Γουόκερ και Ντε Μπρόινε να τραυματίζονται και δε θέλησε να ρισκάρει. Δεν υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι στο πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχει και περιθώριο για απώλειες. Τα ρίσκα δε χωράνε σε αυτό το κομβικό σημείο και ο Πεπ ξέρει καλύτερα απ όλους τι πρέπει να χάσει για να έρθει το πολυπόθητο νταμπλ (πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό).

Αντίθετα, ο Κλοπ έκανε το rotation του κόντρα στη Μπενφίκα, έπαιξε με επτά αλλαγές κόντρα στους Πορτογάλους και στον ημιτελικό με τη Σίτι ήταν όλοι έτοιμοι. Η Λίβερπουλ το ήθελε περισσότερο; Σίγουρα είχε μεγαλύτερη διάθεση, φρεσκάδα και… κίνητρο. Οι Reds είναι τη δεδομένη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη κι από αυτό το γεγονός πηγάζει η σιγουριά για το μέλλον.

Η Λίβερπουλ θέλει τα πάντα (έχει ήδη το League Cup), ξέρει ότι δε είναι στο χέρι της να τα σηκώσει όλα, όμως όσα εξαρτώνται από αυτή θα τα κυνηγήσει. Ο Κλοπ δε φοβήθηκε ακόμα ένα ματς στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα, έχει στο μυαλό του… 12 τελικούς! Τον έναν τον πήρε, φουλάρει για τους επόμενους. Φαβορί για το πρωτάθλημα είναι η Σίτι, φαβορί για το Κύπελλο η Λίβερπουλ, ενώ οι δυο τους θα παίξουν στη ματσάρα της χρονιάς στον τελικό του Champions League. Δύσκολα θα τους το χαλάσει η Ρεάλ… Κι εκεί θα μετρήσει η διαχείριση, οι απουσίες, το μομέντουμ.

Μιζέρια, μιζέρια κι… έκρηξη Κριστιάνο!

Κι από το ζευγάρι της χρονιάς, στη… μιζέρια! Αλλιώς τα φανταζόταν ο οπαδός της Γιουνάιτεντ τον Σεπτέμβρη μετά την έλευση του Κριστιάνο, αλλιώς τα βλέπει τώρα που ολοκληρώνεται η σεζόν! Την ώρα που Σίτι και Λίβερπουλ δίνουν μάχες για όλα τα τρόπαια, οι «Κόκκινοι» αγκομαχούν να νικήσουν την ουραγό, Νόριτς. Τα χρόνια μιζέριας έγιναν εννέα, η εσωστρέφεια διαλύει την ομάδα και η οικογένεια Γκλέιζερ με τις επιλογές της φροντίζει να αποδεικνύει σε όλους πόσο μακριά είναι από το ποδόσφαιρο! Ο κόσμος είναι εξοργισμένος και η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έφερε ξανά στο προσκήνιο το «άρρωστο» κλίμα που επικρατεί.

Οσο για τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ; Μιλάμε για θέατρο του παραλόγου, με τις εκρήξεις του Κριστιάνο στον αγωνιστικό χώρο να είναι αυτές που κρατούν ζωντανό το όνειρο της τετράδας… Το μέλλον; Ολοι οι φίλοι της Μάντσεστερ εύχονται πως η έλευση του Τεν Χαγκ δεν θα είναι η μοναδική σωστή κίνηση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...