Άρσεναλ - Μπράιτον 1-2: Νέο «στραβοπάτημα» για την τετράδα, χαμογελάει η Τότεναμ (vid)

Άρσεναλ - Μπράιτον 1-2: Νέο «στραβοπάτημα» για την τετράδα, χαμογελάει η Τότεναμ (vid)

bet365

Από ακλόνητο φαβορί για την 4η θέση, αουτσάιντερ μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η Άρσεναλ υπέπεσε σε δεύτερη σερί ήττα και μάλιστα εντός έδρας από τη Μπράιτον (1-2), κι έδωσε την ευκαιρία στην Τότεναμ να ξεφύγει προσωρινά στο +3.

Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, η Άρσεναλ ξεχνάει τον τρόπο που έφτανε στις νίκες και που την είχε χρίσει φαβορί για μία θέση στην τετράδα. Οι Κανονιέρηδες των έξι σερί ματς χωρίς ήττα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου, καταρρέει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας με θύτη τη Μπράιτον (1-2).



Το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα δεν απογοήτευσε αγωνιστικά όπως έκανε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας που ηττήθηκε με κάτω τα χέρια. Πλήρωσε, όμως, το μέτριο σε παραγωγικότητα πρώτο μέρος και την «κυνικότητα» των Γλάρων που σκόραραν στην πρώτη τους τελική εντός στόχου. Στο 28', ο Τροσάρ εκτέλεσε τον Ράμσντεϊλ με φοβερό πλασέ στην κίνηση από την «στρωτή» πάσα του Μουεπού κι έβαλε μπροστά την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, η οποία πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη έχοντας σταθεί τυχερή στις καθυστερήσεις. Ο Μαρτινέλι έφερε προς στιγμή το ματς στα ίσα, ωστόσο, το VAR εξέτασε την εξαιρετικά οριακή φάση και υπέδειξε πως ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφσάιντ, καλυπτόμενος μόνο από τον Σάντσεθ κι όχι από τον Κουκουρέγια.

Κι εκεί που η Άρσεναλ προσπαθούσε να επιστρέψει για να κυνηγήσει την ανατροπή, η Μπράιτον με μία ακόμα άψογη εκτέλεση διπλασίασε τα γκολ της στο 66', χάρη στον Μουεπού μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Καϊσέδο. Οι Λονδρέζοι δεν τα παράτησαν, μείωσαν με τον Όντεγκααρντ στο 89' λίγα λεπτά μετά τα δύο δοκάρια στην ίδια φάση και «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 90+4', αλλά ο Σάντσεθ απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι την κεφαλιά και κράτησε το 1-2. Έτσι, η Άρσεναλ παρέμεινε στους 54 βαθμούς, όσους έχει και η Τότεναμ στα ίδια παιχνίδια. Παράλληλα, «ζωντανή» έμεινε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη δική της γκέλα στην έδρα της Έβερτον (στους 51 με ματς περισσότερο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα