Κλοπ: «Δεν είναι ρεαλιστικό να κατακτήσουμε τέσσερις τίτλους, η Σίτι φαβορί για το τρεμπλ»

Γιάννης Αρώνης
Κλοπ: «Δεν είναι ρεαλιστικό να κατακτήσουμε τέσσερις τίτλους, η Σίτι φαβορί για το τρεμπλ»

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε συνέντευξη στον Πίτερ Κράουτς αναφέροντας ότι η Λίβερπουλ δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες να κάνει το 4/4 στους φετινούς τίτλους που διεκδικεί, ειδικά από την στιγμή που κατά τον ίδιο η Σίτι είναι το φαβορί για να κάνει το τρεμπλ.

Η κατάκτηση του League Cup στον επεισοδιακό τελικό κόντρα στην Τσέλσι φαίνεται πως έχει.. ανοίξει την όρεξη στους φίλους της Λίβερπουλ, οι οποίοι ονειρεύονται αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλη αγγλική ομάδα στην ιστορία: το περίφημο quadrable, δηλαδή την κατάκτηση μέσα στην ίδια σεζόν και των τεσσάρων μεγάλων τίτλων!

Εκτός του League Cup, οι «κόκκινοι» βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας (θα αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι σε δύο εβδομάδες), στα προημιτελικά του Champions League (αγωνίζονται αύριο βράδυ κόντρα στην Μπενφίκα) αλλά φυσικά και στην μάχη για την κορυφή της Premier League, με το μεγάλο ντέρμπι του Έιτιχαντ να δεσπόζει στο πρόγραμμα του επόμενου Σαββατοκύριακου!

Παρ' όλα αυτά, o Γιούργκεν Κλοπ θέλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πίτερ Κράουτς για λογαριασμό του BT Sport Football να αποφορτίσει την ομάδα του από την πίεση που επιφέρει ένας τόσο μεγαλεπίβολος στόχος, χρίζοντας παράλληλα τους «Πολίτες» φαβορί και για τους τρεις τίτλους που απομένουν: πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Συγκεκριμένα, όταν ο Άγγλος παλαίμαχος επιθετικός τον ρώτησε για το περίφημο quadrable, ο προπονητής των Reds απάντησε:

«Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος, και στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν. Δεν είναι -δεν μπορεί να είναι- τυχαίο ότι καμία ομάδα δεν τα έχει καταφέρει στην Αγγλία. Σίγουρα για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω του προγράμματος. Αν ήμασταν είκοσι βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα θα ήταν διαφορετικό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν μας απασχολεί τόσο πλέον το πρωτάθλημα. Ξέρετε όμως ότι δεν είναι έτσι, αντίθετα πρέπει να κερδίζουμε τα πάντα σε όλα τα παιχνίδια και αυτή η συνθήκη κάνει το quadrable εξαιρετικά απίθανο.

Κερδίσαμε το League Cup αλλά ρεαλιστικά η Σίτι είναι το φαβορί για τους υπόλοιπους τίτλους. Δεν θέλω να σταματήσω τα συναισθήματα του κόσμου, δεν θέλω ο κόσμος να σταματήσει να ονειρεύεται όμως νομίζω ότι και οι ίδιοι καταλαβαίνουν την δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα όνειρα του κόσμου δεν μας δημιουργούν πίεση, ίσα ίσα που είμαι πολύ χαλαρός και ευχαριστημένος με την ομάδα μου γιατί είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους, και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε έστω και έναν από τους υπολειπόμενους τίτλους θα είναι κάτι φανταστικό».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα