Γουέστ Χαμ - Έβερτον 2-1: Βούλιαξε τα Ζαχαρωτά και πάτησε πεντάδα (vid)

Νίκος Κικίδης
Γουέστ Χαμ - Έβερτον 2-1: Βούλιαξε τα Ζαχαρωτά και πάτησε πεντάδα (vid)

bet365

Γουέστ Χαμ έτοιμη για Ευρώπη! Οι Hammers επιβλήθηκαν της Έβερτον με 2-1 και επέστρεψαν στην πρώτη πεντάδα της Premier League, στέλνοντας παράλληλα τους Toffees ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Η ελπίδα της Ευρώπης απέναντι στον εφιάλτη του υποβιβασμού. Γουέστ Χαμ και Έβερτον διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με βίους εντελώς παράλληλους, όμως ο σκοπός ήταν κοινός. Κι εκείνοι που τελικά κατάφεραν να τον εκπληρώσουν ήταν οι Hammers! Χάρη σε μια πειστική εμφάνιση, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 και επέστρεψαν στην πρώτη πεντάδα της Premier League, την ίδια ώρα που η Έβερτον έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική κατρακύλα και βλέπει το σενάριο του υποβιβασμού πιο πιθανό από ποτέ!

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα οι γηπεδούχοι πάτησαν στο χορτάρι για να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Και μπορεί στο 13΄ο Πίκφορντ να τους στέρησε το προβάδισμα με εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Φορνάλς, όμως στο 32΄η μαγική εκτέλεση φάουλ του Κρέσγουελ άφησε ανήμπορο τον Άγγλο κίπερ και έβαλε τη Γουέστ Χαμ σε θέση οδηγού.

Η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Χόλγκεϊτ έπιασε μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Φορνάλς και να καταλήγει στα δίχτυα (53΄). Η χαρά των Toffees ωστόσο αποδείχθηκε εφήμερη. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα η Γουέστ Χαμ έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και με αστραπιαίες κινήσεις την εμφάνισε στα δίχτυα του Πίκφορντ με δράστη τον... συνήθη ύποπτο τη φετινή σεζόν, Μπόουεν.

Στο 65΄τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Έβερτον με την αποβολή του Κιν και τρίτη σερί για τους Toffees στα τελευταία ισάριθμα ματς, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους και να τους κρατά μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα