Μάντσεστερ Σίτι: Πρωταθλήτρια σε έσοδα στην ετήσια έκθεση της Deloitte

Μάντσεστερ Σίτι: Πρωταθλήτρια σε έσοδα στην ετήσια έκθεση της Deloitte

bet365

Μετα από 16 συναπτές σεζόν που φιγουράρει στην ετήσια οικονομική έκθεση της Deloitte, η Μάντσεστερ Σίτι εκθρόνισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή των κλαμπ με τα υψηλότερα έσοδα.

Νικήτρια της «μετά κορονοϊό» εποχής αναδεικνύεται η Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας την κορυφή στη λίστα της Deloitte με τα 20 ευρωπαϊκά κλαμπ που κατέγραψαν τα υψηλότερα έσοδα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους και μετά από 16 σερί παρουσίες, οι Πολίτες φιγουράρουν στο Νο1 εκθρονίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικά έσοδα ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2020/21, την πρώτη που άρχισε και τελείωσε μέσα στο ιδιαίτερο καθεστώς της πανδημίας.

Η ετήσια έκθεση της Deloitte κατατάσσει τους συλλόγους αμιγώς με βάση τα συνολικά έσοδα κι όχι τα καθαρά κέρδη τους. Έτσι, τα κατά πολύ υψηλότερα ποσά για μεταγραφές όπως του Τζακ Γκρίλις που κόστισε 117,5 εκατομμύρια ευρώ δεν έπαιξαν ρόλο στην κατάταξη της λιστας, αφού οι Σίτιζενς κατέγραψαν τα υψηλότερα έσοδα για την εν λόγω αγωνιστική περίοδο.

Από τα 650 εκατομμύρια ευρώ, το 52% αφορά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το 48% από τις εμπορικές συμφωνίες, ενώ ένα ελάχιστο ποσοστό αντιστοιχεί στα χρήματα που κέρδισε από τα εισιτήρια.

Η Βασίλισσα βρίσκεται στη 2η θέση με διαφορά λιγότερη των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (640,7) και είναι μία από τις εννέα συνολικά ομάδες που συμπεριλαμβάνονται ανελλιπώς στην 20άδα τα τελευταία 25 χρόνια (Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ίντερ, Άρσεναλ).

Ενδιαφέρον και σε λογική συνέπεια των τελευταίων ετών είναι το γεγονός ότι πάνω από τις μισές ομάδες της λίστας είναι ομάδες της Premier League (11 στις 20). Παρθενική είσοδο σημείωσε η Γουλβς με έσοδα 219,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μοναδική εκτός των Top-5 πρωταθλημάτων είναι η ρωσική, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Δείτε παρακάτω την 20άδα:

Image

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα