Τσέλσι: Πρόταση αγοράς 3,2 δισ. ευρώ από Σαουδική Αραβία, περίπου 200 οι ενδιαφερόμενοι!

Τσέλσι: Πρόταση αγοράς 3,2 δισ. ευρώ από Σαουδική Αραβία, περίπου 200 οι ενδιαφερόμενοι!

Newsroom
Τσέλσι: Πρόταση αγοράς 3,2 δισ. ευρώ από Σαουδική Αραβία, περίπου 200 οι ενδιαφερόμενοι!

bet365

Συρρέουν οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Τσέλσι με πάνω από 200 υποψήφιους σύμφωνα με τη «Daily Mail», ανάμεσα τους και ένα κονσόρτιουμ από τη Σαουδική Αραβία που κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

«Ουρά» σχηματίζουν οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Τσέλσι και η πρώτη επίσημη πρόταση είναι γεγονός. Και προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Η «Saudi Media Group», ο μεγαλύτερος μιντιακός οργανισμός της Μεσης Ανατολής υπό την ηγεσία του δηλωμένου φιλάθλου της Τσέλσι, Μοχάμεντ Αλκερεϊχί, κατέθεσε αρχική πρόταση ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον λονδρέζικο σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στον «αέρα» μετά την απομάκρυνση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τις κυρώσεις που υπέστη από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Αλκερεϊχί φέρεται να έχει εξασφαλίσει συμπαίκτες και οικονομική ενίσχυση μέσω του μέλους της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Καλίντ Αλ Σαούντ, καθώς τα έσοδα που παράγει η «Saudi Media Group» ετησίως δεν ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, τα αγγλικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν αμφίβολο αν το εν λόγω κονσόρτιουμ θα περάσει σε προχωρημένο στάδιο επαφών, ιδίως λόγω του «θορύβου» που επανήλθε γύρω από τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ και το θέμα με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ούτως ή άλλως, ο ανταγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από υψηλός. Σύμφωνα με τη «Daily Mail», παράλληλα με τη Saudi Media Group υπάρχουν περίπου 200 (!) υποψήφιοι αγοραστές στην «ουρά», οι οποίοι καταστρώνουν λεπτομερώς το πλάνο και τις προτάσεις τους για να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία, που έχει οριστεί στις 18 Μαρτίου.

Το πωλητήριο της Τσέλσι τέθηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και οι άνθρωποι του συλλόγου δέχονται συμβουλές για τη διαδικασία πώλησης από την αμερικανική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, «Maine».

Πέραν της οικονομικής πρότασης και των λεπτομερειών της πληρωμής, η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια που λειτουργεί ως επικεφαλής μετά την απομάκρυνση του Αμπράμοβιτς ζητάει ενδελεχή φάκελο των υποψήφιων αγοραστών, για το παρελθόν τους, τις εμπορικές τους συναλλαγές και τα κίνητρα πίσω από την απόφαση να κινηθούν για την αγορά του συλλόγου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα