Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: Την ισοπέδωσε! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: Την ισοπέδωσε! (vid)

bet365

Ντέρμπι; Η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, διέλυσε με 4-1 τη Γιουνάιτεντ στο Ετιχαντ και βρέθηκε ξανά στο +6 από τη Λίβερπουλ.

Τρομερό δεύτερο ημίχρονο της Σίτι, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης και ισοπέδωσε με 4-1 τη Γιουνάιτεντ στο Ετιχαντ. Οι «Πολίτες» με το πόδι πατημένο στο γκάζι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και βρέθηκαν ξανά στο +6 από τη Λίβερπουλ, αλλά με ματς περισσότερο. Οσο για τους Reds, το τέλος της αγωνιστικής τους βρήκε με σκυμμένο κεφάλι, αλλά και στην 5η θέση, μιας και η Αρσεναλ τους έφτασε, έχοντας και τρία παιχνίδια λιγότερο. Αν υπάρχει… ελαφρυντικό για την ομάδα του Ράγκνικ, αυτό αφορά την απουσία των Κριστιάνο, Βαράν, Σο και Καβάνι.

Γεμάτο ημίχρονο με φάσεις και τρία γκολ!

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό φρόντισε να πάρει κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενη την τραγική σε ακόμα ένα ματς αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ. Μπερνάρντο και Γκρίλις άλλαξαν υπέροχα, ο Πορτογάλος έκανε σέντρα στον... ξεχασμένο στην περιοχή Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Οι «Κόκκινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 8' ο Φρεντ δεν μπόρεσε να προλάβει τον Έντερσον για να σκοράρει. Η Σίτι επιβεβαίωνε στο γήπεδο τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, κυκλοφορούσε ιδανικά, πίεζε, όμως κόντρα στη ροή του ματς, η Γιουνάιτεντ έφερε το ματς στα ίσα με υπέροχο τέρμα του Σάντσο στο 22'.

Η Σίτι δεν επηρεάστηκε, συνέχισε να παίζει ώριμα, πάτησε λίγο το πόδι στο γκάζι, είχε δοκάρι με τον Φόντεν στο 25' και στο 28' βρήκε χωρίς μεγάλη δυσκολία το γκολ. Ο Φόντεν μπήκε στην περιοχή, ο Ντε Χέα έσωσε, ο Μαγκουάιρ γι ακόμα μια φορά ήταν... αλλού και ο Ντε Μπρόινε εύκολα πέτυχε το δεύτερό του τέρμα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν στο κέντρο και η Γιουνάιτεντ απλά... παρακολουθούσε. Αλλωστε, Πογκμπά και Φρεντ δεν μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή. Στην καλύτερη στιγμή μετά το γκολ της, η Γιουνάιτεντ είδε στο 41’ τον Σάντσο να εκτελεί άσχημα.

Τρομερή η Σίτι, πάτησε γκάζι κι… εξαφανίστηκε!

Κι αν στο πρώτο οι «Κόκκινοι» προσπάθησαν να το παλέψουν, στην επανάληψη έδειχναν ανήμποροι να κόψουν το ρυθμό της Σίτι. Ιδανική κυκλοφορία των «Πολιτών», πάθος και με το πόδι πατημένο στο γκάζι δημιουργούσαν κινδύνους. Μαχρέζ και Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, αλλά στο 68’ έπειτα από άψογη μεταξύ τους συνεργασία σήκωσαν το «Ετιχαντ» στο πόδι.

Ο Βέλγος από εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Αλγερινό και ο τελευταίος πέτυχε το 3-1. Αντίδραση από τη Γιουνάιτεντ; Καμία! Η Σίτι κυκλοφορούσε υπέροχα, ενώ η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό. Ο Ντε Χέα με σπουδαίες επεμβάσεις ήταν σε ακόμα ένα ματς ο καλύτερος των «Κόκκινων». Η Σίτι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 90ο λεπτό, όταν ο Γκουντογκάν βρήκε υπέροχα τον Μαχρέζ και ο Αλγερινός διαμόρφωσε το 4-1!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Λαπόρτ, Στόουνς, Ντε Μπρόινε (80' Γκουντογκάν), Γκρίλις, Μπερνάρντο, Ρόδρι, Φόντεν, Μαχρέζ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Τέλες, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Πογκμπά (64' Ράσφορντ), Φρεντ, Μπρούνο, ΜακΤόμινεϊ, Σάντσο, Ελάνγκα (64' Λίνγκαρντ)

Βαθμολογία

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα