Αμπράμοβιτς: «Αφήνω την Τσέλσι στους ανθρώπους της»

Αμπράμοβιτς: «Αφήνω την Τσέλσι στους ανθρώπους της»

Newsroom
Αμπράμοβιτς: «Αφήνω την Τσέλσι στους ανθρώπους της»

bet365

Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε πως παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας.

Στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των «πιέσεων» από τη βρετανική κυβέρνηση, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς προχώρησε σε επίσημη δήλωση με την οποία ανακοινώνει την αποχή του από τα διοικητικά του καθήκοντα στην Τσέλσι και την παραχώρηση της εποπτείας του κλαμπ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των Μπλε.

Ο επί 19 έτη ιδιοκτήτης των Λονδρέζων βρισκόταν στο επίκεντρο της κριτικής εν μέσω της ρωσικής επιχείρησης λόγω του ρόλου του ως ενεργού και βασικού χρηματοδότη του Βλάντιμιρ Πούτιν εδώ και χρόνια, ενώ μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία και οι ίδιοι οι οπαδοί της Τσέλσι αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία την απομάκρυνσή του από τον διοικητικό θώκο της Τσέλσι όσο ο πόλεμος συνεχίζεται.

Η απόφαση φέρεται να έχει προσωρινό χαρακτήρα και να είναι περισσότερο συμβολική για να αποφορτίσει την πίεση από το κλαμπ, με την επίσημη Τσέλσι να παίρνει θέση ξεκαθαρίζοντας πως ο σύλλογος δεν τίθεται προς πώληση και πως ο Αμπράμοβιτς εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου.

Μετά και το πρόσφατο ενδιαφέρον από «μνηστήρες» για την εξαγορά της Τσέλσι, η χρηματιστηριακή αξία του κλαμπ ανερχόταν στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, πριν φυσικά ο Ρώσος ολιγάρχης απομακρυνθεί προσωρινά όπως φαίνεται από τη διοίκηση του κλαμπ.

Πλέον, τα ηνία του συλλόγου αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας ο πρόεδρος του Chelsea Foundation καθώς κι ενεργός πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου μεγιστάνα:

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς»
.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα