Λίβερπουλ - Λιντς 6-0: «Διαστημικοί» Reds ανασαίνουν... δίπλα στη Σίτι (vid)

Λίβερπουλ - Λιντς 6-0: «Διαστημικοί» Reds ανασαίνουν... δίπλα στη Σίτι (vid)

bet365

Δύο γκολ ο Σαλάχ, δύο ο Μανέ και δύο οι στόπερ (Μάτιπ, Φαν Ντάικ), ίσον έξι και μια επιβλητική εμφάνιση-δήλωση της Λίβερπουλ επί της Λιντς (6-0), η οποία την έφερε και... επίσημα σε απόσταση «αναπνοής» από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Γιούργκεν Κλοπ το περιέγραψε… γλαφυρά. Είχε σίγουρα δίκιο ο Πεπ Γκουαρδιόλα όταν προέβλεπε πως η Λίβερπουλ θα είναι ο πόνος στον πισινό της Σίτι. Και μετά από μήνες που οι Reds είχαν χάσει πρακτικά τα χνάρια των πρωταθλητών, δηλώνουν ξανά παρών, αγγίζοντας την κορυφή από το -3. Η Λίβερπουλ ήταν απολαυστική κόντρα στη Λιντς, τη διέσυρε με το εμφατικό 6-0 χάρη κατά βάση στον συνήθη Μο Σαλάχ (δύο γκολ, μία ασίστ) και δείχνει πια ισχυρή για να αναμετρηθεί μέχρι τέλους με τους Σίτιζενς για τον φετινό τίτλο.

Με το αήττητο άθικτο στο 2022 και το νικηφόρο σερί στα εννέα παιχνίδια, η ομάδα του Κλοπ πάει για τον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι έχοντας περάσει ιδανικό βράδυ κόντρα στα Παγώνια. Ματς με «αστραπιαίο» ρυθμό από την αρχή και άπαντες σε κέφια, που πήρε τον δρόμο του από το πρώτο μέρος. Αφού ο Άλισον φλέρταρε με το λάθος που θα έδινε το 0-1 στη Λιντς στο 6’, ο Μο Σαλάχ ανέλαβε δράση και εκτέλεσε εύστοχα σε δύο περιπτώσεις πέναλτι που κέρδισε στο 15’ και το 35’. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει το 2-0 στον Μάτιπ, ο οποίος παρέλαβε τη μπάλα κι εκτέλεσε σαν γνήσιος φορ μέσα στο «κουτί», σηματοδοτώντας έτσι το «double-double» του Αιγύπτιου για τρίτη φορά στην Premier League με 19 γκολ και 10 ασίστ ως τώρα!

Ο Ντίας ήταν για άλλη μια φορά ασταμάτητος από αριστερά αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Η Λίβερπουλ, όμως, είχε τον Σαντιό Μανέ να πάρει τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος. Μετά από ένα 25λεπτο με εντελώς χαμηλό τέμπο, ο Σενεγαλέζος σκόραρε δύο φορές, στο 80’ από ασίστ πάρε-βάλε του Χέντερσον και στο 90’ από κόντρα στην προσπάθεια του Οριγκί, γράφοντας το 5-0. Το… κερασάκι στην κόκκινη κούρτα έβαλε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ανενόχλητος με «καρφωτή» κεφαλιά στο 90+3’ από την εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον. Και τώρα, όλα μπορούν να συμβούν, με τη Λίβερπουλ στο -3 και το Λίβερπουλ-Σίτι να είναι μέσα στο πρόγραμμα στις εναπομείνασες 12 αγωνιστικές.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (68’ Χέντερσον), Τζόουνς (77’ Μίλνερ), Ντίας (84’ Οριγκί), Σαλάχ, Μανέ

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Ντάλας, Άιλινγκ, Στράουκ, Φίρπο, Κλιχ (46’ Σάκλτον), Φορσό, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46’ Ρόμπερτς), Χάρισον, Τζέιμς (61’ Γκέλχαρντ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα