Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Πήραν τη ματσάρα και φουλ για τετράδα οι «Κόκκινοι Διάβολοι»

Βασίλης Μπαλατσός
Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Πήραν τη ματσάρα και φουλ για τετράδα οι «Κόκκινοι Διάβολοι»

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια ματσάρα με έξι γκολ στο λασπωμένο «Έλαν Ρόουντ» νίκησε την αξιόμαχη Λιντς με 4-2. «Χρυσές» αλλαγές για την ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ ο Φρεντ και ο Ελάνγκα.

Το «Έλαν Ρόουντ» μπορεί να ήταν «βαρύ» και λασπωμένο από τη σφοδρή βροχόπτωση, όμως αυτές οι συνθήκες δεν εμπόδισαν τη Λιντς και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μας προσφέρουν μια ματσάρα με έξι γκολ και πολλές ευκαιρίες, την οποία κατάφεραν να κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι με σκορ 4-2 και να αυξήσουν τη διαφορά τους από τις «διώκτριες», Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ στους τέσσερις βαθμούς (46 έναντι 42).

Η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ ήταν ανώτερη από το πρώτο μέρος με την ανάπαυλα να τη βρίσκει με προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 34', όταν ο Σο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά εκμεταλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Μελιέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» και δεύτερη φορά στο 45+5', όταν ο Λίντελοφ «κουβάλησε» τη μπάλα, ο Σάντσο έβγαλε τη σέντρα και ο Μπρούνο Φερνάντες με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-2.

Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με δυο γκολ με διαφορά δευτερολέπτων. Στο 53' ο Ροντρίγκο έκανε μια κάκιστη σέντρα, η οποία όμως μετατράπηκε σε... άπιαστο σουτ και με τη βοήθεια της τύχης κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 54', ο Τζέιμς «εξέθεσε» Μπισάκα - Λίνγκαρντ, έκανε το γύρισμα και ο Ραφίνια μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Ο Ράλφ Ράγκνικ με δυο κινήσεις του από τον πάγκο κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα ενός παιχνιδιού που είχε «στραβώσει» κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα. Ο Γερμανός κόουτς έριξε στη μάχη Φρεντ- Ελάνγκα και αμφότεροι τον έβγαλαν «ασπροπρόσωπο». Στο 70΄ μετά από εξαιρετική συνεργασία Φερνάντες, Κριστιάνο, Φρεντ και Σάντσο, ο τελευταίος έγινε δημιουργός και ο Φρεντ έβαλε εκ νέου μπρστά την ομάδα του με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση με το αριστερό πόδι. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» τέλειωσαν το παιχνίδι στο 88' με τον Φερνάντες μετά από φανταστική ντρίμπλα να δίνει ασίστ στον Ελάνγκα, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε (46' Γκέλχαρτ), Στράικ, Ντάλας, Κοχ (31' Φίρπο), Φόρσοου, Κλιχ, Τζέιμς, Χάρισον (46' Ραφίνια), Ροντρίγκο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράγκνικ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά (67' Φρεντ), Μακ Τόμινεϊ, Λίνγκαρντ (67' Ελάνγκα), Σάντσο, Φερνάντες, Ρονάλντο (85' Βαράν)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα