Η Αστυνομία συνδέει οπαδική βία με ναρκωτικά και επιστρατεύει σκυλιά στα αγγλικά γήπεδα!

Νίκος Κικίδης
Η Αστυνομία συνδέει οπαδική βία με ναρκωτικά και επιστρατεύει σκυλιά στα αγγλικά γήπεδα!

bet365

Η Premier League στο σύμπαν του... Narcos! Στο Νησί βλέπουν σύνδεση της οπαδικής βίας με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και η Αστυνομία ετοιμάζει επιδρομές στα αγγλικά γήπεδα για την ανίχνευσή τους.

Επεισόδια, σκυλιά «sniffers», ένστολοι, χούλιγκανς, βαλίτσες με ναρκωτικά! Κι όμως δεν πρόκειται για κάποια δυστοπική περιγραφή ενός παρακμιακού πρωταθλήματος της Λατινικής Αμερικής, αλλά για εικόνες που πολύ σύντομα αναμένεται να κάνουν τον γύρο της Premier League!

Σύμφωνα με έρευνα των «Times», οι αρχές στο Νησί αντιλήφθηκαν πως η έξαρση της οπαδικής βίας στα αγγλικά γήπεδα (αύξηση των συλλήψεων κατά 50% την φετινή περίοδο) σχετίζεται με τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών στους αγώνες των επαγγελματικών κατηγοριών και ήδη βρίσκεται στα σκαριά σχέδιο... κάθαρσης.

Η αρχή έγινε με την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση σε σταθμό τρένου στο Νότιγχαμ, όπου δυνάμεις της Αστυνομίας παρέα με εκπαιδευμένα σκυλιά έλεγχαν τους επιβάτες για τυχόν κατοχή ναρκωτικών! Αποτέλεσμα; Μια σύλληψη και οκτώ βαλίτσες γεμάτες κοκαΐνη παρατημένες στην αποβάθρα του τρένου!

Η επιχείρηση «Βόλφγκανγκ», όπως ονομάστηκε, δεν πρόκειται πάντως για μια μεμονωμένη έρευνα, καθώς οι Αρχές σκοπεύουν να συνεχίσουν ανάλογες επιχειρήσεις σε όλη την αγγλική επικράτεια με στόχο να αποδείξουν πως υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ οπαδικής βίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στα γήπεδα!

«Τέτοιες έρευνες θα διεξαχθούν σε όλες τις αγγλικές κατηγορίες. Υπήρχαν κι άλλες επιχειρήσεις προγραμματισμένες, αλλά είχαμε αιτήματα από πολλές ομάδες να οργανώσουμε ανάλογες επιχειρήσεις και στα δικά τους γήπεδα. Η επιχείρηση Βόλφγκανγκ είναι η πρώτη του είδους της και κρίθηκε επιτυχής. Τώρα με τα έξτρα αιτήματα ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε τις έρευνες σε όλη την Αγγλία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο σκοπός είναι να αποδείξουμε πως υπάρχει σύνδεση των σκληρών ναρκωτικών και της κακής συμπεριφοράς. Ήδη αυτό πιστεύουμε, αλλά θέλουμε να το τεκμηριώσουμε με ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων» ανέφερε για το ζήτημα ο Στιούαρτ Ντίκινσον, υπεύθυνος στη Μονάδα Αστυνόμευσης του Ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKFPU).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα